יום השואה: מזג אוויר חורפי צפוי במהלך הטקסים

מזג אוויר חורפי צפוי ללוות את טקסי ערב יום השואה ולמשתתפים מומלץ להתכונן היטב לטמפרטורות הנמוכות. המערכת החורפית האחרונה קבעה סופית כי כמויות המשקעים היו גבוהות מהממוצע

דליה מזורי | 15/4/2015 0:07
תגיות: מזג אוויר,יום השואה
ממטרים, רוחות ערות, וקור ילוו את טקסי פתיחת יום השואה ובשרות המטאורולוגי ממליצים לעיריות ומועצות מקומיות שמתייעצות עמם, לא להקים במות בחוץ, אלא לערוך את הטקסים באולמות סגורים. למשתתפים בטקס המרכזי ביד ושם שיערך תחת כיפת השמים מומלץ להגיע עם מעילים ואפילו מטריות כאשר הטמפרטורות צפויות לרדת עד לשמונה מעלות.

עוד כותרות ב-nrg:
- מה גרם למכונית של דאעש להתפוצץ באוויר?
- מקורבי רה"מ: בנט הפר את תנאי ההבטחה לתיק הביטחון
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

החזאי התורן בשרות המטאורולוגי, ואדים דימנשטיין, מסר כי אומנם מחר אנו צפויים לקום ליום שנראה בתחילתו כיום נוח אבל החל משעות הצהריים צפויים ממטרים מקומיים בכל הארץ. "זה גשם של עונת מעבר. לא בכל מקום ולא בכמות שווה. ובוודאי שלא כמו שחווינו בתחילת השבוע. זה יהיה משהו נקודתי. יתכן כמה דקות של גשם חזק ואז כל היום נקי. זה גשם לא ברור שמאפיין עונות מעבר", אמר. בשל הגשמים קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח והדרום.
 
צילום: פלאש 90
כדאי להתלבש חם. העצרת ביד ושם צילום: פלאש 90

יחד עם הגשם ייתכנו סופות רעמים בודדות כאשר לאורך החוף תנשבנה רוחות צפוניות ערות עד 50 קמ"ש. ביום חמישי הגשם יימשך עד לשעות הצהריים ואז צפויה ירידה של הטמפרטורות עד לרמה של שתי מעלות בלבד. לקראת הלילה  הגשם ייפסק ותחול התחממות אך עדיין יש סיכוי לגשם מקומי. 
נגמר? סיכום המשקעים עד כה

כמויות הגשמים שירדו עד כה עוברות – כמעט בכל חלקי הארץ - את הממוצע הרב שנתי, כך מסתבר מסיכום שנערך בשרות המטאורולוגי, על עונת הגשמים עד כה.

פרק הגשם המשמעותי שהתרחש במהלך סוף השבוע האחרון גרם לעלייה בגשם המצטבר מתחילת העונה, כך שגם בצפון הארץ נסגר הפער שהיה לפני כן ביחס לממוצע הרב שנתי. במישור החוף, בהרי יהודה ובצפון הנגב ירדו עד עתה 140%-120% מהממוצע לכל עונת הגשם. בעמקי הצפון ירדו 120%-110% מהממוצע ובהרי הגליל הכמויות המצטברות קרובות לממוצע הרב שנתי. בגולן הן מגיעות ל-100%-85%.
 

צילום: פלאש 90
כמויות משקעים נדירות לתקופה זו של השנה. צילום: פלאש 90

מנהל גף אקלים בשרות המטאורולוגי, ד"ר עמוס פורת, כי אירוע מזג האוויר המשמעותי כלל כמויות גדולות של גשם בצפון הארץ ובמרכזה, טמפרטורות נמוכות, שלג בחרמון ובפסגות הרי הצפון וברד והינו אירוע יוצא דופן לחודש אפריל.

אומנם ירידת גשם באפריל, גם בכמויות משמעותיות, אינה חריגה, ורק לפני כשנתיים ירדו כמה עשרות מ"מ ברחבי הארץ, אך יחד עם זאת, אירוע בעל מאפיינים חורפיים מובהקים הכוללים גשם רב, שלג בפסגות הרי הצפון וטמפרטורות נמוכות הוא יוצא דופן בחודש אפריל. ב-60-50 השנים האחרונות התקבל אירוע בסדר גדול דומה או משמעותי לא יותר מ- 4-3 פעמים בלבד.

בצפון הארץ נמדדו במהלך המערכת החורפית האחרונה כ-90-50 מ"מ, ובחלק מתחנות חוף הכרמל והגליל המערבי ירדו למעלה מ-100 מ"מ. במישור החוף המרכזי ירדו 70-40 מ"מ, במישור החוף הדרומי, בהרי המרכז ובעמקי הצפון 50-30 מ"מ ובצפון הנגב 10-5 מ"מ.

בחרמון ירד שלג שהצטבר ל-20 ס"מ, ושלג דווח גם באזור הר מירון. באזורים שונים בארץ דווח על ירידת ברד בעיקר ובמספר מקומות נשאר הברד על הקרקע עד שעות הבוקר שלמחרת.

גם הטמפרטורות היו נמוכות מאוד יחסית לתקופה זו. בבית דגן, לדוגמה, נמדדה  טמפרטורת מקסימום של 15.8 מעלות בהשוואה לממוצע רב שנתי של 24.4 מעלות. בירושלים טמפרטורת המקסימום היתה 8.8 מעלות, כשהממוצע לחודש אפריל הוא 21.5 מעלות. טמפרטורות כה נמוכות בשעות היום באפריל נמדדו פעמים בודדות מאז קום המדינה כאשר האחרונה שבהם הייתה בשנת 1997.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...