זוהרים בלילה: כך נלחמים בשוטטות גמלים
תופעת הגמלים המשוטטים ללא השגחה בנגב גבתה כבר קורבנות רבים בכבישים: יוזמה חדשה מנסה להילחם בנזקים שגורמת התופעה
המלחמה בסכנת הגמלים המשוטטים בנגב עלתה דרגה לאחר שבחודש דצמבר שעבר נהרג דוד כהן, תושב רתמים שהיה בדרכו לביתו, כאשר רכבו התנגש באחת מבהמות המדבר המשוטטות.עוד כותרות ב-nrg:
• העדים ביקשו לרחם על אולמרט, אותי זה לא מעניין
• תחזית זיגזג: בשבת חם, בראשון סיכוי לטפטוף
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בעקבות האסון החלו במועצה האזורית נווה-מדבר לסמן גמלים בפסים זוהרים כאמצעי זיהוי לשעות הלילה, שבהן הסכנה גדולה יותר. המועצה פתחה במיזם בשיתוף עם הרשות לבטיחות בדרכים במשרד התחבורה, ובמסגרת זאת יצאו השבוע ראש המועצה רחמים יונה והווטרינר האזורי לסיור ראשוני שבמהלכו איתרו וסימנו בסרטים זוהרים כתריסר גמלים בסמוך לכביש 40. "בכוונתנו להרחיב את הפיילוט של סימון הגמלים לכלל שטח המועצה ולכל מגדלי הגמלים״, אמר יונה.

''סימון הגמלים יורחב לכלל שטח המועצה האזורית נווה מדבר''
צילום: רחמים יונה
ראש המועצה האזורית רמת-נגב, שמוליק ריפמן, הציע בעבר לאפשר ירי פקחים בגמלים משוטטים, אולם לדברי יונה זו אינה דרכה של המועצה, המאגדת כמה יישובים בדוויים מוכרים ולא מוכרים, ובהם ביר הדאג' וקסר א-סיר. "אנחנו רוצים להבטיח את שלום ציבור הנהגים, אבל גם לאפשר לבעלי הגמלים לחיות ולהתפרנס מגידול גמלים", הסביר יונה, "אני מקווה שבעלי הגמלים ישתפו פעולה, ויקפידו לקשור את הסרטים הזוהרים על הגמלים שלהם".
במקביל, במועצת נווה-מדבר פועלים יחד עם משרד החקלאות להקצאת שטח ייעודי לרעיית גמלים. הדבר עשוי לסייע לצמצום תנועת הגמלים בשטחים הפתוחים, ולהסדרת ענף החקלאות של גידול ספינות המדבר. כמו כן נבדקות אפשרויות להצמיד מכשירי איתור לגמלים.
ביישוב רתמים במועצה האזורית רמת-נגב החליטו התושבים לפעול יחד עם המועצה ולהקים צוות חשיבה שיטפל בסוגיה לעומק, ויוביל שיפור קבוע במצב הבטיחות. התושבים מברכים על ששכניהם הבדווים במועצת נווה-מדבר הבינו את הסכנה ונרתמו לפתרון הבעיה, אך לדבריהם הם מצפים לפתרון שורשי יותר מאשר סימון הגמלים בלבד.
״כקהילה חווינו טלטלה גדולה מהמוות של חברנו, והחלטנו לפעול בנושא״, סיפרה נעה רביב, תושבת רתמים, ״מדובר ברשלנות והפקרות שגודעות חיים. המועצה משקיעה המון משאבים בנושא, ופיתחנו מנגנון של תיעוד ודיווח, שבמסגרתו כל אדם שרואה גמל משוטט - מצלם אותו מיד, מדווח למשטרה ומפיץ זאת ברשתות החברתיות״.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg