דריסת גל בק: בוחן המשטרה קבע כי הנהגת שיקרה
הפרקליטות הגיבה לתחקיר "יומן" שהעלה סימני שאלה על חקירת התאונה הקטלנית ב-2005, שבה נדרס למוות הנער גל בק, והבהירה כי לא תיפתח חקירה מחודשת. במקביל, חשפה איילה חסון את המלצת המשטרה לאחר התאונה להעמיד לדין את החשודה בדריסה
הסערה סביב התאונה של גל בק ז"ל: לאחר פרסום תחקיר "יומן" בערוץ 1, שהעלה שאלות בנוגע לסגירת תיק החקירה שעסק בתאונה הקטלנית בה נהרג גל בן לפני כעשור הבהירה הפרקליטות כי אין סיבה לפתוח את תיק החקירה מחדש. לאחר מכן, פרסמה איילה חסון כי בוחן של המשטרה המליץ להעמיד לדין את הנהגת שפגעה בבק סמוך לפתיחת החקירה בשנת 2005, ובנוסף קבע כי היא שיקרה בעדותה, אולם כשבועיים לאחר מכן החליטה הפרקליטות לסגור את התיק.• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בתאונה, שאירעה ביולי 2005 נפגע למוות גל בק, בן 16, בעת שהמתין בעודו רוכב על קטנוע בצומת הרחובות שדרות קק"ל וחיים לבנון בתל אביב. הוא נפגע ממכונית שחצתה את הצומת והתנגשה בו בעוצמה. בתחקיר ששודר ב"יומן" ביום שישי האחרון, עלו סימני שאלה בנוגע להתנהלות הרשיות לאחר התאונה.
חקירת התאונה הקטלנית טויחה? התחקיר ששודר ב"יומן":
בכתבה העידו מספר עדי ראייה כי החשודה בת ה-20 שנהגה ברכב הפוגע חצתה את הצומת באור אדום. בנוסף, אישה שמסרה עדות לפיה הנהגת חצתה את הצמות באור ירוק, סתרה את עדותה בתיעוד במצלמה נסתרת ששודר במסגרת התחקיר, וטענה כי הנהגת נסעה באור אדום. על פי דבריה בתחקיר: "היא העיפה אותו באוויר. היא העיפה אותו ברמות. רואים שהיא נסעה באדום, היא עברה באדום מלא. הילד עבר בירוק", בנוסף, היא טענה שעדותה במשטרה זויפה.
תיק החקירה שנפתח כנגד הנהגת נסגר ללא תוצאות כעבור חודש וחצי, ולדברי הוריו של גל, איש לא זומן למסור עדות במשטרה, מלבד אלו שנגבו בליל התאונה. עתה, הוציא אביו של גל, עודד בק את תיק החקירה מהמשטרה, ומבקש לדרוש הסברים מדוע הוא נסגר מחוסר אשמה.
בתגובה לתחקיר, שזכה להד נרחב ברשתות החברתיות מאז שודר, פרסמה הפרקליטות היום כי לפי העדויות שנגבו, לא היו עדים שטענו כי החשודה נסעה באור אדום, ואילו בק נסע באור ירוק: "הטענה לפיה 5 עדי ראייה טענו כי המנוח נסע באור ירוק ואילו החשודה באור אדום, אינה נכונה. רק חברו של המנוח, שנהג לידו, טען טענה זו באופן חד משמעי".

עוד נאמר בהודעת הפרקליטות: "עדת ראייה אחת לתאונה, אשר עדותה נגבתה בשטח לאחר התאונה, טענה במפורש שהרמזור בכיוון נסיעת החשודה היה ירוק מלא ושהמנוח נכנס למרכז הצומת באור אדום. כמו כן, 2 עדים נוספים לא יכלו למסור גרסה ברורה בשאלה מתי החל המנוח בנסיעה ואין בידם לשלול ברמה הנדרשת במשפט פלילי, את האפשרות שהמנוח נכנס לצומת עוד לפני שהאור ברמזור בכיוונו התחלף לירוק".
בהודעת הפרקליטות נאמר כי "לאור הגרסאות הסותרות, ובמצב הראייתי בתיק לא ניתן היה לשלול ברמה הנדרשת במשפט פלילי הדורש וודאות מעל לכל ספק סביר- כי החשודה נכנסה לצומת באור ירוק, ומשכך לא נכון היה להעמידה לדין.
לסיום, קובעת הפרקליטות בהודעתה: "ההחלטה וההודעה על סגירת התיק אירעו לפני 10 שנים ועל החלטה זו לא הוגש ערר בשעתו, למרות שהזמן הקבוע בחוק להגשת ערר הינו 30 יום מקבלת ההודעה על סגירת התיק. לאור האמור, לא רק שבחלוף 10 שנים היכולת לבצע השלמת חקירה בצורה אפקטיבית כמעט ולא קיימת, ולאור האמור גם לא נדרשת, אלא שלמעשה גם לא ניתן לעשות זאת לאור העובדה שהעבירה בה חשודה הנהגת, גרם מוות ברשלנות, התיישנה זה מכבר, בחלוף 5 שנים מיום ביצוע העבירה".
"יודגש ויובהר כי בניגוד לטענות שנשמעו בעניין, קבלת החלטה בתיק שכזה תוך חודש וחצי אין בה כל פסול וכל חריג. עוד יודגש כי עו"ד רות דוד, פרקליטת המחוז לשעבר, לא הייתה מעורבת בתיק זה בשום שלב.
אנו משתתפים בצערה של המשפחה", נאמר בהודעת הפרקליטות.
בליל התאונה המתינו גל וחברו, כל אחד על קטנוע משלו בשדרות קק"ל, והמתינו ברמזור שמאלה לכיוון רחוב חיים לבנון. הנהגת הפוגעת, שהגיעה ממערב, התנגשה בגל ברק, ומעוצמת הפגיעה הוא עף למרחק של עשרות מטרים.
על פי גרסתה של הנהגת הפוגעת: "נסעתי במהירות של 50-40 קמ"ש. הבחנתי שיש לי אור ירוק ממרחק, המשכתי בנסיעה באור ירוק, ובאותו זמן נכנס לצומת קטנוע. לא הבחנתי ברוכב הקטנוע לפני ההתנגשות. מיד בלמתי בלימת חירום ועצרתי אחרי הצומת". הנהגת הפוגעת, בת למשפחה מבוססת הנחשבת למקושרת לא הועמדה לדין מעולם.
מנגד, לפי איילה חסון, בוחן של המשטרה אמר כי לאור הממצאים: "טענה זו של מהירות אינה עולה בקנה אחד עם הנזקים הקשים של כלי הרכב, ולא עם המקום שליו נהדף הקטנוע, או מקום העצירה הסופי של הרכב הפרטי. לפי הממצאים וחישוב זמן התגובה, המהירות שבה נסעה הנהגת היא 87 קמ"ש לפחות". החקירה שנפתחה בעקבות התאונה נסגרה כאמור כעבור חודש וחצי, והודעה על כך נמסרה למשפחה.