ח"כ יוגב: "בג"ץ פועל כנגד האינטרסים של המדינה"

בתגובה לשחרורם של 1,200 שוהים ממתקן חולות, תקף יוגב בחריפות את בית המשפט העליון. "טוען שהוא דואג לזכויות הפרט אבל הדאגה הזו היא סלקטיבית. את השד הזה צריך להחזיר לבקבוק". מנכ"לית ארגון סיוע לפליטים: "מטרה ראויה, ביצוע בעייתי"

אסף גולן | 25/8/2015 12:28
תגיות: מסתננים,חולות
תגובות מעורבות לשחרור 1,200 משוהי מתקן חולות: חבר הכנסת מוטי יוגב מסיעת הבית היהודי התייחס הבוקר (ג') לשחרור 1,200 מהגרי העבודה ממתקן חולות. "ממשלת ישראל עושה מאמצים גדולים להחזיר אותם למדינות מוצאם או למדינות אחרות שיקלטו אותם ויתנו להם תנאים טובים", כך אמר בראיון ל-nrg.


עוד כותרות ב-nrg:
ציר הנפט החשאי: ישראל היא כלי במאבק כורדי פנימי
ג'ודוקא ישראלי בחצי גמר אליפות העולם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

יוגב ציין כי כל עוד המהגרים נמצאים בישראל יש לספק להם תנאים הומניטריים בסיסיים, בריאות פרנסה ו"יחס טוב", אולם הדגיש כי אסור לאפשר להם להשתקע בארץ. "חייבים להיות ברורים ולהסביר להם שהם לא יקלטו בארץ. פועל מהודו או מתאילנד שמגיע לעבוד בישראל חוזר בסופו של דבר לארצו באותו אופן גם פועל פלסטיני חוזר כל יום לכפרו. לעומת זאת האריתראים והסודנים רואים בישראל את ארצם ולצערי יש ארגונים בישראל שמסייעים להם בגלל השאיפה שלהם לשנות את אופיה של המדינה".

1,200 מבקשי מקלט משוחררים ממתקן חולות (צילום: newsenders)

 
קטעים נוספים

בדומה להתבטאויותיו בעקבות החלטת בית המשפט העליון להרוס את בתי דריינוף, יוגב תקף את בג"ץ ואמר כי הוא לא דואג לזכויות אזרחי ישראל שומרי החוק אלא דווקא לזכויות מהגרי העבודה מפרי החוק, ופועל כנגד האינטרסים של המדינה. "בג"ץ טוען שהוא דואג לזכויות הפרט אבל הדאגה הזו היא סלקטיבית. את השד הזה צריך להחזיר לבקבוק".

לטענתו יש לצמצם את כוחה של הרשות השופטת, "יש להחזיר את הכוח לנבחרי הציבור. הרשות השופטת כבר עשורים רבים נבחרת על ידי עצמה וחבל. אני מקווה שהגה השלטון יחזור השנה לנבחרי הציבור ואת מהגרי העבודה נחזיר לארצות מוצאם".

בנוגע להגבלות שהחל שר הפנים סילבן שלום, המונעות מהמשתחררים מ"חולות" להגיע לערים אילת ותל אביב, אמר ח"כ יוגב כי לדעתו מדובר בפעולה טובה, אבל היא אינה מספיקה כדי לפתור את הבעיה. "גם כוונות של ראשי עיר כמו ראש העיר מעלות בוחבוט לקלוט 50 מהגרים לא יפתרו את הבעיה. צריך חוק שיכופף את בג"ץ ויאפשר להחזיר הביתה את מהגרי העבודה".
 
צילום: אדי ישראל
מבקשי המקלט צועדים ממתקן חולות בדרום צילום: אדי ישראל

גם מאי גולן תושבת דרום תל אביב ופעילה במאבק כנגד קליטת מהגרי העבודה בישראל הביעה אכזבה רבה מהחלטת בג"ץ לשחרור מסתננים ממתקן "חולות". היא כינתה את ההגבלות על המשוחררים "חסרות שיניים" ואמרה כי אין ביכולתה של המדינה לאכוף את ההגבלות האלו. לטענתה המשתחררים מחולות יחזרו לדרום תל אביב ולאילת, ובמידה שההגבלות אכן יצליחו, "שכונות חלשות אחרות בערים אחרות יסבלו". היא הוסיפה כי "הגיע הזמן שהממשלה תיקח אחריות ותייצר חוקים. יש גבול להתחבאות של המדינה מאחורי בג"ץ היושב במגדל השן".

עו"ד אסנת כהן ליפשיץ מהקליניקה לזכויות מהגרים ומהמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן אומרת כי השר שלום טעה בכך שהגביל את אפשרויות המגורים של 1,200 פליטים. בדומה ליוגב ולגולן, גם היא טוענת כי הן לא יביאו לפתרון לבעיית הפליטים, וכי הן חסרות משמעות משום שמשוחררי "חולות" הם מועטים ביחס לכמות של מבקשי המקלט הקיימים.

לדבריה, כל ניסיון לעשות שימוש בגזרות במקום בתמריצים הוכיח את עצמו כבעייתי. היא הציעה ש"אם המדינה תיתן אישורי עבודה בכל הארץ בחקלאות, מלונאות, בנייה ועוד מקצועות שמשוועים לכוח אדם, יהיה פיזור נכון יותר של מבקשי מקלט, וכך נפתור את הבעיה בצורה הנכונה".

עו"ד מיכל פינצ'וק, מנכ"לית ארגון א.ס.ף (ארגון סיוע לפליטים), סבורה כי הצעד של המדינה מהווה פתרון בעייתי וחלקי בלבד לבעיית הפליטים. "המטרה עצמה ראויה, אך ממשלת ישראל הייתה צריכה להבטיח שמבקשי המקלט שנפלטים לרחבי הארץ לאחר חודשים ארוכים של כליאה, יוכלו להתפרנס ולחיות בכבוד ולא יהפכו לחסרי בית", אמרה.

"המדינה הייתה צריכה לסייע באיתור מקומות פרנסה בתחומים בהם חסרות ידים, להעניק אשרות עבודה ולאפשר שירותי בריאות ורווחה- רק כך תמנע מיצירת נטל על האוכלוסייה הקולטת". 
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך