
לא מחכים לכנסת: אין כניסה לניילון בבית הספר
בביה"ס הירוק "נופים" במגדל העמק החליטו לקחת את החוק לידיים ולהתחיל לאכוף את חוק השקיות, אף שטרם אושר. ראש העיר: "מאמינים שחינוך סביבתי מתחיל מגיל צעיר"
בעוד שבבית המחוקקים לא החליטו האם יוציאו את שקיות הניילון מחוץ לחוק והוויכוח סביב אישור החוק עוד לא תם, בבית הספר הירוק "נופים" במגדל העמק החליטו השנה לאסור את השימוש בשקיות ובקבוקי פלסטיק חד פעמיים ורכשו עבור התלמידים קופסאות אוכל מפלסטיק רב פעמי.עוד כותרות ב-nrg:
- אלרגית ל-WiFi תפוצה ב-3,500 שקל בחודש
- מזרח נגד מערב: "לא רוצים מאה אלף ערבים"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בשנה שחלפה למדו התלמידים על השפעותיהם של שקיות הניילון ובקבוקי הפלסטיק החד פעמיים על הסביבה ועל כך שיש חלופה אקולוגית יותר שבקלות רבה יכולה להגן על הסביבה. תלמידי כיתה א', שהנושא חדש להם, תודרכו קודם לפתיחת שנת הלימודים בחוק המקומי החדש ואף קיבלו את קופסת האוכל הקבועה שתשא את ארוחת העשר שלהם מכאן ולעתיד.

קופסאות במקום שקיות. בית הספר הירוק
צילום: טל חקוקי
"השקיות מזהמות מאוד את הסביבה והילדים לומדים את זה בשיעורי המדעים ובימים מרוכזים. במשך כל השנה שעברה פעלנו לכיוון העניין הזה בכל בית הספר ועודדנו את הילדים שלא להביא שקיות" הסבירה לילי נודל, מנהלת בית הספר. מלבד החוק המוקפד על אישור השימוש בשקיות ובקבוקים חד פעמיים מעודדים את הילדים להביא אוכל בריא לבית הספר והכנסת מיצים וחטיפים אסורה.
את החוקים הסביבתיים אוכפים התלמידים באמצעות סיירת של ממש: "יש לנו מועצה ירוקה שעוברת בכיתות ונותנת ניקוד לכיתה המצטיינת שמביאה הכי הרבה אוכל בריא בתוך קופסאות וזה מעודד את התלמידים לא להביא שקיות ניילון" מוסיפה לילי.
בבית הספר 'נופים' לומדים 464 תלמידים כאשר 92 תלמידים מתוכם פתחו הבוקר את שנת הלימודים לראשונה בחייהם ונכנסנו לכיתה א'. כל תלמיד צוייד מראש בקופסת האוכל ונראה כי הזאטוטים מלאים בגאווה ובחשיבות על המהלך הירוק שהם שותפים לו.
ואם הילדים שותפים למהלך, בבית הספר מאמינים שגם הוריהם יירתמו למהפכה הסביבתית: "החינוך מתחיל עם הילדים כי כשילד בא הביתה ואומר לאמא שהוא לא רוצה את הכריך בשקית אלא בקופסה זה נכנס גם לתוך חיי המבוגרים ומנחיל את החינוך גם אליהם" אומרת לילי.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלי ברדה מוסיף: "אנחנו מאמינים שחינוך סביבתי מתחיל מגיל צעיר ולכן הוא מתקיים בגני הילדים ובתי הספר בעיר. מדובר ביוזמה ברוכה של בית הספר שנועדה לחנך לשמירה על סביבה ירוקה ונקייה. הרשות ותושבי מגדל העמק מחויבים לתהליכים המתקיימים בעיר בנושאי איכות הסביבה ושמירה על ערכי הטבע והנוף בעיר. הפרדת פסולת לשני זרמים ואנרגיה ירוקה הם דוגמא לכך״.
בתוך כך, השר להגנת הסביבה אבי גבאי פתח את הבוקר הראשון לשנת הלימודים בבית הספר הירוק לסביבה ולטבע "נטעים" ברמת גן. בין דבריו בטקס פתיחת שנת הלימודים בהשתתפות ראש העירייה ויו"ר ועדת החינוך במרכז לשלטון מקומי העביר השר גבאי את האחריות על הטמעת חשיבות השמירה על הסביבה מהילדים להורים: "בנושאי סביבה היום מחנכים כבר בגיל הגן. אני למדתי על סביבה מהילדים שלי, מה שהם למדו בבית הספר זה מה שהם לימדו אותי.
"בנושאי סביבה האחריות שלכם הילדים היא לחנך את המבוגרים. לשמור על הסביבה זה לשמור על איזונים, בין הצרכים שלנו לצרכים של אחרים והצורך של הסביבה להמשיך ולהתקיים". בישראל ישנם כיום 750 בתי ספר ירוקים כאשר בכל שנה מצטרפים לתהליך כ-130-150 בתי ספר מכל רחבי הארץ.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg