הבהלה לזהב: 2.3 מיליון הודים רוצים להגיש תה

מיליוני אנשים הגישו מועמדות ל-368 משרות בממשלת אוטר פראדש. המשרות כוללות הגשת תה, שמירת לילה ונקיונות. הסיבה היא אחת: השכר הממשלתי עומד על כמעט פי 2 מהשכר הממוצע בהודו

סוכנויות הידיעות | 17/10/2015 23:50
תגיות: אוטר פראדש, הודו, חיפוש עבודה,עוני בהודו
זה אולי לא מפתיע, אבל הבהלה לזהב הגיעה להודו: בחודש שעבר פרסמו רשתות החדשות ברחבי העולם כי לא פחות מ-2.3 מיליון אנשים במדינת אוטר פראדש הגישו מועמדות ל-368 משרות ממשלתיות בדרגה נמוכה. אלא שכעת מתבררת הסיבה האמיתית - והצפויה - להצפה: כסף.

עוד כותרות ב-nrg:
- "אני חוששת שסטודנט לידי ישלוף סכין"
- סטטוס תחת אש: המצב בוער והסלבס מגיבים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

במסגרת מאמר שפורסם בסוף השבוע ב-BBC והציע טיפים למחפשי עבודה, צוין כי המשרות שהציעה הממשלה ההודית כוללות בין היתר ניקיון, הגשת תה לבכירים ושמירה בשעות הלילה. אלא שבעוד שמדובר בעבודות לא זוהרות, השכר שבצידן דווקא כן: המשכורת שיקבלו ההודים שיתקבלו למשרות הנחשקות תעמוד על 15,600 רופי לחודש (כ-924 שקלים בלבד), לעומת 8,587 רופי לחודש (כ-520 שקלים), שהיא המשכורת הממוצעת במדינה.
 
צילום: איי.אף.פי
הדרישות: 5 שנות לימוד ויכולת לרכוב על אופניים. הודו - תמונת המחשה צילום: איי.אף.פי

הטופס המקוון שפרסמה ממשלת אוטר פראדש, הזמין מועמדים בני 18-40 להגיש את מועמדותם. התנאים להגשת מועמדות היו מינימום של חמש שנות לימוד - ויכולת לרכוב על אופניים. למרבה ההפתעה, מבין 2.3 מיליון המועמדים, 152,000 היו בוגרי תיכון ולא פחות מ-255 אחזו בתואר דוקטור.
 
nrg ניוזלטר דיוור יומי

ההצדקה ל"התנפלות" היא שיעור האבטלה הגבוה באוטר פראדש, לעומת שיעור האבטלה הלאומי הנמוך יחסית בהודו, העומד על פחות מ-5%. על פי התחזיות, עד שנת 2017 צפויים להיות לא פחות מ-13.2 מובטלים ברחבי אוטר פראדש.

נתון נוסף שעומד מאחורי ריבוי המועמדויות, הוא שפתיחת משרות חדשות בהודו עדיין מתרחש לעיתים נדירות מאוד. הסיבות לכך, לדברי נגיד הבנק המרכזי בהודו, הן צפיפות האוכלוסין במדינה וחוקי העבודה הנוקשים הנהוגים בה. הנגיד, שהתראיין לעיתון ה"פייננשל טיימס", הוסיף כי עבודות ממשלתיות בהודו נחשבות לבעלות מעמד גבוה יותר לעומת משרות בשוק הפרטי, משום שהן עשויות לשלם משכורות גבוהות יותר ולהציע יציבות לאורך זמן.

לדברי פראבט מיטל, מזכיר מנהלי בממשלה ההודית, "לא צפינו את המצב. ב-2006, על בערך 260 הצעות עבודה קיבלנו כ-100,000 פניות. אבל בתשע שנים המספרים עלו באופן משמעותי". בראיון שהעניק ל-BBC בחודש שעבר, אמר מיטל כי "המועמדים האלה רק צריכים לעבור ראיון, אבל להערכתי השלמת התהליך תארך לפחות ארבע שנים, אפילו אם יהיה עשרה צוותים שיראיינו 200 מועמדים ביום, במשך 25 ימים בחודש".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק