משנים

מוחות על אלימות נגד נשים: "החברה אדישה"

ברחבי הארץ נערכו עצרות לציון יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים. "יש אדישות לנושא, הפקרות טוטאלית של החברה", אמרה מרים שלר, מהמרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית

ברק בן חמו | 25/11/2015 20:17
היום (רביעי) ציינו ברחבי העולם את "יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים" - ובישראל ערך "מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית" עצרות במספר מוקדים, ביניהם בתל אביב ובחיפה. "אנו מוחות נגד אי הספקת המשאבים, אי הכשרת אנשי מקצוע, חוסר בטיפולים", אמרה מרים שלר, מנהלת סניף המרכז בתל אביב.

 עוד כותרות ב-nrg:
 - חשד: הקצין ביטל דוחות בתמורה להעסקת אישתו
 - דרישה: לא לממן אירועים בהשתתפות הרב אלון
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

מהעצרת בחיפה: "התופעה היא גברית"
 
קטעים נוספים


"יש אדישות לנושא, הפקרות טוטאלית של החברה. אנו מבקשות יחס הוגן לנשים, לחברה טובה יותר". היא אמרה כי המטרה הכי חשובה ביום זה היא להעלות את המודעות לתופעות ההטרדות המיניות. "1 מתוך 3 נשים נפגעת מינית, 1 מתוך 5 נשים עוברת אונס ו-1 מתוך 7 נשים נפגעת מגילוי עריות".
 
צילום: יוסי זליגר
''לא זה לא'' צילום: יוסי זליגר
צילום: יוסי זילגר
מפגינות ומפגינים בכיכר רבין צילום: יוסי זילגר

לשאלה אם במהלך השנים ישנה התקדמות בנושא ואם היחס משתפר לנשים, שלר מתייחסת בזהירות. "יש התקדמות מבחינת הלגיטימציה להעלות את המודעות לנושא, אך הדרך עוד ארוכה", היא אמרה.
 
יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים
יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים

עתליה שיינפלד, רכזת מחלקת חינוך והסברה בסניף המרכז בחיפה ובצפון, סיפרה ל-nrg על איחוד נדיר בין כל הגורמים הפמיניסטיים בעיר חיפה למען העצרת. "בפעם הראשונה התאחדו כל הארגונים הפמיניסטיים, מכל קצוות האוכלוסייה, נשים, גברים, ערבים, יהודים, כדי לתת אמירה משותפת נגד אלימות כלפי נשים", היא סיפרה.

שיינפלד חושבת שיש שיפור ביחס לנשים בעיקר בשל העבודה כי יותר ויותר נשים מדברות ומוחות על כך. בנוסף, שיינפלד ברכה על אופן הסיקור החדש של­nrg והוסיפה שאכן יש לטפל ולהתמקד בגברים בכל נושא ההטרדות המיניות. "כפי שאיתי יהודאי מארגון אסל"י אמר בעצרת: 'התופעה היא תופעה גברית ולא תופעה נשית. האחריות לשינוי היא של הגברים'".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך