אוהבים עצים? עכשיו תוכלו לשתף את הסיפור שלהם

לרגל ט"ו בשבת השיקו במשרד החקלאות את "אתר עצי מורשת" הכולל את סיפורם של כ-1,500 עצים המספרים את סיפורה של מדינת ישראל. במשרד קוראים לשתף את הציבור בסיפורים על עצים מיוחדים

דליה מזורי | 25/1/2016 12:23
יש לכם עץ שיקר לליבכם? עכשיו גם אתם יכולים לעדכן מידע חדש על אודותיו. לרגל ט"ו בשבט משרד החקלאות השיק "אתר עצי מורשת". האתר האינטראקטיבי כולל את סיפורם של כ- 1,500 עצים המספרים את סיפורה של מדינת ישראל ובעלי משמעות מבחינה תרבותית, יהודית והיסטורית.

עוד כותרות ב-nrg:
המשטרה: "לא התגבשה תשתית ראייתית נגד ינון מגל"
הסערה בדרך: פתיתי שלג החלו לרדת בירושלים
• כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

העצים באתר מופיעים על גבי מפת מדינת ישראל וממוינים על פי ערים וקטגוריות נוספות אשר יסייעו למשתמש במציאת העץ כגון, תעודת הזהות של העץ הכוללת את: שם העץ, שם המשפחה אליה הוא משתייך, מקום הנטיעה, גילו, ממדיו, דרך ההגעה אליו ועוד.

במשרד קוראים לשתף את הציבור בסיפורים על עצים מיוחדים שאינם מוזנים באתר. זאת באמצעות המחשב הביתי, טאבלט והטלפון החכם, כרגע באמצעות סיסמא בלבד.

באמצעות האתר, שהוקם על ידי פקיד היערות, בשיתוף שירות ההדרכה והמקצוע של משרד החקלאות, ניתן ללמוד על עצים מיוחדים וותיקים שהיו כאן עוד לפני הקמת המדינה ומסמלים את הקשר לתרבות הישראלית ויהודית לאורך מאות שנים. המידע באתר נאסף במשך למעלה מ- 20 שנה על ידי המחלקה להנדסת הצומח גננות ונוף במשרד החקלאות וכן על ידי מדריכים ומתנדבים, במסגרת סקר עצים בוגרים בישראל.
 
צילום: משרד החקלאות
שיזף חציבה צילום: משרד החקלאות

בין העצים המופיעים באתר ניתן למצוא את העץ העתיק ביותר בארץ, עץ שיזף שגילו מוערך בלמעלה מ- 2,000 שנה בעין חצבה. העץ שוקם לפני כשנתיים על ידי משרד החקלאות בשיתוף המועצה האזורית. בנוסף ניתן למצוא עץ אקליפטוס לימוני בן עשרות שנים שככל הנראה נשתל על ידי זקן השומרים אברהם שפירא ז"ל, בסמוך לביתו, העץ ממוקם במרכז פתח תקווה ולאחרונה עבר שיקום נישא לגובה של למעלה מ- 16 מטרים.

שר החקלאות ח״כ אורי אריאל: ״פרויקט עצי מורשת הוא הזדמנות מצוינת להתחבר לטבע ולמורשת שלנו. במדינה שלנו יש מאות עצים שמספרים את הסיפור שמחבר אותנו. כעת, באמצעות האתר שהקמנו במשרד החקלאות, הציבור יכול לדעת מהם, לטייל אליהם וגם לעדכן על עצים נוספים. אני מזמין את אוהבי הטבע להתחבר אלינו, ללמוד על עצים מיוחדים, לספר על העצים שלכם וליהנות מחוויה אינטראקטיבית שכולה אהבת הטבע, הסביבה והמדינה״.
 
האתר מתעדכן באופן שוטף על ידי קבוצות מתנדבים, ובשלב זה הכנסת משתמשים חדשים תיעשה באמצעות שם משתמש וסיסמה שיינתנו לקבוצות "נאמני אילנות" או התארגנויות חינוכיות/סביבתיות מקומיות ובהמשך האתר יפתח לכלל הציבור. כל המעוניין, מוזמן להזין את פרטיו של העץ באמצעות טופס המצורף לאפליקציה ויצרף את מיקומו של העץ ע"י תוכנת הניווט GPS.

חגי שניר, פקיד היערות במשרד החקלאות "העצים הפזורים בארצנו מספרים את סיפורה של הארץ והמדינה. המשרד רואה חשיבות רבה בשיתוף הסיפורים האישיים של העצים ושימור המורשת ובשיתוף פעולה מלא עם הציבור וקורא לציבור הרחב "לטייל" באתר בעקבות עצים ולהתרשם מהם ומסיפוריהם ולשתף את סיפורם של כמה שיותר עצים". לדבריו, בישראל קיימים עצים רבים, לכל אחד מהם יש סיפור – חלקו מרגש, חלקו מפתיע, שמח ולפעמים רצוף בקשיים. ביקור בסביבתו של עץ בוגר יכול להיות חוויה מרגשת במיוחד, אם רק נדע להקשיב ולהעריך, העץ בוודאי יוכל "לספר" לנו על כל מה שהתרחש בסביבתו. משפחות, קהילות, בתי ספר וגנים מוזמנים "לאמץ עץ".

לא רק אנשים פרטיים. גם מוסדות חינוך, קהילות, בתי ספר וגנים יכולים ומוזמנים "לאמץ עץ". לקבלת שם משתמש וסיסמה לקבוצות ולקבלת טופס מקוון, ניתן לפנות באמצעות דואר אלקטרוני: tamara@moag.gov.il או לכתוב בגוגל: עצי מורשת משרד החקלאות".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך