"מונעים אסון": הצבא הציב גדרות ענק בשדות מוקשים
מאות ישראלים יגיעו בימים הקרובים לגולן כדי לשחק בשלג, ובצבא הוחלט כי יוצבו גם חיילים למניעת כניסה לאזורים המסוכנים "אנשים עושים מה שבא להם. אנו ערוכים לכל תרחיש"
המוני מטיילים צפויים להציף את השדות הלבנים בגולן ולהשתעשע בשלג, ובצבא נערכים לכך שמטיילים ייקחו סיכון מיותר ויכנסו לשדות מוקשים, על מנת להגיע למשקע הלבן והנקי ביותר. השנה הוצבו לראשונה בסמוך לשדות מוקשים בצפון הגולן גדרות בגובה של כשני מטרים, ובעקבות השלג יוצבו חיילים בנקודות רגישות ויחסמו את הצירים.עוד כותרות ב-nrg:
• שלומית קריגמן תיטמן ליד דפנה מאיר שנרצחה בעתניאל
• ארה"ב האשימה את פוטין בשחיתות, רוסיה עונה
• כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
רגע לפני הסערה התלווינו אל רס"ם אסף מזון, קצין מיקוש בהנדסה פיקוד צפון, בסקירת ההיערכות. בימים אלו פועלים כוחות המיקוש בגזרת הגולן מול משימה עיקרית: "המטרה שלנו בתקופה הזו היא להרחיק את האזרחים ולמנוע כל מצב שמישהו ירד מהרכב ויכנס לתוך שדה מוקשים" מסביר אסף.

אסף מזון
צילום: אנצ'ו גוש ג'יני
במרחב פיקוד צפון יש כ-3000 שדות מוקשים, שמרביתם הונחו בידי צה"ל וחלקם בידי הסורים, בשנות החמישים והשישים. מדובר על מוקשים נגד אדם, כלי רכב כבדים ושדות משולבים. כל השדות מגודרים בגדרות חוטי ברזל שמסמנים באמצעות שלטי אזהרה על הסכנה שניצבת מול מי שיבקש לחצות אותם. לפני שנה בדיוק משרד הביטחון גידר מחדש את שדות המוקשים בגולן וזאת לאחר 42 שנים בהם לא השתנה דבר בשטח. "אזור רמת הגולן הוא אחד מהמורכבים בעולם מבחינת מיקוש גם בגלל הכמות וגם בגלל תהליכים שקרו כאן במהלך השנים. הגזרה מאוד רגישה" מספר אסף.

מוקשים בצפון
צילום: דובר צה''ל
בפיקוד הצפון עוד זוכרים היטב את האירוע הקשה בשנת 2010, בו איבד הנער דניאל יובל את רגלובשעה שיצא עם משפחתו לשחק בשלג והם לא הבחינו כי הם משחקים על גבי שדה מוקשים. השנה יעמידו לראשונה בצבא צוותים של כוחות הנדסה מיחידת המיקוש שיעמדו בסמוך לשטחים מועדים ולא יאפשרו למטיילים לעצור את הרכב ובטעות לחצות את שדות המוקשים לטובת משחק מהנה בשלג. רס"ם אסף אף מספר כי צירים באזור הר אביטל ואחרים ייחסמו לתנועה. "אנחנו יודעים שיש תקופות בחורף, כשיש כמטר של שלג, אנחנו מאבדים את מיקומו המדויק של שדה המוקשים ולכן נמנע את הגישה לשם".
מדבריו מתברר כי לכל אורך השנה מתנהל מאבק של ממש בין כוחות הצבא לבין מטיילים וחקלאים שפוגעים בגדרות מסיבות שונות: "אנחנו מגיעים לשדות המוקשים לעיתים ורואים שאנשים פורצים לנו את הגדר לטובת מרעה, ויש בוקרים שעושים 'מה שבא להם'. יש אזרחים שגונבים את שלטי האזהרה הצהובים וזה קורה לנו כל יום. ההתמודדות היא להיות עיקש ולחזור שוב ושוב ולהציב את השלטים. אנחנו מחפשים פתרונות אחרים, ולפעמים אנחנו מכופפים את השלטים בכוונה בידיים כדי שאנשים לא ירצו לתלוש אותם כי הם כבר לא ישרים כשהיו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg