מודל לדו-קיום: הוקמה חווה חקלאית עם ירדן
חוות המודל, חווה חקלאית ניסויית חדשה, הוקמה באזור הירדני של ים המלח ותסייע לחקלאים המתגוררים משני עברי הגבול. סגן השר לשיתוף פעולה אזורי: "שיתוף הפעולה יביא לעתיד טוב יותר"
קפיצת מדרגה ביחסים שבין ישראל לירדן: חווה חקלאית ניסויית ראשונה הוקמה באזור הירדני של ים המלח, בסיוע מומחים ישראליים, ותיצור גשר להעברת מידע חקלאי בין המדינות. מדובר בהסכם חקלאי-מחקרי היסטורי, שנחתם הבוקר (ג') בין המועצות האזוריות תמר ים המלח למועצה אזורית דרום ע'ור שמעבר לירדן, בתמיכת משרדי הממשלה הישראלים והירדנים. שמו של הפרויקט החדש הוא 'חוות המודל'.עוד כותרות ב-nrg:
בחר בשתיקה: דב חנין בשירות נסראללה
ערבי דקר חרדי ופצע אותו בינוני בפתח תקווה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
ההסכם צפוי להרחיב את שיתוף הפעולה בין שתי המועצות, ולסייע לתושבי יישובי ים המלח משני עברי הגבול, לרבות לחקלאים, להפרות האחד את השני בידע חקלאי ולהתמודד במשותף עם אתגרי האזור המדברי, בעיקר במלחמה נגד מזיקים. ההסכם נחתם בתיווך ארגון הסביבה האזורי 'אקופיס'.

סגן השר לשת''פ אזורי במעמד חתימת ההסכם עם ירדן
צילום: שירה לאון
החווה תנוהל על ידי ועדת היגוי ישראלית-ירדנית, וחקלאים ישראלים יעבירו בה הכשרות, ידע, חומרי דישון ייעודיים, ועוד לחקלאים ירדנים. בשטחה של החווה יפותחו סוגי גידולים שונים באמצעות שיטות גידול מגוונות, המוכרות לשני הצדדים. בשלב השני של הפרויקט תיבחן האפשרות להקים מנגנון שיווק משותף לתוצרת חקלאית בערבה ובירדן.
במעמד חתימת ההסכם שנערך היום במועצה האזורית תמר, נכחו סגן השר לשיתוף פעולה אזורי, ח"כ איוב קרא (הליכוד), ראש המועצה האזורית תמר דב ליטבינוף, ראש מועצת דרום ע'ור סאלם אלקליפאת, ומנכ"לי ארגון 'אקופיס בישראל' ובירדן גדעון ברומברג ומונקת' מאהר, אשר יזמו את שיתוף הפעולה בין המועצות.
לדברי ברומברג, הפרויקט נוצר מתוך מפגש אינטרסים מקומי של בעיות חקלאיות-כלכליות משותפות, המטרידות את התושבים באזור. "אנו מקווים כי חוות המודל תוכל להוות בסיס לקשר רציף בין מקבלי החלטות ירדנים וישראלים, ותאפשר קפיצת מדרגה ביחסים בין שני הצדדים ברמה המקומית והאזורית", אמר.
ליטבינוף אמר כי "הפרויקט המיוחד נולד מתוך צורך ואינטרסים של בעיות חקלאיות-כלכליות המטרידות את הקהילות בישראל ובירדן, ויצר הזדמנות להפריה הדדית וחברתית נטולת פוליטיקה. לשיתוף פעולה זה חשיבות גבוהה הן ברמה המקומית והן ברמה האסטרטגית, והצלחתו תניב תועלות כלכליות ומסחריות משמעותיות לשני הצדדים".
ח''כ קרא אמר כי "ההסכם עליו חתמנו מוכיח את הכוח של התושבים משני צדי הנהר ליצור קשרים אמתיים, שיוצרים מציאות של שיתוף פעולה ועבודה משותפת מתוך מחויבות עמוקה להביא עתיד טוב יותר לתושבים בשתי המדינות".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg