ועדת השחרורים מתכנסת: קצב יזכה לניכוי שליש?

אחרי דיון ציבורי ער בשבועות האחרונים, תתכנס ועדת השחרורים לדיון בנוגע לנשיא לשעבר, הכלוא באשמת אונס והטרדה מינית. המדינה צפויה להתנגד לשחרור מוקדם. בסביבתו של קצב זועמים על העיסוק התקשורתי, ומשוכנעים כי על הוועדה לשחררו

אמרי סדן | 27/3/2016 0:03
תגיות: משה קצב,יוצא מהכלא
ועדת השחרורים תדון היום (א') בבוקר בשחרורו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב שהורשע בשני מעשי אונס. הוועדה שתתכנס בכלא מעשיהו, תצטרך להחליט האם העובדה שקצב לא הודה במעשים ולא הביע עליהם חרטה, מהווה שיקול שימנע את שחרורו המוקדם.

- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

קצב, היום בן 70, נדון לשבע שנות מאסר על שני מעשי אונס, מעשה מגונה בכוח והטרדה מינית של נשים שהיו כפופות לו בעת שכיהן כשר התיירות וכנשיא המדינה. קצב החל לרצות את עונש המאסר שלו ב-7 בדצמבר 2011, לאחר שנגזרו עליו 7 שנות מאסר בגין מעשיו.
 
צילום: אריק סולטן
ישוחרר או לא? קצב צילום: אריק סולטן

בשבועות האחרונים התנהל דיון ציבורי ער בנוגע לשאלת שחרורו של קצב, וזאת בשל העובדה שהוא לא הודה מעולם במעשיו ולא התחרט עליהם. חוק שחרור ממאסר על תנאי, המסדיר את נושא השחרור מוקדם לא קובע במפורש הודאה כקריטריון לשחרור, אולם הוא מאפשר לשקול את אמון הציבור במערכת המשפט ואכיפת החוק כתנאי.

בשל כך, ייתכן שהוועדה תקבע כי שחרורו המוקדם של קצב יהיה גורם שיפגע באמון הציבור ותחליט למנוע אותו. טענה נוספת שהועלה על ידי המתנגדים נוגעת לכך שבהעדר הודאה וחרטה, מסוכנותו של קצב נותרה גבוהה, כך שהוא עלול לחזור על ביצוע המעשים.
 
צילום: פלאש 90
''חושבים שמידת הדין מחייבת את קיצור העונש''. קצב ועו''ד אמיר צילום: פלאש 90

בסביבתו של קצב זועמים על העיסוק הציבורי בעניינו, ומשוכנעים כי על הוועדה לשחררו. בסביבת קצב סבורים כי הוא אינו מסוכן וכי נעשה עמו עוול בשל העובדה שמדובר בדמות בעלת חשיפה ציבורית גבוהה. בשיחה עם nrg אמש אמר סנגורו, עו"ד ציון אמיר: "חבל שגם אחרי כל כך הרבה שנים, התקשורת ממשיכה לעסוק בזה ונותנת ביטוי לקולות שמבקשים להתנגד לשחרורו". דבריו התייחסו גם לעובדה שעמדת המדינה שתוצג מחר בפני ועדת השחרורים היא כי יש להתנגד לשחרורו של קצב.

במקרה שקצב לא ישוחרר – מה תעשו?

"אנחנו מקווים שלא נגיע למצב הזה. חושבים שמידת הדין מחייבת את קיצור העונש. נמתין ונשמע".

אם קצב לא ישוחרר על ידי הוועדה, הוא יוכל לפנות בשני אפיקים: עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בו יערער על ההחלטה, או לקוות שנשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין יענה לבקשת החנינה שהגיש בעבר. לאחרונה פורסם בערוץ 10 כי שרת המשפטים איילת שקד תומכת במתן חנינה, כשבמקור בבית הנשיא טען כי גם ריבלין מצטרף ליוזמה.

בבית הנשיא הכחישו בתוקף את הפרסומים וטענו כי הנושא ייבחן רק לאחר שמשרד המשפטים ידון בבקשת החנינה ויגיש עמדה מסודרת ועדכנית, לאחר הדיון בוועדת השחרורים. בלשכתה של שקד טענו שהיא לא נדרשה עדיין לנושא.
 
צילום מסך מתוך ''עובדה''
''מדובר בעבריין מין שלא הביע חרטה''. אודליה כרמון, א' ממשרד התחבורה צילום מסך מתוך ''עובדה''

מי שסבורה שיש לחסום את שחרורו של קצב היא אודליה כרמון, א' ממשרד התחבורה, שהעידה במשפטו של קצב אך לא נכללה בכתב האישום בשל התיישנות. "אני מרגישה אופטימיות זהירה, ואני מאוד מקווה שהם יקבלו את ההחלטה הנכונה, לא רק אישית אלא גם מבחינה ציבורית", אמרה הערב בשיחה עם nrg.

"מדובר בעבריין מין שלא הביע חרטה, והשחרור המוקדם שלו יהיה תקדים שמעולם לא היה כמותו עדיין. הוא יקרין בצורה לא נכונה לנשות ישראל ולגבי כל הנשים שאולי מתלבטות אם להתלונן או לא". בהתייחסה לאפשרות החנינה של קצב, אמרה כרמון: "מדובר בהחלטה של הנשיא, ואני מקווה שהוא יקבל את ההחלטה הנכונה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק