מלחמת הפלאפל בלונדון: הפעם ישראל הפסידה

בפסטיבל חגיגי שנערך בשבוע שעבר בחסות האו"ם זכה שף מצרי להוקרה של יצרן הפלאפל הטוב ביותר, וגבר על יריבו הצבר

סוכנויות הידיעות | 8/5/2016 11:32
תגיות: פלאפל, תחרות,לונדון
מלחמות הפלאפל המזרח-תיכוניות הגיעו בשבוע שעבר ללונדון, ולמרבה הצער הפעם ישראל דווקא ניצבה בצד המפסיד. בתחרויות קולינריות שנערכו בבירה הבריטית יצאה דווקא מצרים כשידה על העליונה, כשהכדורים שלה הוכרזו כטעימים ביותר.

עוד כותרות ב-nrg:
- נתניהו נגד יאיר גולן: "דבריו גורמים לזילות השואה"
- גרמניה: מנהרות מילוט נאציות יהפכו למוזיאון
- "הנסיך" של עולם הפשע חוסל בתל אביב
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

המתח גאה בתחרות שנערכה בלונדון בשבוע שעבר, שבה התמודדו ישראלים, פלסטינים, מצרים ולבנונים, וכולם הגישו לשופטים את המאכל המטוגן, שמקום מוצאו נתון במחלוקת אזורית חריפה.

אורי דינאי, השף הישראלי שהגיע למקום השני, הסביר כי לדעתו המצרים אכן הגישו את הפלאפל הטעים ביותר, ואמר כי הוא לא סבור שמקורם של הכדורים הוא בישראל.
 
תמונות מספטיבל הפלאפל:
 

הזוכה המצרי מוסטפה אלרפאי לא היה כה צנוע, כדברי חלק מאתרי החדשות: "אני לא חושב שפלאפל הוא מאכל מצרי – אני בטוח בכך", הוא הצהיר.

הישראלים גברו על צוות פלסטיני בדרכם לגמר, ולפי חלק מהדיווחים הצוות הלבנוני לא הצליח להתחרות באירוע, שכן לא קיבל ויזת כניסה לממלכה. האירוע נערך בחסות האו"ם, שמבקש להדגיש את היתרונות שבמאכלים שמקורם בפולים וירקות דומים.

התחרות נערכה ביום ראשון בשוק בורו, וה"גארדיאן" הבריטי הקדיש לה סקירה נרחבת, שבמסגרתה טעם את הפלאפלים של כל המתחרים ודירג אותם. מבקר המסעדות של האתר ציין כי מדובר במאכל שנמצא בקטגוריה של מאכלים כגון טאקו, המבורגרים ועוף צלוי, שלהם הוא קורא "דוד פוד". כל הכרטיסים לאירוע נמכרו, ומשמעות הדבר שכל אחד מהשפים היה צריך להכין כ-500 מנות – לא מספר דמיוני בהתחשב בנתוני הצריכה של פלאפלייה ישראלית ממוצעת.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק