למרות האיסור: נשות הכותל קיימו "ברכת כוהנות"
שבועות ספורים לאחר שהיועמ"ש אסר על כך, התכנסו 120 נשים לקיים את הטקס במקום הקדוש. יו"ר עמותת "עטרת כהנים" יצא במחאה: "נשות הכותל מקיימות פולחן מזויף ופועלות מתוך שנאה לדת"
בהשתתפות 120 נשים, נערכה הבוקר (ב') ברחבת הכותל "ברכת כוהנות". את הברכה, שנאמרת בדרך כלל מפי גברים, אמרו נשות הכותל למרות האיסור שיצא לקראת פסח מטעם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.עוד כותרות ב-nrg:
פיודור בייז'רני הואשם בשני מעשי רצח ואונס
"חוב מוסרי והיסטורי": סיפורי המעברות יונצחו?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
האירוע כצפוי לא עבר בשקט, לאחר שכוחות משטרה הגיעו למקום וניסו להחרים את ספר התורה. המתפללות, מנגד, הגנו עליו בגופן. אל המשטרה הצטרף יו"ר עמותת "עטרת כהנים", מתי הכהן דן, שניסה למחות נגד האירוע. דן הורחק מרחבת הכותל ועוכב עד לסיום תפילת הנשים. הוא שוחרר רק לאחר שסגן ראש עיריית ירושלים, יצחק פינדרוס, הגיע למקום וביקש מקציני המשטרה לשחררו.
לדברי דן, "מחיתי נגד הביזוי וחילול המקום הקדוש ודת ישראל. נשות הכותל מקיימות פולחן מזויף שלא קיים ביהדות, מפרות חוק ומזלזלות בו ובמורשת ישראל גם יחד. אלא שבמקום לעצור אותן, עצרו אותי על כך שמחיתי נגדן. זהו אבסורד".
דן הוסיף כי "הנושא הזה לא יכול לעבור לסדר היום ואנו נפעל להביאו לדיון דחוף בכנסת. ברכת כוהנים נועדה להשכין שלום, והנשים הללו, עם הברכה המזויפת שלהן, פועלות מתוך שנאה לדת גרידא תוך הפרת חוק בוטה". הוא סיים והבטיח "שבחודש הבא לא אהיה היחידי שימחה. נביא איתנו עוד מאות ואלפי מתפללים שימחו על הביזיון הזה וידרשו להפסיקו".

''תפילה שאין עליה כל מחלוקת''. ברכת הכוהנות לרגל ראש חודש אייר
ההוראה לאסור את "ברכת הכוהנות" יצאה מלשכת היועמ"ש לפני חג הפסח, לאחר הצגת עמדת רב הכותל והמשרד לשירותי דת, ולפיה אמירת הברכה בכותל אינה עומדת בגדר "מנהג המקום". מנגד, נשות הכותל טוענות כי "המכתב של המשרד לשירותי דת התייחס לטקס ברכת הכוהנות בחול המועד פסח". לדבריהן, "היות שאין מנהגנו להתפלל בפסח כיבדנו את הבקשה. אין הדבר דומה לברכת כוהנות המתקיימת בתוך תפילת ראש חודש. תפילת ראש חודש היא תפילה שאין עליה כל מחלוקת, וברכת כוהנות נאמרת במסגרתה פעמיים, גם בשחרית וגם במוסף".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg