לדרישת כחלון: 'רפורמת הקורנפלקס' תחל בקרוב
חרף החלטתה של ועדת העבודה, הרווחה והבריאות לדחות את יישום החוק לבקשת משרד הבריאות, הודיע שר האוצר כי החוק ייושם כבר בשבועות הקרובים. מטרתו היא להגדיל את ייבוא המזון היבש – פסטות, אורז, עוגיות ועוד – וכך להגביר תחרותיות ולהוזיל מחירים
האם יושבה המחלוקת בין משרדי האוצר והבריאות בנוגע ליישום "חוק הקורנפלקס"? שר האוצר משה כחלון הודיע היום (יום ג') כי הוא דורש שהחוק – שמטרתו להגדיל את היצע המזון היבש המיובא, לאפשר ייבוא מקביל, להגביר את התחרות ולהוזיל את מחירי המוצרים המיובאים – ייכנס לתוקף כבר בשבועות הקרובים. זאת למחרת החלטתה של ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת לדחות את יישום החוק בארבעה חודשים בעקבות בקשה של משרד הבריאות (שדרש דחייה של חצי שנה).עוד כותרות ב-nrg:
ראש המוסד לשעבר: מינוי ליברמן הוא הפתיח לקץ שלטון נתניהו
אושר החוק: הודאות שנגבו בעינויים אינן קבילות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
במשרד האוצר אומרים כי דחיית החוק נעשתה בעת ששר האוצר שהה בחו"ל ובניגוד לדעתו. על פי הודעת האוצר, שלושת המשרדים – האוצר, הבריאות והמשפטים – סיכמו כי החוק ייכנס לתוקף כבר בשבועות הקרובים ולא יידחה בארבעה חודשים. הסיכום בין המשרדים הושג בעקבות דרישתו של שר האוצר והתנגדותו לדחיית מועד תחולת החוק. בין המשרדים סוכם כי משרד הבריאות יפעל בשבועיים הקרובים ביתר שאת להשלים את כל התקנות הנדרשות – אלה יאפשרו שהחוק ייכנס לתוקף כבר בשבועות הקרובים.

לא מוכן לדחייה. שר האוצר משה כחלון.
צילום: מרק ישראל סלם
הרפורמה, שגובשה על ידי משרדי האוצר, הבריאות, והכלכלה, תאפשר לפתוח את המשק לייבוא נרחב של מוצרי מזון תוך הגדלת המגוון של מוצרים "לא רגישים" – פסטות, דגני בוקר, ביסקוויטים, קרקרים, חטיפים, אורז, קטניות, עוגיות, קורנפלקס ועוד.
בדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות אתמול אמר מנהל שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, אלי גורדון, כי מאז אישור הרפורמה בוועדה לפני חצי שנה, נעשים "מאמצים מסיביים להשלמתה", אולם התהליך עדיין בעיצומו. גורדון ציין כי בין היתר, נדרשת עוד חתימה של שר הבריאות על תקנות ונדרשת תוספת כוח אדם. מנהל המחלקת הווטרינרית במשרד הבריאות, ד"ר ינון יוני, אמר כי המערכת הממוחשבת שנדרשה לרפורמה הוקמה לאחר מאמצים רבים, ותהליך מתן פטורים ליבואנים כבר מתרחש דרכה.
נציגי משרד האוצר, איגוד לשכות המסחר, התאחדות התעשיינים ורשת שופרסל תמכו במהלך הדיון במתן הדחייה. "כיום, המשק לא מרוויח מהרפורמה שום דבר", אמר מנהל רישוי עסקים ברשת שופרסל, ד"ר רוני סורקיס. "צריך לתת את הזמן להיערך לדברים כמו שצריך". מנהלת איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, גליה שגיא, הסבירה: "טרם נקבעו תקנות לאחריות פלילית בחלק מהמקרים, וזה קריטי וצריך לזה זמן".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg