מזכ"ל האו"ם בישראל: "העולם קרוע כיום יותר מאי פעם"
בביקור באוניברסיטת תל אביב אמר באן קי-מון: "חברי הקהילה הבינלאומית חייבים להשתמש בהשפעתם על מנת לסיים את הכיבוש הישראלי". המזכ"ל ביקש להיפגש גם עם אנשי זק"א, והביע את הערכתו לארגון
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שמבקר בימים אלה בארץ, פתח את ביקורו באוניברסיטת תל אביב, ובדברים שנשא אמר כי, "חברי הקהילה הבינלאומית חייבים להשתמש בהשפעתם על מנת לסיים את מצב הכיבוש הישראלי שנמשך כבר כמעט 50 שנה ולהקמת שתי מדינות שישבו בשלום זו בצד זו".עוד כותרות ב-nrg:
• נתניהו: אנקרה התחייבה למנוע טרור משטחה
• ספיר ניסני הואשמה בגרימת מוות ברשלנות
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
באן קי-מון, קיבל מנשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר, מדליית הוקרה על שם ג'ורג' וייז, מייסד האוניברסיטה. את המדליה הוא קיבל כהוקרה על הקריירה הארוכה והמרשימה שלו כדיפלומט ומדינאי בינלאומי, "על הנהגת ארגון האומות המאוחדות באופן מעורר כבוד לאורך תשע השנים האחרונות, תוך מאבק מתמשך למען נושאים גלובליים מהותיים, וקידום רפורמות חשובות; על הגינוי האמיץ של גילויי אנטישמיות, גזענות וטרור על כל גווניהם; ועל מחויבותו ומאמציו למציאת פתרונות בדרכי שלום למשברים ההומניטריים והגיאופוליטיים המתמשכים ברחבי המזרח התיכון, וביניהם הסכסוך הישראלי-פלסטיני".

פרופ' יוסף קלפטר מעניק את מדלית ג'ורג' וייז לבאן קי מון
צילום: ישראל הדרי
בנאום שנשא אמר קי-מון כי כי למרות הקשיים בזירה העולמית, הוא שומר על אופטימיות: "העולם קרוע כיום יותר מאי פעם בין צפון לדרום, מזרח ומערב. אבל במקביל, מעולם לאורך הקריירה שלי לא ראיתי תהליכים כאלה של אנשים החותרים לבניית גשרים: הקרב הגדול ביותר כיום הוא קרב מוחות, בין אלה המחלקים את העולם ל'אנחנו' ו'הם'. מולם, ניצבים אלה הרואים את העולם בגישה הומאנית: 'אנחנו בני האדם'.
באן קי-מון, ציין את ההכרה הגוברת בתרומתה של ישראל והביע תקווה לגבי האופן שבו האו"ם וישראל יכולים לעבוד יחד לטובת האנושות. הוא סקר שורת יוזמות והחלטות שהתקבלו באו"ם ביוזמת ישראל, ובירך את שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, שנכח אף הוא בטקס, עם בחירתו ליו"ר הוועדה המשפטית של האו"ם. קי-מון ציין כי זו הפעם הראשונה שבה נבחר נציג ישראלי לעמוד בראש ועדה קבועה של האו"ם. הוא גם ציין את ההכרה הגוברת בתרומתה של ישראל, והביע תקווה לגבי האופן בו האו"ם וישראל יכולים לעבוד יחד לטובת האנושות.
פרופ' אלוף במיל יצחק בן ישראל, העומד בראש המרכז לאבטחת סייבר על שם בלווטניק באוניברסיטת ת"א, הביע בפני האורח את מחאתו לנוכח החלטת האו"ם למנוע השנה ממדינת ישראל את ההשתתפות בקבוצת המומחים של האו"ם בתחום אבטחת הסייבר, שהוגדלה מ-20 ל-25 משתתפים. זאת, למרות שעד 2015 הייתה ישראל חברה בקבוצה, ולמרות מעמדה המוביל של תעשיית הסייבר הישראלית המחזיקה ב-10% מהשוק העולמי, ואחראית ל- 13% מהשקעות המו"פ העולמיות. פרופ' בן ישראל עמד על מקומה המרכזי של ישראל ושל העיר תל אביב ואוניברסיטת ת"א במסגרת פעילות זו.

הביע את מחאתו לנוכח החלטת האו''ם למנוע מישראל את ההשתתפות בקבוצת המומחים של האו''ם בתחום אבטחת הסייבר. פרופ' יצחק בן ישראל
צילום: ראובן קסטרו
במפגש של חוקרים מן האוניברסיטה עם מזכ"ל האו"ם, ציין נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר, כי "מאחורי הכותרות אודות המלחמה והקונפליקט נמצאת ישראל האמיתית: זו התורמת לעולם באמצעות חדשנות, ומעודדת פלורליזם. ישראל ההומניסטית והצופה לעתיד נמצאת בכל מקום, וניכרת במיוחד באקדמיה שלה".
פרופ' דני חמוביץ, העומד בראש מרכז מן לבטיחות ובטחון המזון באוניברסיטת ת"א, הציג את הצורך הגלובלי בפעילות אקדמית רב-תחומית בתחום, בהכשרת מנהיגי הדור הבא להתמודדות עם סוגיות התזונה, במחקר, ובהבאת תוצאות המחקר הזה אל קובעי המדיניות והציבור בכלל. "בשלוש שנות התוכנית, למדנו כי אין פתרונות פשוטים. יש לעבוד עם שותפים בכל העולם על מנת למצוא תשובות. מה שחיוני כאן, הוא מחקר רב-תחומי והשכלה רב תחומית".
דוברים נוספים במפגש עם מזכ"ל האו"ם היו רפאל מהודר, ממציא שיטת ההשקיה בטפטוף שהציג את יתרונותיה והאפשרויות החדשות והמשופרות אותן היא מביאה לחקלאות; ופרופ' דרור אבישר העומד בראש קבוצת המחקר בהידרוכימיה במרכז המחקר של אוניברסיטת ת"א בתחום המים.
ארגון זק"א זכה למחווה מרגשת מצדו של מזכ"ל האו"ם, כאשר במהלך ביקורו באוניברסיטת תל-אביב, ביקש לפגוש את נציגי ארגון זק"א אשר רק לאחרונה קיבל מעמד של גוף מייעץ ומשקיף רשמי באו"ם, כחלק מהפעילות חובקת העולם של הארגון ומתנדביו.

''התרגשנו''. יהודה משי-זהב
צילום: מיכה קירשנר
יו"ר זק"א יהודה משי זהב העניק למזכ"ל האו"ם, תעודת הוקרה מיוחדת, כאות על עמידתו לימין הארגון וכחלק משיתוף הפעולה של ארגון זק"א והאו"ם. מזכ"ל האו"ם הביע את התרגשותו והודה ליו"ר זק"א על פעילות הארגון בכל מקום שהוא מבלי להבדיל בין דת, צבע, גזע ומין. בהמשך נקבעה פגישה להמשך שיתוף הפעולה והידוק היחסים.
משי-זהב: "התרגשנו לקבל את ההזמנה ממשרד החוץ ומנציגי האו"ם לפגוש את מזכ"ל האו"ם. אנו שמחים לקחת חלק חשוב בפעילות האו"ם ברחבי העולם ולהוות זרוע מבצעת להגן על שלומם וחייהם של אזרחי העולם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg