אנטי דמוקרטי: האיחוד האירופי נגד חוק העמותות

בהודעה מבריסל נמתחה ביקורת חריפה על החוק המחייב דיווח מוגבר על מקורות המימון של עמותות. לטענת האיחוד האירופי: "החקיקה מחלישה את ערכי הדמוקרטיה וחירות הביטוי"

אריאל כהנא | 12/7/2016 14:26
תגיות: חוק העמותות,האיחוד האירופי,בצלאל סמוטריץ',איילת שקד
האיחוד האירופי מתח ביקורת חריפה על חוק העמותות שקידמה שרת המשפטים, איילת שקד, ושאושר אמש (יום ב') בכנסת. בהודעה מטעם דוברות האיחוד בבריסל נאמר כי "הדרישות הכלולות בחוק הולכות מעבר למידת השקיפות הלגיטימית ונראים כמי שנועדו להצר את צעדי ארגוני החברה האזרחית הפעילים בישראל".

עוד כותרות ב-nrg:
המג"ד של אזריה: "הרגשתי שהוא אינו דובר אמת"
"הוא קפץ על הרימון": בחזרה לקרב בינת ג'ביל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

עוד אמר האיחוד האירופי כי "החקיקה החדשה מחלישה את ערכי הדמוקרטיה, חירות הביטוי ומגוונות החברה האזרחית, המשותפים לישראל ולאיחוד האירופי. אנו קוראים לישראל להמשיך ולקדם את הארגונים הלא ממשלתיים ולהימנע מצעדים שיגבילו את פעולתם, ואשר עשויים לפגוע בחופש הביטוי וההתאגדות".
 
צילום: נעם ריבקין פנטון
''הדרישות הכלולות בחוק הולכות מעבר למידת השקיפות הלגיטימית''. שקד. צילום: נעם ריבקין פנטון
 
הצעת החוק שמחייבת דיווח מוגבר לעמותות שעיקר מימונן מגיע ממדינות זרות, הגיעה אמש להצבעה סופית במליאת הכנסת והתקבלה בקריאה שנייה ושלישית. על פי החוק, שמהווה שילוב של הצעת חוק ממשלתית מטעם משרד המשפטים והצעת חוק פרטית של ח"כ בצלאל סמוטריץ', רשם העמותות יפרסם רשימה של עמותות שיידרשו לפרסם באתרי האינטרנט שלהן את העובדה שעיקר מימונן מגיע ממדינות זרות.

על אותן עמותות תוטל החובה לציין בפרסומים שקשורים לקידום מטרות העמותה, את העובדה שעיקר מימונן מגיע ממדינות זרות. גילוי זה ייכתב גם במכתבים של העמותה לעובדי הציבור ולנבחריו, ובדו"חות שהעמותה מפרסמת לציבור.

הודעת האיחוד באה לאחר שנים של עימותים בין ירושלים לבריסל על רקע יוזמות של חברי כנסת בארץ להגביל את ארגוני השמאל במדינה, בטענה כי הללו מציגים תמונה מסולפת של ישראל בעולם. על פי ממצאים של מכון NGO מוניטור, העוקב אחרי מקורות המימון של ארגונים אלה, סכומי כסף שמגיעים בעיקר מהאיחוד האירופי וחברותיו מאפשרים את פעילותיהן השוטפות.

לטענת חברי הכנסת מימין, ארגוני השמאל פועלים למחיקת זהותה היהודית של המדינה ותומכים בהטלת חרמות עליה. ממצאיהם של הארגונים, אשר ממומנים כאמור על ידי האירופאים, משמשים אותם בשלב הבא לשרטוט תמונת מצב מעוותת של ישראל ומדיניותה. כתוצאה מתמונה זו גוזר האיחוד האירופי את יחסו לישראל.

במטרה להגביל את חופש פעולתם של ארגוני השמאל, העלו חברי הכנסת אופיר אקוניס, אילת שקד, זאב אלקין ואחרים הצעות חוק שונות. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, תמך בדרך כלל בתחילת תהליכי החקיקה, אך כשהגיעו לשלביהם הקריטיים עצר אותם, וזאת בשל הלחץ והאיומים מאירופה. הפעם אפשר נתניהו את חקיקת החוק עד תומו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק