ח"כים על הפיטורים בירוחם: "הפריפריה מוזנחת"
בעקבות ההחלטה לפטר עשרות עובדים מהמפעל "אמיליה קוסמטיקס" בירוחם, במערכת הפוליטית זועמים: "שום קצבה שבעולם לא תוכל לתקן עוול כזה", אמר ח"כ אלאלוף. ועדת הרווחה תתכנס ביום ראשון
זעם במערכת הפוליטית על הפיטורים הנרחבים במפעל "אמיליה קוסמטיקס" בירוחם: ח״כ נחמן שי מהמחנה הציוני פנה הבוקר ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין וביקש לקיים דיון דחוף בנושא. לדברי שי, במסגרת המהלך הזה יפוטרו 21 עובדים כ״צעדי התייעלות״ של הנהלת המפעל החדשה, תוך פגיעה בזכויות המגיעות להם על פי הסכמי העבודה הקיבוציים הנהוגים במקום.עוד כותרות ב-nrg:
האומץ של אייזנקוט, "הליברליזם" של השמאל
אניסטון בהריון או לא? זה ממש לא עניינכם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"בפועל, מאחורי החישובים, הסטטיסטיקות וה'התייעלות', עומדים עשרות עובדות ועובדים אשר יזרקו לרחוב יחד עם משפחותיהם ולא יוכלו למצוא מקור פרנסה אחר, בשל גילם או בשל מצוקת התעסוקה בירוחם וסביבתה", אמר ח"כ שי.

כינס בדחיפות את ועדת הרווחה לדיון ביום ראשון. ח''כ אלאלוף
צילום: פלאש 90
הוא הוסיף כי "המדינה חייבת לתת מענה מיידי למצוקת העובדים ולבחון דרכים לסייע להם. המדינה מזניחה את הפריפריה בשיטתיות: שולחת את אזרחיה לגור בה, אבל לא מספקת להם הזדמנויות". שי סיכם כי "עלינו לקחת אחריות ולפעול למען העובדים ומשפחותיהם באופן מיידי".
יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ אלי אלאלוף מסיעת כולנו, הגיב גם הוא לפרשה: "המועצה המקומית ירוחם סובלת גם כך מאבטלה גבוהה והצעד הזה ידרדר אותה עוד יותר", אמר. "אני הייתי מצפה ממשרד הכלכלה להתערב מבעוד מועד ולמנוע את המהלך, אך דבר לא נעשה עד כה".
אלאלוף הוסיף כי "פיטורים של נשים ובייחוד נשים מבוגרות, הם הגורם מספר 1 לדרדור מיידי של משפחות שלמות אל מתחת לקו העוני. שום קצבה שבעולם לא תוכל לתקן עוול כזה". ח"כ אלאלוף הוסיף כי הוא החליט לכנס בדחיפות את ועדת הרווחה לדיון ביום ראשון. לדבריו, "אני ומפלגת 'כולנו' הגענו לכנסת כדי לדאוג לפריפריה ולחזק אותה. לא נשב בחיבוק ידיים ולא נשלים עם המצב".
הבוקר פורסם כי עשרות מעובדי המפעל הדרומי רוחם מתבצרים מאז אמש ליד המפעל עקב כוונת ההנהלה לפטר 21 מהמועסקים בו, בטענה כי המפעל מצוי בהפסדים ועל כן יש לנקוט בצעדי התייעלות. אתמול נשלחו מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים ל-19 עובדות ושני עובדים נוספים, מרביתם עובדים במחלקת האריזה במפעל מעל ל-15 שנה וחלקם נמצאים לקראת פרישה. במפעל מועסקים בסך הכל 250 עובדים, רובם ככולם, תושבי העיירה.

עובדות ''אמיליה קוסמטיקס'' מפגינות סמוך למפעל
צילום: דודו גרינשפן
מהנהלת חברת אמיליה נמסר בתגובה: ״מזה שנה מציגה אמיליה קוסמטיקס תוצאות שליליות. החברה הציגה להסתדרות את כל המסמכים המצביעים על מצבה הקשה של החברה, לרבות דוחות כספיים, פעולות שנעשו על ידי ההנהלה, חסכון צפוי מהתייעלות בחברה ונתונים נוספים".
עוד הוסיפו כי "במקביל, הציגה הנהלת החברה לעובדים ולהסתדרות תכנית ההתייעלות שכללה, בין היתר, קיצוץ בשכר המנהלים, ביטול של 27 תפקידי מטה דוגמת סמנכ''ל איכות, מהנדסי פרויקט, מנהל אתר, מנהל מחסן וכדומה, לצד פיטורי 21 עובדים, מהם חמישה שכבר עברו את גיל הפרישה.
"מתווה תכנית ההבראה אמור היה לחסוך מיליוני שקלים ולאפשר את המשך פעילותה של החברה. במקום, בחרו העובדים להדוף כל ניסיון למשא ומתן ולסרב לכל פתרון הנוגע לסעיפי ההתייעלות.
"זוהי תקופה קשה לכולנו, אף אחד מאיתנו לא בחר להיות במצב הזה", עוד נמסר מהנהלת המפעל. ״אנו מוכנים לעשות כל מאמץ כדי להציל את המפעל, כפי שהוכחנו בחודשים האחרונים, אך התנאי לכך הוא שגם העובדים יתרמו את חלקם, כי אחרת לא יהיה מנוס מסגירת המפעל כולו. כל יום שהמפעל לא נכנס לתכנית הבראה - מקרב את סגירתו״.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg