מחאה במקום מצעד גאווה בב"ש: 'דורשים צדק'
לאחר שבוטלה הצעדה שתוכננה להיות הראשונה מסוגה בעיר, הגיעו כאלף איש כדי למחות על התנהלות המשטרה. "לא ניתן להשתיק להחביא ולהפלות ציבור שלם", אמרה מפגינה. אתמול החליט בית המשפט העליון לגבות את ההחלטה למנוע את הצעדה בציר הראשי
כאלף אנשים הגיעו למחאה מול בניין העירייה בבאר שבע, על החלטת בית המשפט העליון ומשטרת ישראל שלא לאפשר למצעד הגאווה לעבור בציר המרכזי. לאור הפסיקה החליטו המארגנים, אנשי "הבית הגאה" בעיר, לבטל את המצעד ובמקומו להגיע למחאה המונית. בין הנוכחים גם חברי כנסת ממרצ: זהבה גלאון, אילן גלאון ותמר זנדברג. במקביל כמה עשרות מפגינים החליטו בכל זאת לצעוד על המתווה המתוכנן על שדרות רגר בטענה כי הם מונים כמות אנשים תקינה - פחות מחמישים איש. שוטרים ליוו אותם ומנעו את ירידתם לכביש. אתמול עיכבה המשטרה שני פעילים ועצרה אחד נוסף במסגרת פעילות לקראת המחאה.עוד כותרות ב-nrg:
- נמצאו שרידי גופה, כנראה צעיר שחוסל ב-2011
- "המפגש עם חיזבאללה - מסר בעייתי"
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מחאה בבאר שבע. צילום: נעמה אנגל משאלי.
המפגינים מניפים דגלי גאווה ונושאים בלונים בצבע שחור, ונושאים שלטים עליהם נכתב: ״נכשל בסובלנות״, ״מפריחות את השממה בגאווה״ ו-״הומופוביה=רצח״. כמו כן, המוחים קוראים נגד ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ': ״רוביק רוביק תתעורר הדם שלי הוא לא הפקר״.

''לא ניתן להחביא ציבור שלם''. מחאת הקהילה הגאה בבאר שבע
צילום: יהודה פרץ
״ההפגנה הזו היא נגד כל מי שאחראי על הזכות הבסיסית שלנו למחות ועוד קודם להתקיים בחברה שוויונית", אמרה אבישג טביב, חברת הבית הגאה בב״ש. "כלל הגורמים, ביניהם המשטרה והעירייה, ממשיכים להפקיר את דמנו. אני 29 שנים אזרחית סוג ז׳".
תושבת באר שבע הביעה אכזבה נוכח העובדה כי רחבת העירייה לא התמלאה. ״היכן כל תושבי באר שבע שאינם חברי הקהילה שהתבטאו בימים האחרונים ברשתות החברתיות נגד החושך וההומופוביה?", שאלה. ״היכן מאות חברי הקהילה מכל רחבי הדרום?".
לדבריה, ״יש פה היום הרבה כעס והתרגשות מעורבים יחד. זה הזוי ללכת ברחובות אחרי כל מה שאמרו עלינו בעיר. מצאתי עצמי היום מביטה ימינה ושמאלה כי אולי הדתיים שחיים לצדי נהפכו להיות מולי, וספגתי היום צעקות שאני ׳בושה׳. נוצר פה קרע בלב של כולנו".

''נכשל בסובלנות''. מחאת הקהילה הגאה מול עיריית באר שבע
צילום: יהודה פרץ
על התבטאויותיו של ראש העיר רוביק דנילוביץ לפיהן היה צריך לאפשר את המצעד אמרה טביב: ״בוקר אור, זה אמירות חסרות שחר״. היא דחתה את הטענות כי דחו כל מתווה פשרה. ״שוויון זכויות זה להתעקש לקבל מה שמגיע לכולם ואם כולם צועדים על רגר גם לנו מגיע. כבר התפשרנו על התוואי שסוכם בתחילה, למה שניתן להומופוביה להוביל אותנו? אני לא אצעד בדרכי הומופוביה״.
ורוניקה ויגדורצ׳יק, תושבת העיר ומיוזמות מצעד הגאווה בעיר אשדוד אמרה כי ״התחושה שלי היום היא שמה שקרה בבאר שבע משקף את המציאות האמיתית של קהילת הלהט״ב בארץ בכלל ובפריפריה בפרט, מציאות בה יש 'התחשבות' בכולם חוץ מרגשות הקהילה, ביטול הזכות הדמוקרטית של אנשים מהקהילה לדרוש צדק".

מחאה על שינוי תוואי מסלול מצעד הגאוה בבאר שבע
צילום: יהודה פרץ
היא הסבירה ש"ההפגנה היום היא מבחינתי הביטוי האותנטי של חוסר שוויון שקיים בחברה הישראלית כלפי הקהילה. אני מגיעה להפגנה ברגשות מעורבים של כעס, עלבון ותחושה של חוסר צדק. אך מאידך, גם עם תחושה של נחישות במאבק והבעת סולדריות עם הקהילה בכלל והקהילה הבאר שבעית, בתקווה שההפגנה היום תראה למקבלי ההחלטות והציבור הישראלי שעם נחישות ומאבק צודק - לא ניתן להשתיק להחביא ולהפלות ציבור שלם".
המשתתפים באירוע, שכונה על ידי הפעילים ״הפגנת זעם נגד הלהט"בופוביה, ההשתקה והאלימות״, יגיעו לבושי שחורים ויפגינו נגד סירובה של המשטרה לאפשר את קיום המצעד שתוכנן ברחוב הראשי - שדרות רגר, כמו גם במחאה על אי התקצוב של הקהילה המקומית מצד העירייה.
״לא נהיה מוכנים יותר שיגדרו אותנו, שיצמצמו אותנו ושיעלימו אותנו מהמרחב הציבורי של העיר הזו״, מסרו המארגנים, חברי הבית הגאה בעיר. במקביל, מאות שוטרים גלויים וסמויים, יאבטחו את משתתפי האירוע. במשטרה ציינו כי החל מאמש מנוטרים האיומים לפגיעה בסדר הציבורי ואף עוכבו לחקירה מספר פעילים בקהילה הגאה מהחשש לפגיעה בביטחון ושלום הציבור כפי שעלו בהערכת המודיעין במשטרה, כך נמסר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg