
מערכת מצילה חיים: כך איתרו את הלכודים בחניון שקרס
באסון קריסת החניון נעשה שימוש במערכת מיוחדת לאיתור חילוץ והצלה של ניצולים ופצועים, באמצעות איתור מדויק של הטלפונים הניידים. "מאפשרת לצוותי החילוץ לפעול בצורה מהירה וממוקדת"
בתעשייה האווירית חושפים היום (ב') את המערכת הסלולרית לאיתור, חילוץ והצלה, בה נעשה שימוש באתר קריסת החניון בשכונת רמת החייל בתל אביב, בה מצאו שני בני אדם את מותם. המערכת - RES-Q-CELL, של התעשייה האווירית, נועדה לאתר ולזהות ניצולים ופצועים באזורי אסון באמצעות מיקום גאוגרפי מדויק של טלפונים סלולריים, במטרה להצילם במהירות המירבית.עוד כותרות ב-nrg:
• אחרי שעות: נוצר קשר עם שני לכודים בחניון ההרוס
• תיעוד: רגע קריסת החניון בתל אביב
• שיחה ראשונה עם הלכודים: "תענו לי. יש מישהו פצוע?"
• כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
בתעשייה האווירית מסבירים כי המערכת תומכת ברשתות הסלולריות השונות ברחבי העולם ומאפשרת לכוחות החילוץ והאיתור לקבל מיקום גיאוגרפי מדויק של הטלפונים הניידים, באמצעות זיהוי מהיר שלהם בתוך אזור אסון מוגדר מראש.
"באמצעות יכולות פסיביות ואקטיביות של המערכת היא מפעילה את כל הטלפונים הסלולריים באזור האסון ויכולה להבדיל בין לכודים לבין כאלו שאינם. היא מופעלת באמצעות תוכנה הנשלטת ממחשב נייד ומתוכננת כך שתמשיך לפעול גם במקרה של קריסת הרשתות הסלולריות", מסבירים בתעשייה האווירית. את המערכת ניתן להתקין על מגוון רחב של פלטפורמות כגון רכבים מסחריים, רכבים משוריינים, כלי טיס קלים ומסוקים.
למעשה, המערכת ניתנן להתאמה לדרישות גיאוגרפיות ספציפיות, לתוואי שטח של אזור או מדינה מסוימים, ומיועדת להפעלה בתרחישים שונים כגון רעידות אדמה, סופות צונאמי, שיטפונות, פיגועים ועוד.

רכב חילוץ באמצעותו מאתרים לכודים מתחת לקרקע
צילום: אמיר מאירי
באתר התעשייה האווירית הסביר אייל דנן, סמנכ"ל ומנהל מפעל באלתא: "המערכת הינה מערכת מוכחת מבצעית המשלבת טכנולוגיות ייחודיות מהשורה הראשונה, שנועדה לפעול בסביבה המאתגרת ביותר. מדובר במערכת מצילה חיים, המאפשרת לצוותי החילוץ לפעול בצורה יעילה, מהירה וממוקדת על מנת להציל כמה שיותר ניצולים באזורי אסון".

כוחות פיקוד העורף באירוע קריסת המבנה בתל אביב
צילום: דובר צה''ל

המבנה שקרס בשכונת רמת החייל בתל אביב
צילום: איתן אלחדז/TPS
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg