600 מיליון דולר ישמשו לרכישת ציוד ישראלי
בשיחות עם nrg דיווחו גורמים הבקיאים בהסכם כי בניגוד לשאיפה האמריקנית הראשונית, ב-8 השנים הקרובות התעשייה הישראלית תמשיך לקבל את הסכום שנקבע. בירושלים נרשמה שביעות רצון לאור ההישג
נחשפו פרטים חדשים על הסכם הסיוע הביטחוני שייחתם הערב בוושינגטון בין ישראל לארה"ב: ממידע שנמסר ל-nrg ממקורות הבקיאים בפרטי ההסכם, עולה כי בשמונה השנים הקרובות לא יוקטן סכום הסיוע שיועבר בתוך התעשייה הביטחונית הישראלית.עוד כותרות:
סמוטריץ': "יש לי פנטזיות מיניות שאני לא מממש"
אביה של דוגמנית אנורקסית: "גאה בה"
כאשר החלו השיחות בין ישראל לארה"ב על הסכם הסיוע החדש, דרשו האמריקנים כי כל התקציבים הכלולים בו יופנו לרכישת ציוד ביטחוני מהתעשייה האמריקנית בלבד. זאת, בניגוד להסכמי הסיוע הקודמים, שאפשרו לישראל להמיר בין רבע לשליש מסכום הסיוע לשקלים, וכך להפנות תקציב של כ-600 מיליון דולר לשוק הישראלי בתחום.

העמדה האמריקנית היתה שכל התקציבים יופנו לרכישת ציוד מהתעשייה האמריקנית. חנות כלי נשק בארה''ב
צילום: אי-אף-פי
משמעות העמדה האמריקנית הייתה הנחתת מכה קשה מאוד על התעשייה הביטחונית, ובירושלים רצו להקל את גודל המכה. כך, במהלך המשא ומתן עלה בידי הנציגים הישראליים לשכנע את עמיתיהם האמריקנים במשמעויות הקשות של ההחלטה, ועמדתם הובילה להתגמשות של ממש בעמדת הבית הלבן: על פי הסיכום, בשש השנים הראשונות של ההסכם יישאר גובה ההפרשה לתעשייה הביטחונית הישראלית כמעט כפי שהיה. מכיוון שההסכם החדש יכנס לתוקף רק בשנת 2019, בשמונה וחצי השנים הבאות לא תהיה פגיעה בתקציב המועבר לתעשייה הביטחונית הישראלית, ואף יינתן לה פרק זמן ארוך בהרבה להכין את עצמה לצמצום התקציבי.
בשנת 2026 יחל קיצוץ הדרגתי בסכום המדובר שלמעשה יהיה מומר לשקלים, והוא יתפרס על פני שלוש שנים. כך, רק ב-2029 יופנה הסיוע האמריקני לתעשיית החוץ ולא לתעשיית הפנים. במשלחת הישראלית לשיחות, שאותה הוביל ראש המטה לביטחון לאומי בפועל, יעקב נגל, הייתה שביעות רצון רבה מאוד מהשינוי המשמעותי בעמדת ארה"ב.
בראש הצוות האמריקני לשיחות עמדה היועצת לביטחון לאומי של ארה"ב, סוזן רייס. מטעמה ניהלה את השיחות הישראלית לשעבר, יעל למפרט, החברה במועצה לביטחון לאומי של ארה"ב. ההסכם בין המדינות ייחתם בין נגל לרייס הערב ב-21:00 (שעון ישראל) ולאחר מכן הצדדים יתבטאו פומבית לראשונה על תכניו. בטקס ישתתפו גם שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו, ומקבילו בוושינגטון, רון דרמר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg