לראשונה בעולם: תינוק נולד משלושה הורים
לאחר שאיבדו שני ילדים, האישה התגלתה כנושאת מחלה גנטית. צוות המומחים הוציא את גרעין התא מתוך הביצית "הפגומה" והחדיר אותו לביצית תקינה, שאותה הפרה עם הזרע של הבעל. הרופאים יצרו חמישה עוברים, אחד מהם הושתל ברחמה של האם
לראשונה בעולם: תינוק בריא נולד מהליך פוריות המשלב את ה-DNA של שלושה אנשים. ההליך בוצע על ידי העברת המיטוכונדריה, האחראי על אחסון ושמירה על החומר התורשתי בתא, לביצית תקינה של מתנדבת. את הפרטים על הלידה צפויים להציג בבית האגודה האמריקאית לפוריות בסולט לייק שבארצות הברית בחודש אוקטובר הקרוב, כך פורסם היום (ג') בגארדיאן.עוד כותרות:
איזנקוט קבע: גופים אזרחיים לא יעבירו סדנאות לקצינים
גורמים בבי"ח שיבא: פרס שוקע לאט
תושבי גוש עציון לדוידי פרל: דבר או התפטר
זוג הורים מירדן טסו למקסיקו לקבלת טיפולים על ידי מומחי פוריות מארצות הברית, לאחר שאיבדו שני ילדים -ילדה שנפטרה בגיל שש וילד שהחזיק מעמד רק שמונה חודשים. בדיקות שונות שנערכו לאישה הציגו כי כרבע מהמיטוכונדריה שלה נושא את הגנים של תסמונת ליי הקטלנית שפוגעת במערכת העצבים. התאים הלקויים פוגעים במיטוכונדריה שב-DNA.
בראש צוות המומחים עמד הרופא ג'ון ג'אנג מהמרכז 'התקווה החדשה לפוריות' שבניו יורק. ג'אנג התעקש לבצע את ההליך במקסיקו היכן שלטענתו "אין חוקים" ואף שמח כי לא וויתר על כך. "להציל חיים - זה הדבר המוסרי ביותר", אמר לאחר שהתינוק נולד בחודש אפריל. בעוד שמומחים רבים שמחו על ההישג המרשים, רופאים אחרים הביעו חששות בדבר התהליך שנעשה ללא מסגרת רגולטורית ובלי פרסום הפרטים של הטיפול.

''להציל חיים - זה הדבר המוסרי ביותר''. טיפולי הפרייה.
צילום: שאטרסטוק
ג'אנג הוציא את הגרעין מאחת הביציות של האישה והחדיר אותו לתוך ביצית בריאה של תורמת אחרת. לאחר מכן, הוא הפרה את הביצית "החדשה" עם הזרע של הבעל. הצוות האמריקאי יצר חמישה עוברים, אבל רק ההתפתחות של אחד מהם הייתה תקינה. הוא הושתל בתוך רחמה של האם וכעבור תשעה חודשים נולד התינוק הבריא.
התינוק הוא לא הילד הראשון שנולד משילוב DNA של שלושה אנשים. בשנת 1990, מומחים לפוריות ניסו לשפר את איכות הביציות של נשים על ידי הזרקת ציטופלזמה, החומר הכולל את כל אברוני התא ללא הגרעין, מביצית של תורמת.
ההליך גרם להתפתחותם של כמה עוברים ולאחר מכן לתינוקות בריאים שנולדו עם ה-DNA של ההורים שלהם ושל התורמת. אולם חלק מהילדים פיתחו הפרעות גנטיות וההליך נאסר. בנוסף, הליך העברת המיטוכונדריה אושר בבריטניה בשנת 2015, אולם עד כה אף מדינה אחרת לא הציגה היתרים להליך שכזה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg