מבט מלמעלה: עשרות האלפים בכותל בצילום מרהיב
חול המועד סוכות הוציא את עם ישראל מהבית: בברכת הכוהנים בכותל המערבי השתתפו עשרות אלפי יהודים, וברשות הטבע והגנים רשמו שיא של 170,000 מטיילים. באירוע בחברון, עם 30,000 איש, אמרה סגנית שר החוץ: "התשובה לאונסק"ו יוצאת מכאן"
לרגל חג הסוכות, בכל הארץ טיילו היום (ד') ישראלים וגדשו את אתרי הטבע והערים הקדושות. בניגוד לאווירה בארגון אונסק"ו, שהחליט לשלול הכרה בקשר היהודי לירושלים, עשרות אלפים הגיעו מרחבי הארץ לכותל המערבי, להשתתף בטקס ברכת הכוהנים המסורתי. משעות הבוקר המוקדמות נהרו הרבבות לכיוון ירושלים והעיר העתיקה. עקב גל הטרור, נערכה המשטרה לקראת האירוע בכוחות מתוגברים מתמיד.עוד כותרות:
טרגדיה בהודו: מטייל ישראלי נהרג בטרק בצפון המדינה
תיעוד: מחבלים יורים לעבר כוח צה"ל סמוך לנעלין
אם קיימה יחסים עם הסב ורצחה את בנה
גם בהר הבית התקיימו ביקורי יהודים. במשך היום הגיעו למתחם הקדוש 1,580 איש, מתוכם 390 יהודים. לדברי המשטרה, תשעה יהודים הוצאו משטח ההר לאחר שהפרו את כללי הביקור במקום. עוד במסגרת אירועי סוכות בירושלים, מחר בצהריים מתוכננת להתקיים "צעדת ירושלים", שתחל בגן סאקר ותסתיים בחניון הרכבת. גם לאירוע זה נערכת המשטרה בכוחות רבים.
ברכת הכוהנים בכותל. צילום: דוברות המשטרה
מלבד ירושלים, מאות אלפי ישראלים טיילו היום בכל רחבי הארץ: רשות הטבע והגנים מסרה כי נרשם היום שיא, כאשר לא פחות מ-170,000 מטיילים פקדו את שמורות הטבע והגנים הלאומיים. בצפון הארץ הורגשה תנועה ערב במיוחד: בגן לאומי קיסריה ביקרו כ-5,500 אנשים, בשמורת הבניאס כ-2,800 מטיילים, בשמורת תל דן כ-2,300, בשמורות הטבע מג'רסה כ-2,000 ישראלים, ביהודייה ובגן לאומי בית שערים, שם גם נערך פסטיבל מוזיקת עולם, השתתפו כ-1,700 מטיילים בכל אחד מהאתרים.

המונים נהרו משעות הבוקר. ברכת הכהנים בכותל, היום
צילום: היחידה האווירית - דוברות המשטרה
מקומות בולטים נוספים מבחינת תנועת המטיילים היו שמורת עין גדי עם למעלה מ-4,000 מטיילים, גן לאומי בית גוברין, שם מתקיימת היום ומחר פעילות מקהלות וחבורות זמר עם כ-3,500 מטיילים, וכן גן לאומי מצדה עם כ-2,700 מבקרים, ומערת הנטיפים עם כ-2,300 מבקרים.
המוני מטיילים הגיעו היום גם לאתרים ולמסלולי הטבע ללא תשלום, שם הוצבו 70 תחנות מידע והסברה, שהציעו בין השאר שקיות אשפה לשמירה על ניקיון הסביבה. בין האתרים הפתוחים לקהל ללא תשלום, שבהם נרשמו עומסי מטיילים: נחל צלמון, חירבת מדרס, נחל המערה, עין לבן באזור ירושלים, נחל כזיב, נחל תבור, עין ירקעם, בורות לוץ ועוד.
באווירה חיובית פחות, פקחי רשות הטבע איתרו היום מעשה ונדליזם בפרסת נקרות שבדרום הארץ. הפקחים פועלים כדי לשקם את הפגיעה, תוך שיתוף פעולה עם גורמי אכיפה נוספים לאיתור האחראים.

המשטרה נערכה בכוחות מתוגברים. ברכת הכהנים בכותל
צילום: היחידה האווירית - דוברות המשטרה
יערני קק"ל דיווחו כי המטיילים פקדו את היערות, הפארקים ואתרי קק״ל השונים. בצפון דווח כי הגלבוע היה בתפוסה מלאה. בגולן, 800 בני נוער החלו בביצוע עבודות יערנות וסיורים להכרת הארץ, שיתפרסו על פני ארבעה ימים. בסיורים מודרכים בתחנת רכבת עפולה השתתפו כ-250 איש. כמו כן, בכל שאר היערות והפארקים בצפון הייתה תנועה ערה.
במרכז הארץ, אלפי בני נוער הגיעו ליערות סובב ירושלים לסיורים מודרכים, פעילויות ולינה. בשאר היערות והפארקים הייתה תנועה ערה. בדרום, במסיק הזיתים המסורתי שהתקיים במשתלת גילת, השתתפו כ-200 אנשים. ביער יתיר הגיעו 30 אוטובוסים לטייל ולנפוש ביער, ובשאר היערות והפארקים בדרום הייתה תנועה דלילה.

הגלבוע היה בתפוסה מלאה. מסיק זיתים קק''ל ביער לביא
צילום: אנצו ג'וש ג'יני
חוטובלי בחברון: "עם ישראל היה כאן לפני שקרי הרשות"
גם בחברון ביקרו היום עשרות אלפי ישראלים: 30,000 איש הגיעו משעות הבוקר למערת המכפלה ולאתרים נוספים ברחבי היישוב היהודי בעיר. בעצרת המרכזית שהתקיימה ברחבת מערת המכפלה השתתפו אישי ציבור רבים, ביניהם חברי הכנסת הרב אלי בן דהן, איוב קרא, סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי ואורן חזן.
חוטובלי אמרה באירוע בחברון כי "התשובה שלנו לאונסק"ו יוצאת מכאן, מחברון, העיר של אבות האומה היהודית. מכאן מתחיל קמפיין היובל של משרד החוץ על ירושלים. לא אונסק"ו ולא אף אחד אחר לא ינתקו את הקשר היהודי להתיישבות ביהודה ושומרון".

''גאה להשתמש במושג התנחלות''. ציפי חוטובלי במערת המכפלה בחברון
צילום:דוברות הישוב היהודי
לדברי סגנית שר החוץ, "אני גאה להשתמש במושג התנחלות, כי זו נחלה וזו נחלת אבותינו. עם ישראל היה כאן הרבה לפני השקרים שההנהגה הפלשתינית מנסה לזרות באומות העולם. לחץ בינלאומי לא ישנה את המציאות ההיסטורית. כי אין עם אשר ייסוג מחפירות חייו".
סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן נשא גם הוא דברים: "כשעם ישראל כבר היה פה בארץ ישראל לפני כ-3,000 שנים, אבות אבותיהם של המכחישים את הקשר בין עם ישראל למקומות הקדושים, עוד עבדו לשמש ולירח. אנחנו כבר היינו כאן, בחברון, בירושלים, בטבריה ובעזה ובנינו בתי כנסיות. אין קשר חזק יותר מהקשר של העם היהודי לארצו. שבנו לארצנו כדי לא לעזוב אותה עוד לעולם.

סגן שר הביטחון אלי בן דהן: ''שבנו לארצנו כדי לא לעזוב אותה עוד לעולם''. מערת המכפלה
צילום: דוד וילדר
"הם יגנו, אנחנו נשתקע. הם יחליטו שאין קשר, ואנחנו עם ישראל, נפקוד בהמונינו את קבר אבותינו ואימותינו במערת המכפלה ואת הר הבית והכותל ונעיד כאלף עדים על הקשר שלנו לארץ הקדושה הזאת", כך לדברי בן דהן בחברון.
סגן השר איוב קרא אמר בעצרת: "האחווה בין הדרוזים למדינת ישראל היא נצחית, מימי משה והנביא יתרו. אנחנו כאן יחד ליד יעקב, ששמו נקרא ישראל, כולנו נאמני ואוהבי מדינת ישראל ועם ישראל. אני קורא לכל מדינות ערב ולכל התושבים הערבים - השלום עם ישראל הוא הסיכוי היחיד שלכם לעתיד טוב וחיים מאושרים".
קרא הוסיף כי "הנושא הפלסטיני כבר לא הבעיה במזרח התיכון וישראל איננה הבעיה באזור זה. צריך לעשות שלום עם מי שרוצה לחיות עמנו בשלום, כל מדינות האזור כבר לא רואות בנו אויב שלהן. אלה שרוצים להשמידנו יושמדו בע"ה בקרוב".
בתוך כך, בביקור ראשון מסוגו התארחו היום בחברון כ-20 חברי פרלמנט מכל העולם. במהלך הסיור בחברון נכנסו האישים לאולם יצחק שמערת המכפלה, הסגור במשך כל השנה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg