סערת

נתניהו יוזם דיון בנוגע לתאגיד; בנט מתנגד לפירוק

סערת תאגיד השידור הציבורי תעלה לדיון ביום ראשון בפורום ראשי המפלגות. שר החינוך הצטרף למתנגדים לביטול התאגיד והבהיר בגל"צ: "לא שיניתי את דעתי. אנחנו מתכוונים להצביע נגד החוק"

זאב קם | 27/10/2016 8:42
תגיות: תאגיד השידור הציבורי,נפתלי בנט,דוד ביטן,יהודה גליק,גלעד ארדן
ראש הממשלה בנימין נתניהו יעלה ביום ראשון הקרוב דיון בפורום ראשי המפלגות בנושא פירוק תאגיד השידור הציבורי. בין מקדמי פירוק התאגיד יו"ר הקואליציה דוד ביטן, שיזם הצעת חוק לפירוק התאגיד והשארת רשות השידור על כנה, שלדבריו תחסוך לקופה הציבורית סכום של שני מיליארד שקלים.
 
צילום: EPA
יעלה את פירוק התאגיד לדיון. נתניהו. צילום: EPA

לאחר שהשר לביטחון פנים גלעד ארדן וח"כ יהודה גליק הביעו את התנגדותם להצעת החוק שמבקשת לבטל את הקמת תאגיד השידור החדש, הצטרף הבוקר לדבריהם חבר קואליציה נוסף – שר החינוך נפתלי בנט.

בריאיון לאפי טריגר בגלי צה"ל, הבהיר בנט כי לא שינה את עמדתו בנושא התאגיד וכי הבית היהודי יתנגדו להצעת החוק של יו"ר הקואליציה דוד ביטן. "אנחנו מתנגדים, לא שיניתי את דעתי ואנחנו מתכוונים להצביע נגד החוק הזה, שאגב יעלה לנו כמעט מיליארד שקלים", אמר בנט.
 
צילום: אמיל סלמן
''לא שיניתי את דעתי ואנחנו מתכוונים להצביע נגד החוק הזה''. בנט. צילום: אמיל סלמן

בהמשך העריך שר החינוך כי תאגיד השידור הציבורי "כאן" יחל בשידורים כמתוכנן, בראש חודש ינואר. בהמשך היום, צפוי להתכנס דיון חירום של עיתונאים מכל גופי התקשורת בארץ שיביעו את מחאתם נגד הצעתו של ביטן ויתמכו בעלייתו לאוויר של תאגיד השידור.

בשבוע שעבר, פרסם ביטן מסמך המתאר לטענתו את החיסכון הכספי שייווצר מביטול הצעת החוק והשארת רשות השידור על כנה, בכפוף לתהליך הבראה וייעול שהיא תידרש לעבור. מנגד השר ארדן טען כי הנתונים שהציג ביטן שגויים, והתנגד נחרצות להצעת החוק: "צר לי מאוד על פרסום הנתונים השגויים בתחשיב שהציג. עיינתי שוב ושוב בתחשיב ולא הצלחתי להבין איך חיסכון כספי מוצג בו כבזבוז, ובזבוז מוצג כחיסכון כספי".
 
צילום: דודי ועקנין
טוען כי ראש הממשלה אינו מעורב בקידום המהלך. ביטן. צילום: דודי ועקנין

במקביל שב ביטן וטען כי ראש הממשלה אינו מעורב בקידום המהלך וכי רק לאחר שיגובש רוב בקואליציה לקידום הצעת החוק, הוא יפנה אליו ויבקש את התייחסותו. מנגד, מקורביו של שר האוצר משה כחלון טענו כי שום מסמך לא הוצג להם בנושא, כשגם הצעת חוק שדורשת התייחסות עדיין לא קיימת. לדבריהם, עמדתם, התומכת בהקמת התאגיד במועד שנקבע, לא השתנתה. כחלון עצמו טרם התבטא באופן ישיר בנושא.

כצפוי, גם באופוזיציה הגיבו בחריפות ליוזמתו של ביטן. ח"כ מיקי רוזנטל מהמחנה הציוני האשים את ראש הממשלה בכך שהוא העומד מאחורי הקלעים של הצעת החוק החדשה. "ביטן הוא רק השליח", אמר. "המשחק האכזרי לא היה מתאפשר ללא הסכמתו של ראש הממשלה, המנצח על מהלך רחב של השתקת הביקורת נגדו", הוסיף.

ח"כ איילת נחמיאס-ורבין מהמחנה הציוני האשימה אף היא את נתניהו וטענה כי "שר התקשורת נתניה, ממשיך במסעות הצלב שלו נגד התקשורת החופשית בישראל. העיקר שנתניהו ישלוט בתקשורת". בהמשך ביקרה גם את  כחלון, ואמרה: "זו שעת האמת של שר האוצר, שמתגלה לאחרונה כמר גמיש המתקפל בפני כל לחץ. עכשיו זה הזמן להיות מר יציב ולשים קץ למסורת של דיבורים".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק