הממשלה אישרה: לחשוף את פרטי חקירת פרשת ילדי תימן
שרי הממשלה אישרו פה אחד את חשיפת החומרים של ועדת החקירה הממלכתית בעניין היעלמותם של ילדי תימן בשנים הראשונות של מדינת ישראל. השרה גילה גמליאל: "מדובר בעשיית צדק היסטורי"
שרי הממשלה אישרו הבוקר (א') פה אחד את חשיפתם של החומרים של וועדת החקירה הממלכתית בעניין פרשת היעלמותם של ילדים מבין עולי תימן בשנים 1948-1954. על פי הבקשה, הפרוטוקולים החסויים על התנהלות רשויות הרווחה והרשימות שהגיעו לועדת כהן-קדמי, שבחנה את מעורבות הממסד בהיעלמות ילדי תימן לפני כ-15 שנה, יפורסמו לציבור. לאחר שהממשלה אישרה את חשיפת הממצאים, צפויה ההצעה להגיע לאישור ועדת החוקה של הכנסת.
עולי תימן בשדה התעופה בלוד
צילום: פריץ כהן, לע''מ
השרה לשוויון חברתי, ח״כ גילה גמליאל, בירכה על אישור השרים: ״אישור הממשלה להכיר בהיעלמותם של ילדי תימן וההחלטה לפתוח את הפרוטוקולים של הוועדה הם עשיית צדק היסטורי. ביקשתי בישיבת הממשלה לקדם פעילות הסברתית בנושא שתקרא למי שנולד בשנים אלו לעבור בדיקות די אן איי מסובסדות על ידי המדינה ובכך לסייע באיחודן של המשפחות״.
הממשלה דנה בנושא בהמשך לפניית שרת המשפטים איילת שקד ופנייה דומה של ח"כ נורית קורן (הליכוד) מחודש מאי השנה, לראש הממשלה בנימין נתניהו, בדרישה למנות שר שיטפל בסוגיה. "הפרשה העיבה על קבוצות שלמות בקרב אזרחי ישראל והטילה צל על התנהלות המדינה בתקופת הקמתה", טענה שרת המשפטים.
נתניהו על פרשת ילדי תימן (לע"מ)
ועדת כהן-קדמי בחנה את הטענה שהייתה מעורבות ממסדית בהיעלמות ילדי תימן, ובחנה גם מקרים פרטניים שהובאו לעיונה. מתוך 1,053 מקרים אותם בחנה הוועדה, נקבע כי 979 ילדים נפטרו, 69 הוגדרו "עלומים" - מקרים בהם לא נמצאה עדות למיקומם הנוכחי של הילדים – 13 מתוכם עוד בתימן, וחמישה אותרו.
המדינה תכבד רצון המשפחות שיבקשו לא לחשוף את החומר בעניינן. בנוסף, מידע בעניינים רפואיים, רווחה ומידע אחר שיש בו פגיעה בפרטיות, לא יפורסם לציבור אלא יועמד לעיון המשפחות. עם זאת, מקרים של נעדרים או נפטרים כן יפורסמו, אלא אם המשפחה תבקש בעצמה לא לחשוף את הפרטים. כמו כן, המשפחות גם לא יהיו רשאיות לעיין בתיקי אימוץ, אלא אם המאומצים יאשרו זאת.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg