ניצולת שואה מתחננת לעזרה; הרשויות: "זה החוק"
המשפחה שכרה את שירותיה של מטפלת שלפי החוק לא רשאית לעבור לאזור אחר בארץ, ונאלצה להפסיק את עבודתה. "אמא אומרת 'אם הנאצים לא הרגו אותי, המדינה תהרוג אותי'", סיפרה הבת. "החוק אינו מאפשר לדון בבקשות מסוג זה", נמסר מרשות האוכלוסין
רבקה רוזנצויג, ניצולת שואה בת 92, ששרדה את מחנה ברגן בלזן ועלתה לארץ, לא ציפתה את הקשיים שמדינת ישראל תערים עליה בשנים האחרונות לחייה. עם חזרתה של המטפלת הקודמת לארץ מוצאה, הצליחו ילדיה של רוזנצויג לאתר מטפלת דוברת פולנית שתוכל לתקשר עם אמם.אולם, לאחר חודש שבו רבקה נהנתה מעזרת המטפלת החדשה, התקשר המשרד והודיע כי על פי חוקי רשות האוכלוסין וההגירה אסור למשפחה להעסיק אותה, כיוון שהיא בעלת אישור עבודה באזור אחר בארץ.

''כמה ניצולי שואה נשארו בחיים בגילאים האלה?''. רבקה רוזנצויג.
צילום: באדיבות המשפחה
על פי החוק, עובד זר בסיעוד אינו כבול למעסיק מסוים, אך המעבר בין מעסיקים אפשרי בכפוף לחובת הודעה מוקדמת מיוחדת, למגבלות גיאוגרפיות ומגבלות במספר המעברים האפשרי.
כעת, יותר משנה אחרי שהמטפלת נמצאת עם רוזנצויג, דורשת רשות האוכלוסין וההגירה למצוא עובדת סיעודית אחרת. כעת יש למשפחה 60 ימים למצוא לאמם מטפלת חדשה. "אמי למעלה מ-60 שנה בארץ ותרמה המון. לא מגיע לה לסיים את החיים בכבוד? עניי עירך לא קודמים, השר דרעי?" תהתה בתה רחל. לדברי רחל, "בעבר היו לאמי מטפלות גרועות ולא רצינו לוותר. החלטנו לערע,ר אבל בחלומות הכי גרועים לא חשבנו שנעבור כזה גיהנום".
"אמא שלי ניצולת שואה. היא הגיעה לכאן לבד והקימה משפחה, ואנחנו מבקשים דבר אחד - שהיא תוכל לחיות בכבוד את מה שנשאר לה", הוסיפה בתה חני ל-nrg. "אני כל הזמן שומעת מאמא שלי שטוב לה עם המטפלת שיודעת לדבר את שפתה. המטפלת הזו היא נס בשבילנו, היא פשוט זהב".
בנוסף, ילדיה של רבקה פנו לבית הדין לערערים בירושלים, לכנסת ואף לשר הפנים אריה דרעי במטרה לבטל את הגזרה ולנהוג בהם לפנים משורת הדין. אך אלה נענו בסירוב מוחלט: בית הדין דחה את בקשתם, וגם בסביבת השר דרעי הבהירו כי אין ביכולתם להתחשב במצב.
"אנחנו רואים את המסתננים מצליחים להיכנס למדינה ולקבל אזרחות זמנית ומקלט, אבל לעזור לאישה ניצולת שואה ולהתחשב בה - אי אפשר?", הוסיפה חני. "אמא כל הזמן אומרת לי 'אם הנאצים לא הרגו אותי, המדינה תהרוג אותי'. המדינה צריכה להיות אמפטית ולא אטומה. כמה ניצולי שואה נשארו בחיים בגילאים האלה?".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה כי "על פי תקנות החוק, בקשה למעבר מאזור לאזור יש להגיש בטרם העסקת העובד ובמקרה זה, הבקשה הוגשה לאחר העסקת העובדת, ובטרם ניתן אישור חוקי לכך. למרבה הצער, ועם כל הרצון לסייע, החוק אינו מאפשר לנו לדון בבקשות מסוג זה כאשר ההעסקה נעשתה ללא אישור חוקי מלכתחילה. הערר שהוגש על ידי המשפחה לבית הדין לעררים נדחה אף הוא לאחרונה ולבני המשפחה ניתנו 60 ימים למצוא מטפלת אחרת, חוקית".
בלשכת השר דרעי לא התייחסו לפנייתנו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg