מחאה בבאר שבע: דירות ציבוריות מחולקות חינם לסטודנטים

ארגונים חברתיים טענו כי במסגרת פרויקט המעניק לסטודנטים דיור ציבורי בחינם, נפגעות משפחות שזקוקות לו אף יותר: "הפרויקט מבורך, אך הוא גוזל ממי שנמצא מתחת לקו העוני את הזכות לקורת גג". משרד השיכון: אם נידרש, נשיב את הדיור לציבור"

ניקי גוטמן | 26/12/2016 21:38
תגיות: דיור ציבורי,אוניברסיטת בן גוריון
בצעדת לפידים שנערכה הערב (ב') בבאר שבע מחו הצועדים על תכנית "הדירות הפתוחות" בעיר, המציעה לסטודנטים דיור חינם בתמורה לתרומה לקהילה: אף על פי שמטרת התכנית, שנוסדה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון לפני למעלה מ-30 שנה, הינה לחשוף בין השאר את הסטודנטים לקשיים שעמם מתמודדים חלק מהתושבים ולהקנות להם כישורים שבעזרתם יוכלו לשפר את המצב, יש מי שרואה בה פגיעה דווקא באוכלוסייה החלשה בבאר שבע.
 
צילום: ג'ולי קייט
''אי אפשר לעשות פרויקטים חברתיים באמצעות עוולות חברתיות''. ההפגנה בבאר שבע צילום: ג'ולי קייט

לטענת הארגונים "פורום הדיור הציבורי" ו"הנאבקות לדיור ציבורי באר שבע", 54 דירות מתוך 65 השייכות למאגר הדיור הציבורי ניתנות לסטודנטים – בעוד שישנם תושבים שזקוקים לדירות האלה אף יותר. הצועדים הדליקו נר שלישי של חנוכה במרכז גילת בבאר שבע, ומשם צעדו עד לרחבת המשכן לאומנויות הבמה בעיר.

חגית סיגאווי, ממובילות המאבק לדיור ציבורי בבאר שבע, אמרה כי "פרויקט הדירות הפתוחות הוא פרויקט מבורך, שאמור לתרום לקהילה, אך בו בעת הוא פוגע באוכלוסיות מוחלשות היות שהוא גוזל מאנשים הנמצאים מתחת לקו העוני את הזכות הבסיסית לקורת גג".

ההפגנה בבאר שבע:

 


לדבריה, "משרד השיכון טוען שהוא מקשיח את הקריטריונים מאחר שיש מחסור במאגר הדירות. אולם הדירות שניתנות לסטודנטים מתאימות הרבה יותר לאימהות חד הוריות עם שניים או שלושה ילדים, הנמצאות במצב סוציו אקונומי קשה ונאלצות לשלם דמי שכירות בדירות שהן משכירות בשוק החופשי. לעומתן סטודנטים, שיכולים לשכור דירות בשוק החופשי, כמו שעושים עמיתיהם באוניברסיטאות אחרות בארץ, מקבלים דיור חינם. על הממשלה ומשרד השיכון לשחרר לאלתר את הדירות הללו ולהחזירן לדיור הציבורי ולהציל עשרות משפחות מוחלשות מעוני וחרפה".

יסמין סקס פרידמן, חברת מועצת עיריית באר שבע ופעילה חברתית סיפרה ל-nrg כי הדיור הציבורי נועד למי שבאמת נזקק לו: "אנחנו נגד המדיניות של משרד השיכון שנותן לגופים אחרים דירות ששייכות לדיור ציבורי".

סקס פרידמן הוסיפה כי "לפי ההערכה שלנו, יש להם מעל 50 דירות שנמצאות בפרויקט. אנחנו חושבות שאי אפשר לעשות פרויקטים חברתיים באמצעות עוולות חברתיות. משתמשים פה בדיור ששייך רק לדיור הציבורי שמיועד למשפחות מעוטות יכולת. מי שמגיע למצב שהוא כבר זכאי ועומד בקריטריונים של משרד השיכון, הוא באמת זקוק לקורת גג. לסטודנטים יש עוד אופציות, הם יכולים לקבל מלגות, הם צעירים אין להם אחריות ומשפחות והם יכולים ללכת לעבוד, חייהם עוד לפניהם. פה אנחנו מדברים על משפחות שהן באמת קשות יום".
  
צילום: מישל דוט קום
עמידר: ''במקרה שבו יינתנו הנחיות חדשות, נפעל בהתאם''. דירות עמידר בטירת הכרמל צילום: מישל דוט קום

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה: "בהתאם להחלטת ממשלה הושכרו לפני שנים  לאוניברסיטת בן גוריון דירות קטנות או דירות בקומות גבוהות לסטודנטים, מאחר שההיצע עלה על הביקוש בקרב דיירי הדיבור הציבורי בעיר. לאחרונה התקבלה החלטה במשרד להשיב באופן מדורג דירות שהוקצו לסטודנטים, במידה שדירות אלו ידרשו לטובת הדיור הציבורי".

מחברת עמידר נמסר: "מדובר בפרויקט קהילתי ומשמעותי המשפיע לחיוב על איכות חיי התושבים. נדגיש כי הדירות הוקצו לסטודנטים מתוקף החלטת ממשלה, שלה אנו מחויבים. לאורך התקופה שבה נמצאות הדירות בחזקת הסטודנטים נערכת בקרה כדי לוודא שהשימוש בדירה נעשה בהתאם ליעודה. באחרונה ערך משרד השיכון והבינוי דיון בנושא. במקרה שבו יינתנו הנחיות חדשות, נפעל בהתאם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך