ניסיונות להציל את היהודי שנאסר במדינת ערב

משפחתו של אדם חסין, שנעצר במדינה ערבית, מנסה להגיע לסולחה עם קרובי הנרצח ולהמתיק את עונשו. זק"א גייס כספים כדי להצילו, אך יו"ר הארגון אומר: "שום גורם רשמי לא מעורב בעניין, ואין ערובה לכסף". אם יורשע, העונש שצפוי לו הוא מוות בתלייה

מקור ראשון
אסף גבור | 27/1/2017 9:11
תגיות: זק"א,משרד החוץ,גזר דין מוות
נמשכים המאמצים לשחרר את אדם חסין, יהודי אזרח ישראל שנמצא במאסר במדינה ערבית: ארגון זק"א אסף מאות אלפי שקלים לשחרורו, ואביו אילן, שנולד במדינה הערבית, מנסה באמצעות קרוביו שם למנוע את גזר דין המוות שצפוי לבנו.

הפרשה החלה בסוף 2015, כשאדם חסין ביקש לבקר את קרוביו במדינה הערבית, וקיבל את הסכמתו של אביו. "אחרי כמה חודשים הוא שלח לי תמונה שלו במדים, ואמר שהוא נלחם בדאעש. לא הבנתי למה הוא עשה את זה", אמר אביו אילן ל'מקור ראשון'.
 
צילום: שאטרסטוק
אביו של הצעיר: ''הוא לא עשה את זה. העלילו עליו עלילה''. כלא, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

חסין היה שותף לכוח הלוחם במשך כחודשיים, ואז נכלא באשמה של רצח נהג מונית. "הוא לא עשה את זה. העלילו עליו עלילה", אמר האב. "לפי החוק במדינה העונש שצפוי לו הוא תלייה". מתן גזר הדין, שהיה אמור להתקיים ביום ראשון, נדחה בשבועיים.

עורך דינו של הצעיר היהודי אמר ל'מקור ראשון' שנעשים מאמצים להשלים הליך של סולחה בין המשפחות. "המשפחה של הצעיר שמתגוררת פה מנסה לעשות סולחה עם משפחת ההרוג. אם הם יסכימו לקבל כסף בתמורה לדם של בנם ויחתמו על תצהיר בתחנת המשטרה, יהיה אפשר להמתיק את עונשו", אמר עורך הדין. "כל עוד אין סיכום, משפחת ההרוג יכולה לבצע את נקמת הדם בכל אחד מקרוביו".

לדברי עורך הדין, "במובן מסוים, הצעיר שנמצא בכלא הוא זה שבטוח יותר מכולם. ברגע שמשפחת ההרוג תודיע בפני השופט שקיבלה כסף בתמורה לדמו של ההרוג, נפעיל לחצים על השופט כדי להמתיק את עונשו של הצעיר. הוא כלוא כבר כשנה וחצי, והתקופה הזאת תנוכה מהעונש החדש שיקצבו לו, שיכול לנוע בין שלוש לחמש שנים".
 
צילום: Shuki
כדי לנסות להרגיע את אנשי זק''א, הודיעו ממשפחת הצעיר שהם שכרו את שירותיו של עו''ד מלונדון, שדרכו יעבור הכסף למשפחת הנרצח צילום: Shuki

אביו של הצעיר ציין שהמשפחות כבר הגיעו לסיכום שלפיו בתמורה ל-120 אלף דולר ייאותו קרובי ההרוג לחתום על ויתור נקמת דם. עורך הדין הבהיר שאינו מודע לסכומים הדרושים. "את השירות שלנו שכרה דודתו של הצעיר מצד אמו, המתגוררת בקנדה. לנו אין שום קשר עם האבא, ולכן אנחנו לא יודעים איך עולים מאמצי הסולחה ומה הסכום הדרוש", אמר הפרקליט.

בארגון זק"א, שכאמור אסף את הכסף שביקש האב, חוששים מהליך הסולחה שנערך במקביל להליך המשפטי. "גייסנו את הכסף לאחר שפנו אלינו גם האב וגם גורמים נוספים", אמר יהודה משי-זהב, יושב ראש הארגון. "אנחנו חוששים מהמהלך שמבוצע על ידי אנשים פרטיים במדינה הערבית. שום גורם רשמי לא מעורב בעניין, ואין שום ערובה לכסף. אני לא מתכוון לשים את הכסף כחתול בשק. מסלול הכסף לא ברור, ואני מקווה שהכול יסתיים בצורה טובה".

משי-זהב הוסיף שכדי לנסות להרגיע את אנשי זק"א, הודיעו ממשפחת הצעיר שהם שכרו את שירותיו של עורך דין מלונדון, שדרכו יעבור הכסף למשפחת הנרצח בנאמנות. אחרי שייחתם ההסכם בין הצדדים, עורך הדין ישלח את הכסף למדינה הערבית.
 
צילום: פלאש 90
משרד החוץ: ''שלומו וביטחונו של האזרח הישראלי עומדים בראש מעיינינו''. חמ''ל המשרד צילום: פלאש 90

במשרד החוץ ציינו ש"שלומו וביטחונו של האזרח הישראלי עומדים בראש מעיינינו. לשם כך משרד החוץ עומד מזה זמן רב בקשר עם משפחתו. אנו מקווים שמאמצי האב והמשפחה יישאו פרי, ושהבן ישוחרר בקרוב".

גורמים ממשלתיים במקום הימצאו של הצעיר היהודי ציינו שאף שמדובר במדינה ערבית, העובדה שהנאשם הוא יהודי וישראלי דווקא מסייעת לו. "נעשים כל המאמצים להתייחס אליו בכבוד. יש לו עורך דין שמטפל בענייניו, ויש מהלכים שמטרתם לשפר את תנאי כליאתו וביטחונו האישי", אמרו הגורמים במדינה, שאינה מקיימת קשרים דיפלומטיים עם ישראל. הם גם ציינו שנעשים מאמצים לפעול בצינורות בינלאומיים כדי "להגיע למתווה של הסגרת הצעיר והעברתו מהמדינה למקום נייטרלי".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך