ההסתדרות הודיעה על סיום המשבר באל על

ההנהלה והטייסים הגיעו למסמך הבנות ביניהם, שכולל הבטחה של תנאי הטייסים הוותיקים ושיפור תנאי העסקה של דיילים, עובדי הקרקע והטייסים. מנגד ההנהלה הבטיחה את פעילותה הסדירה של החברה

אסף גולן | 16/2/2017 7:46
תגיות: תחבורה,עיצומים באל על,ההסתדרות,אבי ניסנקורן
ההסתדרות מסרה הבוקר (ה') כי המשבר בחברת התעופה אל על הגיע לסיומו, זאת לאחר משא ומתן שהתקיים במהלך כל הלילה בלשכתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. בסיומו הגיעו הנהלת החברה והטייסים לידי מסמך הבנות בסוגיות שהיו במחלוקת.
צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות
המשא ומתן התקיים לאורך הלילה. אבי ניסנקורן בבית ההסתדרות. צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות

"אנחנו מברכים על מסמך ההבנות שנחתם הלילה ועל הפסקת הפגיעה בנוסעים ובעובדים", נמסר מוועד טייסי אל על. "בכך בא לסיומו משבר בן יותר משנתיים, בהסכם שניתן היה לגבש כבר לפני חודשים רבים", הוסיפו חברי הוועד.

באשר להסכמות שהושגו בין שני הצדדים מסרו בוועד: "הטייסים הוותיקים, בני 65 ומעלה, ימשיכו להיות מועסקים בחברה בהסכם עבודה הוגן ומכובד - בתפקידי טייסים בלבד, בהדרכה או בתפקידי ניהול. סוכם גם על מנגנון פיצויי פרישה נאותים לאותם טייסים שלא יימצאו להם תפקידי טייסים. ליבנו עם העובדים והנוסעים שנפגעו שלא לצורך בתקופה האחרונה".

מהנהלת אל על נמסר: "אנו מברכים על מסמך ההבנות שנחתם הלילה ומסדיר את הסוגיות שהיו במחלוקת בנושא תנאי הפרישה וההעסקה של הטייסים בני 67-65. אנו מתנצלים מעומק הלב בפני ציבור הנוסעים קהל הלקוחות אשר נפגעו בתקופה האחרונה. אנו סמוכים ובטוחים כי כעת ניתן יהיה להשיב את החברה לפעילות סדירה לטובת כלל הלקוחות ו-6,000 עובדי החברה".

מדובר במאבק שעיקרו היה להבטיח את תנאי הטייסים הוותיקים שעברו את גיל 65 ונאסר עליהם להטיס טיסות בינלאומיות בגלל תקנות עולמיות בתחום התעופה. מעבר לכך הצליח הוועד להסיג תנאם טובים לדיילים, לעובדי הקרקע וכן לכלל הטייסים.

מנגד ההנהלה הבטיחה את פעילותה הסדירה של החברה למשך שנים. בכך ככל הנראה, באם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון נגמר אחד העימותים החמורים ביותר שראינו בין הנהלה לעובדים בשנים האחרונות.
צילום: SHUTTERSTOCK
ההנהלה הבטיחה את פעילותה הסדירה של החברה למשך שנים. מטוס אל על. צילום: SHUTTERSTOCK

במאבק הזה כל הכפפות הורדו ושני הצדדים השמיצו אחד את השני בעוצמה ולא ברור כעת כיצד הם יצליחו להמשיך בעבודה סדירה אחד עם השני. כזכור, העובדים כינו את המנכ"ל 'שקרן', 'חסר חוט שדרה' ו'בובה על חוט', ואילו הוא כינה את הוועד 'מניפולטיבי', 'רמאי' ו'מנצל את הנוסעים באופן ציני'. מבחינה זו הצדדים יצטרכו לגשר על חוסר האמון שעלול להפר את הסיכומים.

מעבר לכך הצדדים יצטרכו לשכנע את הנוסעים שנפגעו קשות במאבק לחזור ולטוס במה שפעם הייתה החברה הלאומית.

לפני יומיים הגיע המשבר לשיאו, אחרי ששמונת פקחי הטיסה של החברה התפטרו מתפקידם. החשש היה כי עם ההתפטרות, החברה לא תוכל להפעיל טיסות - דבר שעלול היה לגרום לנזקים ככל הנראה כבדים.

המהלך האחרון של המפקחים נבע מהתחושה בקרב טייסי החברה כי בעלי המניות השולטים בה אינם מוכנים להגיע איתם להסדר מהותי על תנאיהם ושכרם. במסגרת זו טענו הטייסים כי בשנה האחרונה העדיפה החברה לשכור ולחכור מטוסים מחברות זרות, במטרה להפעיל עליהם לחץ בלתי מידתי ולהציג כי ניתן להסתדר בלעדיהם. זאת, לטענתם, כדי לשבור את מה שנראה בעיניהם מאבק צודק.

מנגד, בהנהלת אל על שרר זעם עצום על הטייסים, ואנשיה סברו כי הם הלכו כברת דרך לקראת טייסי החברה. עוד טענו בהנהלת החברה שמי שמפוצץ בכל פעם מחדש את הדיונים הם הטייסים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך