מחאת רופאים: צוות המחלקה האונקולוגית בהדסה התפטר

6 הרופאים הבכירים במחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה עין כרם הגישו מכתב התפטרות, עקב מחלוקות קשות בנוגע לתוכנית ההבראה של ביה"ח. ההנהלה: "נעשה הכל כדי שאף ילד לא ייפגע מההתפטרות". ועד הרופאים: "הגיע הזמן ששר הבריאות יתערב"

אסף גולן | 5/3/2017 13:16
תגיות: הדסה עין כרם,רפואה,מחלקה אונקולוגית
התפטרות קולקטיבית: כל צוות המטולוגיה-אונקולגיה ילדיםבבית החולים הדסה עין כרם בירושלים התפטר היום (א'), כולל מנהל המחלקה פרופ' מיקי ויינטראוב. מדובר בעליית מדרגה במאבק הרופאים בבית החולים נגד המנכ"ל, פרופ' זאב רוטשטיין.
 
צילום: שאטרסטוק
המרכז הרפואי הדסה עין כרם, ירושלים צילום: שאטרסטוק

במכתב ההתפטרות כתב מנהל המחלקה, פרופ' ויינטראוב: "זהו רגע קשה ועצוב בשבילי, רגע של שבר אמיתי, אך לאור התנהלותה של ההנהלה, איני יכול להמשיך להיות אחראי כלפי ההורים וכלפיכם על מתן הטיפול הטוב בילדים".
  
מדוברות הדסה נמסר כי "הנהלת בית החולים קיבלה היום מכתב התפטרות קולקטיבי של מנהל המחלקה להמטואונקלוגיה ילדים וחמישה רופאים בכירים מהמחלקה. הנהלת בית החולים תעשה כל שלאל ידה לעשות, כדי שאף ילד לא ייפגע מההתפטרות הקולקטיבית הזו".

ועד הרופאים בהדסה הגיב להתפטרות והודיע כי "למרות שדרישות המחלקה הועלו לפני כחצי שנה ולאחר חודשים של גרירת רגליים מצד ההנהלה, החליט צוות המחלקה ההמטואונקולוגית לילדים לעזוב את בית החולים. מדובר בכישלון חמור של ההנהלה והדירקטוריון ובאבידה כואבת לציבור המטופלים באזור ירושלים, שיצטרכו להיגרר לבתי חולים מרוחקים יותר כדי לטפל בילדיהם".

"זוהי איננה העזיבה הראשונה מאז שההנהלה החדשה נכנסה לתפקיד, אבל עזיבה של רופאים מקצועיים ומסורים כאלה מעידה על כישלונה החריף של ההנהלה - שמאמינה בפתיחת חזיתות ולא בהשקעה ברפואה למען ציבור המטופלים. עזיבת צוות שלם, מקצועי, אקדמאי מהשורה הראשונה בארץ ובעולם הינה אבידה קשה להדסה, שתאבד את מעמדה כמרכז רפואי מוביל המסוגל להעניק את כלל שירותי הרפואה ברמה הגבוהה ביותר, ומשליכה על תפקוד ההנהלה והדירקטוריון. הגיע הזמן שנראה את שר הבריאות מתערב ומציל את הדסה מקריסה נוספת", הוסיפו הרופאים.
  
צילום: יוסי אלוני
פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ''ל הדסה עין כרם צילום: יוסי אלוני

המנכ"ל זאב רוטשטיין הגיב ואמר כי "אין ספק שמדובר במשבר. אמנם מכתבי הפיטורין מכוונים ליוני 2017, אבל ההנהלה נמצאת ללא כל ספק מול אתגר אמיתי כיצד להבטיח לילדים ולהורים המשך טיפול. כרגע נמצאים אצלנו מעל 30 ילדים מטופלים במחלקה, מהם מעל עשרה שעוברים תהליך השתלת מח עצם שהוא תהליך ארוך וקשה".

"תפקיד ההנהלה למצוא פתרון למשבר בצורה כזו או אחרת, ואכן ההנהלה תתכנס תדון ותמצא פתרונות כך שנוכל להסתכל להורים בעיניים ולהגיד להם שלא ייפגע מצב בריאותו של הילד או הילדה. נעשה הכל כדי שהטיפול יימשך בצורה טובה ורצופה", הוסיף.

לאורך השנה האחרונה התנהל קרב קשה בין הצוות הרפואי הבכיר בבית החולים לבין מנכ"ל המוסד, וזאת על רקע תהליך ההבראה שבית החולים אמור לעבור עקב החובות הגדולים שצבר.

בסוף השנה שעברה נערכה אסיפת חירום בבית החולים  בנוכחות מאות רופאים העובדים במקום, במחאה על הקיפאון במינויים, במתן הקביעות ובפגיעה בזכויות הרופאים. הרופאים האשימו את הנהלת בית החולים בביזיון בית משפט, לאחר שחרף החלטת בית הדין האזורי לעבודה, הוא לא כינס את הוועד הרפואי – הקובע את ההתנהלות בנושא קביעות, מינויים, קידומים ועוד. לדברי הרופאים, הם עצמם עמדו בחלקם בהסכם ההבראה, אך ההנהלה לא – אף על פי שבית החולים יצא מהקשיים.

יו"ר הוועד המשותף של רופאי הדסה, פרופ' רפאל יודסין, אמר אז באסיפה: "אנחנו רואים כיצד רופאים בכירים עוזבים את בית-החולים, וישנה אווירת נכאים במסדרונות. הרופאים עושים את עבודתם נאמנה ומוכנים לעשות הכל כדי שהדסה תעבוד כמו שצריך. לאחר שב-2014 עברנו קיצוצים מסיביים בתנאינו במסגרת הסכם הנושים המסתכמים במאות מיליוני שקלים, ועמדנו בהתחייבויותינו כלפי המטופלים וכלפי בית-החולים. לא ניתן יד לפגיעה בהון האנושי האיכותי בהדסה. לא מגיע לנו לעבור שוב את הטראומה הזו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך