הכנסת אישרה: תומכי BDS לא יוכלו להיכנס לישראל

הצעת החוק שלפיה לא יינתנו אשרות כניסה למי שקורא בפומבי לחרם על ישראל עברה בקריאה שנייה ושלישית, למרות התנגדויות רבות. ח"כ זנדברג: "הצעה היסטרית ופחדנית". יוזם ההצעה, ח"כ פולקמן: "להגן על השם והכבוד של מדינת ישראל זו לא בושה"

זאב קם | 6/3/2017 22:16
תגיות: פוליטי,הצעת חוק,הכנסת,חרם על ישראל
מליאת הכנסת אישרה הערב (ב') בקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק שמאפשרת למנוע כניסה לישראל מאדם שפרסם ביודעין קריאה פומבית להטיל חרם על מדינת ישראל או התחייב להשתתף בחרם כזה.

הצעת החוק הוגשה על ידי ח"כ רועי פולקמן ואושרה באופן סופי ברוב של 46 תומכים מול 28 מתנגדים. ההצעה מאפשרת בכל זאת לשר הפנים לתת אשרה ורישיון לאדם כזה, מטעמים מיוחדים שיירשמו.
 
צילום: דוברות הכנסת
ח''כ רועי פולקמן צילום: דוברות הכנסת

"בשנים האחרונות גוברות הקריאות לחרם על מדינת ישראל", נכתב בדברי ההסבר לחוק. "נראה כי זוהי חזית חדשה של מלחמה כנגד ישראל, אשר עד כה נמנעה המדינה מלהיערך אליה כראוי. הצעת חוק זו באה למנוע מאנשים או מנציגים של חברות, עמותות או ארגונים הקוראים לחרם על ישראל, לפעול בתוך שטחי מדינת ישראל לקידום רעיונותיהם".

ח"כ רועי פולקמן, יוזם ההצעה, אמר כי "אפשר להרגיש גאווה לאומית וגם להאמין בזכויות אדם. אפשר להגן גם על השם והכבוד של מדינת ישראל וזו לא בושה".

יו"ר ועדת הפנים ח"כ דוד אמסלם אמר במהלך הדיון כי "יש דבר בסיסי ויסודי, מי שמשפיל אותי אני לא נותן לו להיכנס אלי הביתה. יש לנו כבוד, מי שמעליב אותנו אנחנו מגיבים. החוק הזה הוא בסיסי. אנחנו לא נגד ביקורת לגיטימית, אין קשר בין זה לבין לקרוא לחרם על מדינת ישראל, שזה חציית קווים אדומים. לא מדובר בחרם רק על ההתנחלויות, אל על המדינה כמדינה, הם לא עושים אבחנה. מדובר באנשים שלדעתי הם בכלל אנטישמים".
  
צילום: SHUTTERSTOCK
שלט הקורא להחרים את ישראל צילום: SHUTTERSTOCK

"הייתי לפני שבועיים בארצות הברית וראיתי שם אלפי יהודים שתומכים בחרם נגד ההתנחלויות", אמר ח"כ איימן עודה, יו"ר הרשימה המשותפת. "אלה אנשים שאינם נגד המדינה אלא נגד הכיבוש. אני נגד הכיבוש ובעד חרם על ההתנחלויות, שהן פשע מלחמה וגניבת אדמה של אנשים פרטיים".

ח"כ מנואל טרכטנברג מהמחנה הציוני טען שהחוק דווקא נותן תחמושת לאויבי המדינה. "אני מתבייש בזה", אמר. "אני שייך לדור שחונך לחתור למגע עם האויב, אנחנו רצינו תמיד להגיע להכרעה מול האויב בשטח שלו. מה אתם מציעים? לא לעשות את זה. זו פחדנות. אתם לא מכירים את האויב הזה ולכן קל לכם לנקוט במדיניות הכי פשוטה. צריך אומץ ולא פחדנות".

ח"כ דב חנין השמיע דברים דומים. "תסתכלו על האו"ם, על האיחוד האירופי, על מה שקורה בקהילה הבינלאומית, אתם רוצים להחרים את כל אלה ולמנוע מהם כניסה לישראל?", שאל. "כל העולם חושב שההתנחלויות הן בלתי חוקיות. מדינה שמחרימה את העולם היא מדינה שמבודדת את עצמה. אתם בעצם מקדמים מהלך של חיזוק החרם על ישראל".
 
צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90
מליאת הכנסת צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

ח"כ תמר זנדברג ממרצ אמרה כי מדובר ב"הצעה היסטרית ופחדנית שנועדה להפעיל צנזורה פוליטית על מתנגדי הכיבוש ותומכי זכויות האדם. זו המתנה הכי גדולה ל-BDS, כי מה התנועה הזו מסבירה? שמדינת ישראל הדמוקרטית היא לא לגיטימית בגלל הכיבוש. באה הממשלה ואומרת: 'נכון, אנחנו לא נעשה אבחנה בין המדינה הדמוקרטית והלגיטימית לבין המדינה הכובשת והמתנחלת'. ישראל זה הכיבוש והכיבוש זה ישראל, זה מה שההצעה אומרת".

ח"כ בצלאל סמוטריץ' מהבית היהודי, שתמך בחוק, טען כי "יש ויכוח לגיטימי על איך לפתור את הסכסוך. מה שכואב לי זה שבתוך ניהול המחלוקת, אתם מאבדים קצת מהבריאות הטבעית של עם ומדינה. אני שומע מהצד השמאלי התנכרות וסלידה מחבלי המולדת שלנו. מה בסך הכל החוק הזה? הדבר הכי טבעי של אדם בריא שאוהב את אוהביו ושונא את שונאיו, שלא נותן את הלחי השנייה. מדינה עם היגיון בריא שלא רוצה לעזור למי שפוגע בה, ולא מאפשרת להשתמש בתשתיות שלנו לחתירה נגדנו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך