בעקבות דו"ח הביקורת: רוצח אשתו דורש משפט חוזר

לפני 17 שנה הורשע דידי סיבוני ברצח אשתו אך הוא ממשיך לטעון כי הוא חף מפשע. עם פרסום דו"ח הביקורת על הפרקליטות הוא עתר היום לבג"ץ בדרישה לפתוח את התיק שלו

נטעאל בנדל | 28/5/2017 13:20
תגיות: הפרקליטות,המכון לרפואה משפטית,חן קוגל,דידי סיבוני
דו"ח נציבות הביקורת על הפרקליטות פורסם היום (א') ומתח ביקורת חריפה כנגד התנהלותה מול המכון לרפואה משפטית. ראש המכון, ד"ר חן קוגל הגיב לדו"ח שעורר סערה ואמר כי "יכול להיות שיושבים בכלא אנשים בגלל שנעשו טעויות". בעקבות הדברים, אסיר העולם דידי סיבוני הגיש עתירה לבג"ץ לפתוח מחדש את תיק הרצח בעניינו ולזמן את ד"ר קוגל לעדות.

דו"ח חמור נגד הפרקליטות:
   

דוח המבקר על הפרקליטות שפורסם היום מעלה נתונים מדאיגים לגבי הרשעתם בכל מחיר של מספר אסירים. לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ הוגשה עתירה נגד המדינה בבקשה שתאפשר לד"ר חן קוגל להעיד לטובתו של אסיר העולם דידי סיבוני. סיבוני שהורשע ברצח אשתו טוען לחפותו, חן קוגל שעמד באותה התקופה בראש מכון פרטי כתב חוות דעת ממנה עולה כי הממצאים מוכיחים את חפותו של סיבוני וכי פרופסור היס (שעמד באותה התקופה בראש המכון הפתולוגי) שגה כאשר טען כי סיבוני רצח אותה.
 
צילום: חן גלילי
חפים מפשע יושבים בכלא? ד''ר קוגל צילום: חן גלילי

במסגרת הבקשה למשפט חוזר ניסה עו"ד ניר יסלוביץ לגייס את עדותו של ד"ר קוגל לטובת סיבוני אך ד"ר קוגל שבינתיים הפך לראש המכון הפתולוגי לא יכול להעיד משום שהמדינה טוענת לניגוד עניינים. כרגע השופט ממתין לתגובת המדינה לבקשת עוה"ד.

העתירה הוגשה בעקבות התבטאויות של ד"ר חן קוגל, מנהל המכון לרפואה משפטית, בעת האחרונה לקראת פרסום הדוח ולאחריו כאשר אמר בין השאר כי "יכול להיות שיושבים בכלא אנשים בגלל שנעשו טעויות וכי לסנגוריה יש גישה חופשית למכון". עוד אמר כי בראיון לביטאון לשכת עורכי הדין ערב פרסום הדוח כי "יש אפשרות לא מבוטלת שבשל טעויות שנעשו במכון ישנם אנשים ששילמו על כך מחיר כבד, שאולי יושבים בכלא. אני לא יכול לומר שהאיש לא מעורב בכלל, אבל ייתכן שזה היה הריגה ולא רצח, או שזו לא הריגה אלא גרימת מוות ברשלנות. אני לא מדבר על מאות מקרים, אלא על מקרים ספורים, ולכן יצאתי בעבר בקריאה לפתוח תיקים מחדש".

קוגל אף מתח ביקורת מרומזת כלפי פרקליטות המדינה כאשר אמר כי "אסור לשכוח שאחת הבעיות הכי קריטיות בכל מה שקרה כאן היא שבחלק מהמערכת המשפטית לא הכירו כלל בעובדה שהיו כאן תקלות חמורות. היה סוג של עצימת עיניים. היו כאלו שהעדיפו להתעלם מהידיעות על כך שנעשים במכון לרפואה משפטית דברים שלא ייעשו ונתנו גיבוי עיוור בשתיקה. מישהו הרי היה צריך לעצור ולשאול את עצמו שאלות. אם היו מתפרסמים אפילו עשרה אחוזים על מקום ציבורי אחר, המדינה הייתה רועשת וגועשת", אמר קוגל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך