ממשל

חרף המשבר: תמשך עסקת ה-F-15 בין ארה"ב לקטאר

עסקת הענק בשווי של 21.1 מיליארד דולרים בין ארה"ב לנסיכות במפרץ הפרסי תקודם, למרות החרם הערבי על קטאר. בכיר במשרד החוץ האמריקאי אמר לרשת פוקס ניוז כי העסקה שכוללת מכירה של 72 מטוסי קרב מסוג F-15 תושלם בקרוב

סוכנויות הידיעות | 8/6/2017 10:23
תגיות: ממשל טראמפ,העולם הערבי,קטאר
למרות המשבר בעולם הערבי - ארה"ב לא ביטלה את העסקה עם קטאר: עסקת הענק בין ארצות הברית לקטאר על מכירה של מטוסי קרב מסוג F-15, תימשך חרף החרם של מספר מדינות ערביות על הנסיכות במפרץ הפרסי. מדובר בעסקה בשווי של 21.1 מילארדי דולרים.
צילום: U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Samuel Rogers
72 מטוסים יועברו לנסיכות. מטוס F15 צילום: U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Samuel Rogers

בכיר במשרד החוץ האמריקאי אמר לרשת פוקס ניוז כי החרם של מדינות מצרים, איחוד האמירויות, ערב הסעודית, לוב, תימן ובחריין על קטאר שהוכרז בתחילת השבוע, בשל תמיכתה בטרור, לא ישפיע כלל על עסקת המכירה שתספק לנסיכות 72 מטוסי קרב וכי זו תקודם כפי המתוכנן. לפי הצהרה שפרסמה חברת בואינג, שמייצרת את המטוסים, "החברה עוכבת אחר ההתפתחות במפרץ הפרסי,ועומדת בקשר עם הממשלות בשני הצדדים וככל הידוע להם העסקה מתקדמת כרגיל.
צילום ארכיון: AFP
רוצה לפתור את המשבר. נשיא ארה''ב ואמיר קטאר בפגישתם צילום ארכיון: AFP

בתוך כך, בניסיון לפתור את המשבר שוחח אמש נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם אמיר קטאר, תמים בן חמד אל-ת'אני, כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. בשיחת טלפון שקיימו השניים, ביטא טראמפ נכונות למצוא פתרון למשבר הדיפלומטי במדינות המפרץ. במקביל לכך, הפרלמנט הטורקי אישר אתמול חקיקה המאפשרת לשלוח חיילים טורקים לבסיס צבאי בקטאר. מדובר בצעד הצהרתי בלבד, מכיוון שהסמכות לשלוח חיילים לקטאר בפועל שמורה לנשיא ארדואן ולא לפרלמנט. אך ההחלטה היא מעיין איתות לערב הסעודית שטורקיה מבקשת להגן על קטאר. צעד זה אינו מפתיע, לאור היחסים ארוכי השנים בין טורקיה לקטאר.

בתחילת השבוע הודיעו מספר מדינות מוסלמיות על הפסקת היחסים הדיפלומטים עם האמירות קטאר. המדינות - מצרים, איחוד האמירויות, ערב הסעודית, לוב, תימן ובחריין מאשימות את קטאר בתמיכה בארגוני טרור, כמו אל-קאעידה וארגון 'המדינה האסלאמית' (דאעש). שר החוץ הקטארי ציין כי ההחלטה להפסיק את הקשרים הדיפלומטיים "אינה מוצדקת" וכי האמירות מחוייבת ל"מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ" (GCC) ואינה מתערבת בענייניהן של מדינות אחרות.

כמו כן, המדינות הוציאו את קטאר מהקואליציה הפועלת נגד המורדים בתימן - החות'ים - ואף האשימו אותה במימון ארגוני טרור בתימן. לאחר ההודעה התייחס מזכיר המדינה של ארצות הברית רקס טילרסון לסוגיה וביקש לפתור את המחלוקות בין המדינות ולהישאר מאוחדים.



היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך