רק 700 איש הפגינו מול ביתו של היועמ"ש

ירידה משמעותית בכמות המפגינים בכיכר גורן שבפתח תקווה, לאחר שבשבוע שעבר הגיעו כאלפיים איש למקום. במשטרה מדגישים כי עדיין מדובר בהפרה של צו הביניים שהוציא בג"ץ

ירון דורון | 2/9/2017 22:18
תגיות: הפגנה,היועץ המשפטי לממשלה,בג''ץ
האם המפגינים מאסו במחאה או שמא זו נכונותם של המארגנים לעמוד בדרישת בג"ץ, ואולי בעצם פתיחת שנת הלימודים? דבר אחד ברור - מספר המפגינים בדרישה להעמיד לדין את נתניהו שהגיעו להפגנה השבועית בפתח תקווה ירד בצורה משמעותית, מאלפים בשבועות האחרונים לכמה מאות הערב.

700 מפגינים הגיעו בצאת השבת להפגנה השבועית בכיכר גורן מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה. מדובר בירידה משמעותית במספר המפגינים, לאחר שבשבוע שעבר הגיעו למקום אלפיים מפגינים, זאת על אף שבג"ץ קבע בהחלטת הביניים שלו כי רק 500 מפגינים יוכלו להגיע למקום.
  
700 איש הגיעו למקום, ההפגנה בפתח תקווה.

למרות הירידה בכמות המפגינים טוענים במשטרה שגם הפעם הפרו המפגינים את החלטת בג"ץ וחרגו ב-200 איש. בנוסף נטען על ידי המשטרה, כי המפגינים יצאו מהמתחם שהוקצה להם. את ההפרות האלה מתכוונים להציג לבג"ץ לקראת החלטת הקבע בנושא.

בהפגנה בשבוע שעבר אמרו במשטרה כי מעבר לכמות המפגינים נערכו במקום הפרות נוספות של צו הביניים. בין השאר השתמשו המפגינים ביותר משני מגפונים, ירדו לכביש, חרגו ממתחם הקניון שאושר להפגנה והחלו להפגין לפני השעה שמונה בערב. 
  
המפגינים מול בית היועמ''ש.

פסיקת בג"ץ באה בנושא בתגובה לעתירה משותפת של התנועה לאיכות השלטון, מני נפתלי, דוד פלמרי וישי הדס בנוגע להפגנות מול ביתו של היועמ"ש אביחי מנדלבליט בפתח תקווה, שהוגשה על רקע מצערם של מני נפתלי ואלדד יניב, ממארגני ההפגנות לפני מספר שבועות. העתירה הוגשה נגד המשטרה ועיריית פתח תקווה, כשמטרת העותרים היא להמשיך את קיום ההפגנות בעיר ללא רישיון.  

ההפגנות מול ביתו של מנדלבליט מתקיימות מדי שבוע בימי שבת, כאשר המפגינים מוחים נגד היועמ"ש, בדרישה שיפתח בחקירת ראש הממשלה בנימין נתניהו. עם זאת, לאחרונה משטרת ישראל והיועץ המשפטי לכנסת, איל ינון, אסרו על קיום ההפגנות. ינון שלח מכתב אל כל חברי הכנסת שבו הוא מבהיר כי השתתפותם בהפגנות לא חוקיות היא אסורה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך