הממשלה צפויה לאשר את שינוי מינויי הבכירים בשירות המדינה

על פי ההחלטה שתובא לאישור, ועדות האיתור, הבוחרות מועמדים לתפקידים במשרדים הממשלתיים, יפעלו כך שהמינויים יעשו באופן של משרות אמון של השר. המטרה היא "לפתח את סמכות נבחרי הציבור לבצע מינויים חשובים לטובת מימוש מדיניות הממשלה"

נטעאל בנדל | 30/9/2017 21:48
תגיות: פוליטי,פקידי ממשל
ביום ראשון הקרוב תובא לאישור הממשלה ההחלטה לשינוי הרכבי ועדות האיתור לתפקידים בכירים בשירות המדינה, כך שמינוי המועמדים לתפקידים אלו ייעשה באופן של משרות אמון.

עד היום ועדות האיתור נהגו לא פעם להביא בפני השר מועמד אחד, ולמעשה הפכו את החלטתו ואת אישור הממשלה לחותמת גומי. כעת, לפי ההחלטה החדשה, תצטרך להביא הוועדה שניים או שלושה מועמדים ותוכל לדרג את העדיפות ביניהם. השר יוכל לבחור בכל מועמד, ואם ירצה למנות מועמד שלא תועדף על ידי הוועדה, הוא יוכל לעשות זאת לצד נימוק בכתב להחלטתו.
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הממשלה צפויה לאשר את ההחלטה על שינוי ועדות האיתור הבוחרות מועמדים לתפקידים בכירים בשירות המדינה. ישיבת הממשלה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עוד על פי ההחלטה שתובא לאישור הממשלה, "הרכב ועדת האיתור יכלול שלושה חברים במקום חמישה. בוועדה יכהן המנהל הכללי של המשרד, שבו נמצאת המשרה, או נציגו מקרב העובדים הבכירים של משרדו, נציב שירות המדינה או נציגו, וכן נציג נוסף, בעל מומחיות וניסיון בתחום הרלוונטי, שימונה על ידי המנהל הכללי של המשרד שבו נמצאת המשרה ונציב שירות המדינה יחדיו".

עם זאת, דרך מינוי זו שתיקבע בהחלטת הממשלה, לא עוסקת במינוי פרקליט המדינה, המשנים ליועץ המשפטי לממשלה וכן תפקידים בכירים בודדים נוספים.

לקראת כינוס ישיבת הממשלה פנו ארגוני החברה האזרחית לשרי הממשלה וקראו להם לאשר את ההצעה, שלדבריהם תאפשר לנבחרי הציבור בממשלה להשיב לעצמם את הסמכות והיכולת לקבוע ולממש את המדיניות הנבחרת.

מנהלי הארגונים כמו פורום קהלת, הקרן לחברה האזרחית, התנועה למשילות ודמוקרטיה והמכון לאסטרטגיה ציונית כתבו לשרים כי "קיים חוסר איזון ביחסי הכוחות הדמוקרטיים בין הדרג הנבחר לגורמי שלטון מקצועיים בלתי נבחרים. ממשלות ישראל מתמנות, אך יכולתן לממש ולהוציא לפועל את המדיניות אשר נבחרו ליישמה נבלמת".
צילום: מירי צחי
''לפתח ולבסס את סמכות נבחרי הציבור בממשלה ובכנסת לבצע מינויים חשובים לטובת מימוש מדיניות הממשלה''. מליאת הכנסת צילום: מירי צחי

עוד אומרים באותם ארגונים כי על הממשלה לאשר את שינוי דרכי המינוי ובכך "לפתח ולבסס את סמכות נבחרי הציבור בממשלה ובכנסת לבצע מינויים חשובים לטובת מימוש מדיניות הממשלה".

אברהם אסבן, מנכ"ל הקרן לחברה האזרחית, אמר: "תהליכי תכנון המדיניות במשרדי הממשלה השתפרו בעשור האחרון, עם זאת יכולת מימוש המדיניות והביצוע בפועל עדיין מקרטעת במקרים רבים. אנו מברכים על המהלך המדובר וסבורים כי הוא ישפר את האיזון החשוב בין דרג נבחר ומקצועי. האזרחים המצביעים בקלפי מעוניינים לראות את המדיניות הממשלתית מבוצעת בשטח, כאן נמדדים השרים שלנו ויש לאפשר להם מרחב עבודה סביר".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך