מכשול למפוני עמונה: עתירה פלסטינית נגד הקמת עמיחי
תושבי הכפרים הסמוכים ליישוב העתידי טוענים שחלק מן השטח המיועד נמצא בבעלות פרטית
מעקש נוסף בדרך למציאת פתרון התיישבות למפוני עמונה: פלסטינים הגישו אתמול עתירה לבג"ץ נגד התוכנית להקמת היישוב עמיחי בגבעות שילה. הפלסטינים הם תושבי הכפרים ג'אלוד וקריות, הסמוכים ליישוב המיועד, ובעתירתם הם טוענים שחלק מן השטח שהעבודות נערכות בו הוא בבעלות פרטית.
תחילת עבודות הפיתוח ביישוב החדש ''עמיחי'' בגבעות שילה
צילום: הלל מאיר/ TPS
ההתנגדויות הוצגו בשבועות האחרונים גם בדיונים במנהל האזרחי בעניין התוכנית, אך נדחו על ידי ועדת התנגדויות. מועצת התכנון העליונה במנהל האזרחי נתנה השבוע תוקף לתוכנית להקמת עמיחי, הכוללת כמאה יחידות דיור. בשטח החלו כבר לפעול לפיתוח היישוב, אך קשיים כלכליים עדיין מונעים את המשך העבודות במקום בקצב מואץ.

מבנים ארעיים שהחלו תושבי עמונה להקים לרגל הקמת היישוב החדש
ילום: יח''צ עמונה
אביחי בוארון, יושב ראש מטה המאבק של עמונה, הגיב לעתירת הפלסטינים באומרו כי "זו עתירה פוליטית וממוחזרת שמוגשת שוב ושוב על ידי אותם ארגוני שמאל קיצוניים, המיוצגים על ידי אותם עורכי דין. כל מטרתם היא לפגוע ביישוב היהודי ביהודה ושומרון בכלל ובאנשי עמונה בפרט, שכבר חיים עשרה חודשים באכסניית נוער וממתינים לעבור ליישוב החדש".
לדבריו, "הקמת עמיחי הייתה מלווה בעבודה סיזיפית ודקדקנית של כל רשויות המדינה ומערכות המשפט. לא לחינם דחה בג"ץ שתי בקשות לצו ביניים לעצירת הקמת היישוב - האחרונה שבהן נדחתה על ידי הנשיאה הנכנסת אסתר חיות עצמה. ללמדך שעבודת רשויות התכנון והמשפטנים נעשתה כך שלאיש לא יהיה פתחון פה. אחרי כל זה שוב באים ובשיטת 'מצליח' מנסים למרר את חיינו ולמנוע את הקמת היישוב מסיבות פוליטיות גרידא".

''מנסים למרר את חיינו''. אביחי בוארון
צילום: מירי צחי
בוארון אף התייחס להחלטת מועצת התכנון העליונה לאשר את הקמת עמיחי, וציין כי "זהו רגע היסטורי – לא פחות. לאחר עשרות שנים שבהן לא הוקם יישוב ביהודה ושומרון, המדינה חוזרת לאתוס הציוני ומחליטה להקים יישוב חדש".

פינוי עמונה
צילום: הלל מאיר/TPS
השבוע אושרו במנהל האזרחי תוכניות בנייה נוספות, בין השאר ברחלים, במגרון, בנוקדים ובמעלה-אדומים. תוכנית לבניית 31 יחידות דיור בחברון קיבלה גם היא היתר בנייה, וכ-300 יחידות דיור אושרו לשיווק ביישוב בית-אל, כפי שהבטיח ראש הממשלה בנימין נתניהו בעת פינוי שכונת האולפנה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg