ראשי > יהדות > תרבות > כתבה
בארכיון האתר
דיל השבוע
תימור דיל, מבקר המסעות שלנו, יצא לנגב סושי כשר. לא היה חומוס
לכתבה הקודמת דפדף ביהדות לכתבה הבאה
תימור דיל
30/6/2004 16:24
שני בלילה, מתחם הבורסה. בסמטאות אפלות מתרחשים מעשים שהס מלהזכיר, אך אנו, נחושים ורעבים לקצת תרבות אוריינטלית, פסענו אל עבר יעדנו. ליד הכניסה למנהרת הרכבת נמצאת מסעדת יוקו אונו, מסעדה יפנית וסושי- בר. כשרה כמובן. כבר בכניסה למסעדה בלטו צבעי האדום והשחור אשר יצרו אוירה מיוחדת ורומנטית והיוו פתיחה לערב מוצלח במיוחד. המילה סושי מעלה במוחנו עטור הכיפה וחבוש השביס, מחשבות אסורות על מגוון שרימפסים, קלמרים ושותפיהם למאכלי הים, הנאכלים להם בתאווה ע"י גויים מלוכסני עיניים. אך מסתבר שיש סושי כשר למהדרין ואף משובח.
 
עתה,
אחרי שמשגיחי הכשרות והדודות הפולניות נרגעו, אפשר לדבר קצת על סושי. סושי  אינו, כפי שמקובל לחשוב "דג נא" ביפנית, אלא למעשה תרגום של –"אורז חמוץ", שהוא  המרכיב העיקרי העומד בבסיס כל סושי. מרכיבים נוספים הם אצת-ים הנקראת "נורי", ירקות שונים, (שהפופולריים במחוזותינו הם אבוקדו, מלפפון ירוק, גזר ועוד מירקות העונה)  נתחי דג נא או פרות-ים לא עלינו. תרבות האוכל היפני מהווה אנטיתזה להרגלי השולחן הישראלים. המנות מינימליסטיות, מעוצבות בהקפדה אסתטית, מורכבות מטעמים מיוחדים ויוצרים חוויה לכל החושים. ולא, אין שם חומוס.
 
מנה עיקרית
בתפריט של יוקו אונו מבינים את מצוקת הדתי הממוצע שלא התנסה עד היום בנפלאות המטבח היפני, ולכן ניתן להזמין מגש טעימות ממגוון המאכלים המוגשים באותו יום (24 שקל/48 לזוג רעב במיוחד). אלינו הגיע מגש יפהפה עם טונה אדומה צרובה קלות ברוטב טריאקי מעולה, הרוטב מעדן את טעם הדג והופך אותו לטעים במיוחד. מנה נוספת שהוגשה לנו הייתה סלמון בציפוי טמפורה ששחתה גם היא ברוטב טריאקי, מנה משובחת במיוחד ומומלצת בחום. 
 
לצדם, אך לא איתם, הגיעו פטריות שיטאקי בציפוי טמפורה. הן הדגישו במיוחד את טעמו של רוטב הטריאקי, מהרטבים הבסיסיים במטבח היפני - עשיר בטעמים, ומורכב להכנה. ספרינג רול- דף אורז ממולא בירקות מוקפצים ברוטב צ'ילי מתוק שהגיע אחר כך, היה טעים מאד אם כי בהשוואה לחוויה הקולינרית של המנות הקודמות היה שגרתי יחסית. במסגרת סבב הטעימות שלנו הזמנו תפזורת של סושי, מכיוון שהמגוון גדול למדי, דרגנו את המומלצים ביותר לטעמנו:על דוכן המנצחים ניצב ה"קאטרפילר"- סושי אינסייד אאוט, במעטפת סלמון או אבוקדו.

במקום השני, ובפער די משמעותי, מתגלגל לו הניגירי - נתח דג או טמאגו: חביתה יפנית המוגשת על מצע אורז בחומץ, כרוכה בסרט המורכב מאצה דקיקה. במקום השלישי הטעים אך השגרתי, מתייצב לו ה"מאקי" - הסושי הקלאסי: אורז, דג או ירק עטוף באצת ים. כאן ניתן לגוון בסוג הדג הנבחר, כשהמלצתנו היא להזמין את הסלמון או הטונה (ניתן להזמין גם בס או דניס שמותאמים פחות למנה).
את הסושי נוהגים לנגב אחינו בני ישראל ברוטב סויה והמהדרין מן האגף המזרחי יכולים אף לתבל קלות ב"ווסאבי", סוג של חריין יפני בצבע ירוק מזוויע. בנוסף יוגשו בדרך כלל פיסות דקיקות של גינג'ר או זנגוויל חמצמצות ומעט חריפות שיעבירו את טעם המנות ויכינו את החיך לטעמים החדשים. ולא, אין שם חומוס.
 

 
לאכול כמה שבא
חשבון בבקשה
מחירי הסושי  ממקמים אותו בדרך כלל ברשימת המאכלים היקרים, אך בהגעת החשבון הופתעתנו לטובה. ארוחה זוגית חוויתית, משביעה וטעימה שכללה מגש עם 8 טעימות , 14 יחידות סושי וקנקן סאקי עלתה בסך הכול 99 שקל לזוג. מחיר הוגן במיוחד (יום עבודה חלקי של סטודנט בשכר מינימום), ובהתחשב במחירי הסושי במקומות אחרים ופחות מוצלחים, מדובר כאן במציאה של ממש. אני מוריד את הכובע (או במקרה שלי את הכיפה) בפני בעלים ששומרים על השפיות והאנושיות במחירי הארוחות.
 
הסיר של המכסה- רוצים לצאת לדייט? אם לאחד מכם אין משהו עקרוני נגד סושי, יוקו אונו הוא המקום האידאלי בשבילכם. האווירה נעימה, המוסיקה רגועה, האוכל מעוצב, יפה וטעים, שולחנות זוגיים בחללים שונים מאפשרים פרטיות, והכי חשוב - הדילמה הקבועה (סלט? הוא יחשוב שאני שמנה, אוכל אמיתי? הוא יחשוב שאני דבה.) נחסכת. המנות קטנות ודלות קלוריות (יש פירוט קלורי בתפריט) ואפשר לאכול כמה שבא לכם. מומלץ מאד.
 
טיפ
כשרות- כשר בהשגחת הרבנות.
הכי טוב- האוכל, המחיר, הרומנטיקה.
הכי נאחס – הפרידה מהמסעדה.
שורה תחתונה-אחים לתנועה לתורה ולעבודה, צאו לכרמים, תתאהבו, וקחו את בנות זוגכם ליוקו אונו.
פסוקו של יום -  "לא נלחמתי את דרכי אל ראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני" (חניבעל לקטר)

יוקו אונו, ז'בוטינסקי 1 רמת גן ( מפלס גשר הרכבת), 7524666 -03.
חדשות המגזר
בית מדרש
תרבות
בקרוב אצלך
  מדד הגולשים
הם מ-פ-ח-דים!
                  12.33%
עושים פאנלים
                  9.59%
אל תתקשרי אלינו-...
                  9.59%
עוד...

תרבות
תינוק חדש בלול: נין ראשון לאריק איינשטיין ואורי זוהר  
אריאל זילבר: "שכחו אותי, המצב הכלכלי רע"  
פרוייקט "תוצרת הארץ"- המותג הכי הישראלי  
עוד...