פורים: הרבנים גויסו למלחמה בשכרות
הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול וארגון נדב (נוער דתי בסיכון) גייסו את רבני הציונות הדתית לקמפיין פרסומי נגד השכרות בפורים. הרב אבי ברמן: "לצערנו מדובר בתופעה מוכרת אשר קיימת לא רק בימי הפורים"

תחת הכותרת: "פורים שמח. אל תהפוך אותו לעצוב" מופיעים הרב חיים דרוקמן והרב דב ליאור ומזהירים את הציבור משתייה מרובה. הרב דרוקמן מצוטט שהוא מפציר בשתיינים למנות "חברותא" שתציל אותם מבושות ותקלות. "מצוות השתייה בפורים אינה מתירה שתייה מופרזת", נכתב בשמו של הרב דרוקמן בפרסומות, "הוללות ושכרות ללא גבול. אני קורא לבני הנוער ולהוריהם להישמר משתיה מרובה בפורים ולמנות ‘חברותא’ שישגיח על השותים מפני הסכנה".
מאחורי הקמפיין עומדים כאמור הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול וגם ארגון נדב (נוער דתי בסיכון) מיסודו של ארגון הOU. יו"ר הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול צבי הנדל אמר כי אנשים אינם מבינים את ההבדל בין המצווה לשתות יין להשתכרות פסולה. "שתייה בפורים הינה מצווה, אבל כמו כל מצווה אחרת, צריך לקיים אותה באופן הגיוני. למרבה הצער רבים חשים שהמצווה לשתות משמעה היתר להשתכר, ולא כך הדבר. יציאה מהמסגרות החינוכיות בתוספת שתיה לא מבוקרת, עלולה להביא בנים ובנות נוער להוללות עד כדי כניסה למצבי סיכון קשים הן בגוף והן בנפש. כולי תקווה שהשכל הישר ודברי הרבנים יגיעו לכל בית יהודי ושהמצווה תביא לשמחה ולא חס ושלום לעצב. אני מאמין שהעובדה שלראשונה נעשה קמפיין פרסומי בעידוד הרבנים מובילים בציונות הדתית, דוגמת הרבנים דב ליאור וחיים דרוקמן, תסייע בהעברת המסר החשוב הזה, בהנחלתו בלבבות ובהפיכת פורים הקרוב לחג שמח, אך גם פיקח".
בארגון נדב, שהוקם על ידי ה- OU בירושלים, החליטו לצאת בקמפיין הפרסומי כעת בתקופת הפורים, אך בכוונתם לעסוק בתופעה השכרות ואלכוהול בציבור הדתי במשך כל ימות השנה. הרב אבי ברמן, מנכ"ל ה-OU, אומר לnrg יהדות כי אי אפשר לטאטא את הבעיה שקיימת בציבור הדתי. "הקמפיין הזה יוצא בערב פורים אך מדובר על תופעה שהיא כלל שנתית. בפורים כמובן, בגלל שיש כל כך הרבה אלכוהול ורצון להתפרק זה פשוט הופך להיות איזשהו שיא של העניין", אומר ברמן, "לצערנו מדובר בתופעה גדולה. זה נוער שמתדרדר, מגיע לרחוב ונכנס אוטומטית לצרות. הרצון בקרב הנוער לעשות דברים שהם יותר מסוכנים הוא גדול מאוד. ההורים לא מודעים וגם כשהם יודעים הם יושבים בתסכול אדיר כי הם אינם מרגישים בנוח לדבר על זה עם הילדים. כשלא מטפלים בבעיה אנחנו יכולים לראות נוער שפשוט מאבד צלם אנוש. ב-15 שנה שאנחנו עובדים בתחום הזה ראינו כל כך הרבה מקרים גם ב'זולה של חצרוני' ובפרויקטים אחרים כך שהמטרה שלנו היא להקים ארגון שיהפוך להיות כתובת בשביל אותם הורים וילדים שנמצאים במצוקה".