הרב יוסף, מלא את צוואת אביך והכר בחוק הגיור
"כעת, משהרב עובדיה איננו, מוטלת האחריות על כל אלו המבקשים להמשיך את דרכו ולשאת את הלפיד ההלכתי שלו. אני קוראת לבנו הרב יצחק יוסף שימשיך את דרכו האמיתית, ושידאג באופן אישי למתגיירים". ח"כ עליזה לביא במסר לרב הראשי לישראל

גישתו של הרב עובדיה בנושא הגיור, הייתה מאז ומתמיד להקל עד כמה שניתן. בשנת 1976, בזמן שכיהן כרב הראשי לישראל, הופיע הרב עובדיה בפני ועדת הפנים של הכנסת וכך אמר: "בצבא רצו גושפנקא של ראש עדה, שכל הגיורים שהם עושים יהיו באחריותי, הסכמתי. איני רואה בזה דבר פרטיזני, אלא שליחות מההשגחה העליונה, ואם אני יכול לעזור לזולת – אני מרגיש שזה מחובתי לעם ולמדינה, ואיני עושה בזה טובה למישהו. אינני זוכר מקרה שלא פתרתי".
ואכן, הרב עובדיה לא רק דיבר אלא גם עשה. לאורך השנים הגיעו לפתחו אלפי מקרים של מתגיירים שביקשו מענה, ואת כולם הוא גייר במהירות וביעילות. בניגוד לכל נשיאי בתי הדין הרבניים שהיו לפניו ואחריו, הרב עובדיה לא הפנה את המתגיירים לאנשים אחרים, אלא דאג לגייר אותם באופן אישי ונטל על עצמו את מלוא האחריות. בתקופת כהונתו כרב ראשי, מספר עצום של תיקים מבתי הדין הרבניים התנקזו אליו, הוא בחן אותם בעצמו ראיין אותם בעצמו וחתם על תעודות הגיור בעצמו, והכל על פי העקרון שהתווה של כח דהתירא עדיף.

אך אין צורך ללכת רחוק עד לשנות השבעים על מנת ללמוד עד כמה נושא הגיורים חשוב וקרוב לליבו של הרב עובדיה. לפני שלוש שנים, גורמים קיצוניים ניסו להטיל דופי במתגיירי צה"ל ולפסול את הגיור של אלפי חיילים. הגשתי על כך בג"ץ יחד עם חברי ח"כ אלעזר שטרן ויחד עם עמותת עתים. אך עוד לפני הכרעתו של בג"ץ ציפינו שהמנהיגים הרוחניים ובמיוחד מאלו שניתנה להם הסמכות מידי המדינה, לפסוק ולהכריע לטובת המתגיירים. לצערנו הרב הם לא עשו זאת. היחיד שלקח את האחריות על כתפיו היה הרב עובדיה שפסק שכל הגיורים שנעשו בצה"ל כשרים כדת וכדין.
כעת, משהרב עובדיה איננו, מוטלת האחריות על כל אלו המבקשים להמשיך את דרכו ולשאת את הלפיד ההלכתי שלו. אני קוראת לכל אלו המבקשים להמשיך את דרכו של הרב עובדיה, ובמיוחד לבנו הרב יצחק יוסף הרב הראשי לישראל ונשיא בית הדין הרבני הגדול, שימשיך את דרכו האמיתית, ושידאג באופן אישי למתגיירים. חוקי הגיורים השונים, נולדו בעיקר בשל היחס הקשה של חלק מהדיינים ורשמי הנישואין כלפי הגרים כשלעתים הם לא מוכנים להכיר בגיורים ובמספר מקרים אף מנסים לבטל אותם כפי שראינו לא פעם בעבר.
אני מקווה שהרב יצחק יוסף יתמוך בחוק הגיור, וינחה את כל הרבנים והדיינים הכפופים לו לנהוג ברוח בית הלל, ויבהיר באופן חד משמעי שאינו משתמע לשתי פנים שאין דבר כזה פסילת גיורים. עליו להורות שמי שאינו מוכן להכיר בגיורים שנעשים על ידי המדינה, בין אם בצבא, ובין אם במערך הגיור במשרד ראש הממשלה, לא יוכל להמשיך לכהן בתפקיד רשמי של המדינה כמו רב עיר, רשם נישואין, או דיין בבית הדין הרבני.
במשך תקופה ארוכה החברה הישראלית הזניחה את מצוקתם של הגרים. עלינו לפעול במלוא המרץ על מנת להחזיר את הנושא לראש סדר העדיפויות ולספק פתרון כולל לנושא.
רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg