כשמרקל פגשה את הפמיניסטיות הדתיות
איילת וידר כהן, מהפעילות המרכזיות בקרב הפמיניסטיות הדתיות, נפגשה עם קאנצלרית גרמניה - וחשפה בפניה גם את קבוצות הפמיניסטיות בפייסבוק
"לא, היא לא ספרה לי...", אנחנו צוחקים, "היא שמעה על העבודה שלך כפסיכולוגית במגזר החרדי וכן על הפעילות הפמיניסטית שלך כאישה אורתודוקסית ומעוניינת להיפגש איתך במסגרת פגישה עם פעילות/ים חברתיים".
עובדות השגרירות עשו עבוד תחקיר מרשימה וזימנו לארוחת בוקר במלון המלך דוד נציגות מגוונת של עשייה חברתית בישראל. ברגע בו נכנסתי למלון ניגשה אלי עובדת השגרירות וכוונה אותי לחדר האוכל. סביב השולחן אמנון שוסטר ראש מועצת שער הנגב, אורלי גל מנכל"ית נט"ל, צאגה מלאקו אשת תקשורת אתיופית העיתונאי יועז הנדל ואנוכי. בשעה היעודה הובלנו לקומה 5 ולאחר בידוק בטחוני קפדני הורשנו להכנס לסוויטה המלכותית.

ישיבה שקטה ונרגשת עם שגריר גרמניה בישראל ושני עוזריה של מארקל אל מול הנוף הקסום. השגריר מתאר את יופיה של הזריחה הנשקף בבקר מן החלון והקאנצלרית נכנסת נתמכת בקביים בשל תאונת הסקי ומתיישבת בינינו. לבושה פשוט, פניה רבות הבעה ועיניה סקרניות. היא מסבירה שעם כל החשיבות שיש לנושא המדיני והבטחוני היא מודעת לכך שיש עוד נושאים שמעסיקים אותנו כאזרחי/ות במדינת ישראל וברצונה לשמוע מאיתנו כנציגי ונציגות החברה האזרחית מה מעסיק אותנו. לשמוע אותנו ישירות ללא תיווך. אמנון מציג את המצב בדרום, חיים בפריפריה תחת איום בטחוני, אחריו רגב קונטס מספר על המחאה החברתית, אורלי גל מתארת שרות של 25 שנים בצה"ל ושחרור בדרגת אלוף משנה. הקאנצלרית מתפעלת. אורלי מתארת את הפעילות של נטל בקרב אזרחים נפגעי טראומה ובקרב חיילים הסובלים מתגובות קרב, מודל ייחודי שמיושם גם בקרב חיילים בצבא ארה"ב. מארקל מבקשת מעוזריה לבדוק אפשרות לשיתוף פעולה גם עם אירופה בנושא זה, בקרב חיילים שחזרו מאפגניסטן. העוזרים החרוצים כותבים כל מילה שנאמרת וכן את המשימות שהיא מטילה עליהם.
יועז הנדל מתאר את פעילות המכון לאסטרטגיה ציונית ואחריו מספרת צאגה מלקו את עלייתה ארצה לבד בגיל 16 ללא משפחה, את קושי הבדידות ואת הקושי להיות כהת עור בישראל. היא מתארת את משברי ההגירה, את מצב האלימות כנגד נשים במגזר האתיופי, את השכיחות הגבוהה של רציחת נשים ע"י בני זוגן. מארקל שואלת הרבה שאלות, מזדעזעת מן הנתונים. צאגה מסבירה כי הנשים מצליחות להסתגל לפערי התרבות יותר מן הגברים. כשצאגה מדברת על האמונה שלה כי חינוך והשכלה הם המפתח לפתרון מארקל מהנהנת במרץ. אני מסיימת
לסיום אני מעלה את בעיית השכחה של נשים מההיסטוריה בכלל וההיסטוריה של השואה בפרט, על המקום המינורי שמקבלות הנשים בזכרון ההיסטורי של השואה. אני מספרת על תוכנית שיש לנו להקים מרכז עולמי להנצחת האישה היהודיה. מארקל מבקשת מעוזריה לבדוק אפשרות של סיוע בעניין.
מרשים ומרגש לראות את אחת הנשים המשפיעות בעולם יורדת לפרטי פרטים של סיפורינו האישיים. ניכר שענייני נשים ומצוקותיהן קרובים מאד לליבה גם שהיא עוסקת בפוליטיקה הגדולה של העולם. אנו מסיימות/ים בצילומים אישיים ומשחררים אותה לישיבת הממשלה.
רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg