יותר נשים חברות במועצות הדתיות, עדיין לא מספיק
הועדה לקידום מעמד האישה דנה בהגדלת מספר הנשים החברות במועצות הדתיות בישראל: ”שיעור הנשים גדל, אך עדיין מדובר בנשים בודדות בלבד“
"סדר היום של המועצות הדתיות ארכאי ומיושן. חייבים לנער אותו“, אמרה יו“ר הועדה, ח“כ עליזה לביא. ”יש להכניס יותר נשים שישקפו מגוון דעות וישפיעו על סדר העדיפויות של המועצות הדתיות. ייצוגן של נשים במועצות הדתיות מועט וחסר. שירותי הדת הם לא לגברים בלבד. אם היו יותר נשים במועצות הדתיות לא היינו מגיעים לעיוותים, לפערים ולתלונות מיותרות".

המועצה הדתית בירושלים
צילום: שימי נכטיילר

חברת הכנסת עליזה לביא
צילום: פלאש 90
סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן, טען בדיון כי "מי שמעכב את הרפורמה שתנתק את הפוליטיקה מהרכבי המועצות הדתיות הוא משרד האוצר". הוא ציין כי פנה לשר האוצר ואמר כי ”לא ייתכן שכזו רפורמה מדהימה תעוכב על ידי פקידי האוצר. אני קורא לשר האוצר לשנות את עמדתו ולתמוך ברפורמות".
”הרכב המועצות הדתיות הפך לכלי פוליטי, עד כדי איומים של ראשי רשויות, כשכל קשר לשירותי הדת מקרי. למה שמישהו יתנגד לשנות זאת?", שאלה לביא. סגן השר בן דהן: השיב כי "באוצר רוצים שהכסף שייחסך בצמצום מספר המועצות הדתיות יחזור אליהם, ולא ישמש לשיפור שירותי הדת".
ח"כ שולי מועלם רפאלי מ“הבית היהודי“ הוסיפה כי "חלק מראשי הרשויות שניסיתי לשכנע אותם לבחור בנשים למועצות הדתיות לא הבינו מאיפה אני נופלת עליהם – איך
יו"ר הוועדה ח"כ עליזה לביא: "מדובר בקונגלומרט של השלטון המקומי, במאחזים שהשתרשו שנים רבות וחייבים לערער עליהם בעזרת דרישה מהשטח. יש מנעד צרכים שהמועצות הדתיות לא עונות עליהם. שלא יעשו טובה שמשפצים מקוואות, שיהיה פרויקט בר ובת מצווה, שיכול לשרת ציבור רחב. זה לא נשים נגד גברים. אנחנו רוצים שירותי דת יותר מתאימים. בואו נחליט שיוצאים לדרך חדשה כי המציאות החברתית השתנתה".
נירה לאמעי, היועצת המשפטית של הוועדה, טענה כי "יש צורך באפליה מתקנת כי נשים מתחילות מנקודת פתיחה גרועה. תנאי הסף לכהונת ראש מועצה דתית הוא מי שכיהן 3 שנים כראש רשות או שנתיים כרב עיר, או בתפקיד בכיר ברשות מקומית או משרד ממשלתי. מעט מאד נשים כיהנו כראש רשות מקומית ואף אישה לא הייתה רב עיר".
סגן שר הדתות הרב בן דהן דיווח לוועדה כי מתוך 132 מועצות דתיות מונו עד כה 47 הרכבים (מאז הבחירות לרשויות המקומיות לפני כשנה). "אנו מקווים שבחודשיים הקרובים, לאחר שנתנו הערכה, ימונו עוד 40 הרכבים. בנוסף יש 40 מועצות דתיות בהן מכהנים 'ממונים', שכנראה יישארו בתפקידם, אלא אם משרד המשפטים ישנה את דעתו. אין הרכב בלי אישה", אמר.
היועץ המשפטי של משרד הדתות, ישראל כץ, הוסיף: "אנו כופים מינוי אישה גם בערים חרדיות. דחפנו מינוי נשים עוד לפני בג"ץ חמי דורון, לא רק כחברות מועצות דתיות אלא גם כראשות מועצה אבל גם לשר ולסגנו אין שליטה מלאה על הרכב המועצות, ש-45% מחבריהן נבחרים על יד הרשויות המקומיות".
קבלו את מקור ראשון לשבועיים היכרות ללא תשלום » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg