תא סטודנטים חרדי ראשון באוניברסיטה העברית
מספר חובשי הכיפות השחורות באוניברסיטה עולה מדי שנה והסטודנטים החליטו שהגיע הזמן להקים מסגרת משותפת גם להם. בתפריט: דיונים על החברה הישראלית וכיבוד קל הכולל חמין וקוגל
קלמן (28) מירושלים, סטודנט בשנה א' לתקשורת ומדעי המדינה, התחנך במוסדות לימוד חרדיים מגיל צעיר והשנה החל ללמוד באוניברסיטה העברית. הוא מספר כי שם לב שישנם חרדים רבים שמסתובבים באוניברסיטה, אולם הם מפוזרים בין הפקולטות והחוגים השונים ואין דבר המאגד ביניהם. "פתחנו דף פייסבוק ושאלנו את האנשים האם הם מעוניינים בתא שכזה, מהר מאוד הייתה היענות והתעניינות והיום יש לנו קרוב ל-70 חברים בפייסבוק".

באוניברסיטה העברית בירושלים קיימים עשרות תאי סטודנטים רובם בעלי אופי פוליטי. "התא עצמו הוא תא חברתי לחלוטין" הוא מדגיש. "הוא לא דתי ולא פוליטי. יש אצלנו אנשים מכל מיני כיוונים פוליטיים: בוחרי ג', ש"ס, הבית היהודי וגם הליכוד. אנחנו לא בוחנים אנשים לפי הרמה הדתית שלהם, אנחנו נותנים להם את החופש. מי שמרגיש עצמו שייך לכאן מוזמן". קלמן מספר כי בהתחלה עלה חשש מצד חלק מהסטודנטים שפחדו מהסתגרות של הציבור החרדי בתוך האוניברסיטה במקום היטמעות.
מטרת התא היא לקדם אינטרסים חרדיים בתוך מוסד הלימוד, לנסות ולשפר את היחסים בין החילונים לחרדים וגם לאפשר לסטודנטים חרדים מקום ללימודים תורניים. "אנחנו חושבים גם להקים פלטפורמה ללימודים תורניים ומנסים לקדם יוזמות ומפגשים לגישור בין החילונים והחרדים כאן אבל כרגע אנחנו בעיקר מסייעים לסטודנטים לקבלת תמיכה, מלגות, סיוע לימודי כגון אבחונים, תכניות חניכה ובעיקר לאפשר להם נחיתה רכה באקדמיה".
כל החרדים בעברית יודעים שאין בכל האוניברסיטה אפילו קפיטריה אחת כשרה למהדרין, האם אתם מתכוונים לפעול בנושא?
"אנחנו יודעים שבעבר הייתה פניה מצד סטודנטים חרדים לאנשי האוניברסיטה בקשר לנושא ונאמר להם כי מדובר בהפרה של הסטטוס קוו שמנסים לשמר, וכי אם יאפשרו מסעדה כשרה למהדרין יהיה צורך לאשר גם מסעדה טרפה. אנחנו עוד לא ניגשנו לטפל בנושא הזה אבל אנחנו כן מנסים להקל על סטודנטים, הרי זה לא המגרש הביתי שלהם מכל בחינה שהיא וחשוב לנו לסייע להם".

מה עשיתם עד כה?
"כבר יצא לנו לארגן מפגשים עם פוליטיקאים, סופרים ואנשי רוח. במפגשים כאלה עסקנו בזהות הישראלית והביקורת שיש עליה אבל היה לנו הכי חשוב שאנשים קודם כל יהנו, בגלל זה
למה בחרת ללמוד במסגרת אוניברסיטה חילונית ולא באחת המכללות החרדיות?
"יש הרבה סיבות למה לא ללמוד במכללה ולהתעקש על אוניברסיטה. אני בן של בעלי תשובה, אבא שלי למד בהארוורד, ולכן אני קצת מכיר את המושגים באקדמיה ואת היתרונות של הלימודים במוסד כזה על מכללות רגילות. אי אפשר להתעלם מזה שהסטודנטים פה מאוד איכותיים ולמרות שהלימודים כאן קשים יותר, זה שווה את זה".
אתה מרגיש פערים גדולים בינך לבין חבריך לספסל?
"זה טריווילי שיהיו פערים תרבותיים בין חילונים לחרדים בסך הכל אנחנו מגיעים משני עולמות שונים לגמרי. מבחינת האתגרים הלימודיים, להשלים מתמטיקה ואנגלית באמת היו אחד הדברים הכי קשים שהיו לי. הלימודים באקדמיה שונים מאופי הלימוד של הגמרא, ולחילונים יש יתרון בכך שהם מכירים יותר את שיטת הלימוד הזו".
מקור ראשון במבצע היכרות. הרשמו לקבלת הצעה אטרקטיבית » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg