סיכום שמיטה: לעצור את המרוץ בשביל מה שחשוב

שינוי התודעה שהתקיים בשמיטה הזו יהיה בסיס להרחבת התודעה הישראלית: חיבור בין המצוות התלויות בארץ לאקטיביזם חברתי-סביבתי. כך, משמיטה לשמיטה, ממעגל השבע לזה שאחריו, פשוט נהיה טובים יותר

עינת קרמר | 13/9/2015 0:10
תגיות: שנת שמיטה,
במוצאי שנת השמיטה הקודמת, כאשר הקמתי את 'טבע עברי', הרגשתי שיש פער עצום בין העולם הסביבתי-חברתי לעולמה של תורה. בדרך, ילדתי את בני הרביעי ניתאי ולקחתי לראשונה חופשת לידה "כמו שצריך". ההתנתקות ה"כפויה" מעולם המעשה, בו אני נעה בדרך כלל מפרויקט לפרויקט, אפשרה לי להסתכל על החברה הישראלית מפרספקטיבה אחרת.

עוד כותרות ב-nrg:
- צפו: קאבר לשיר השנה של גלגל"צ
- מפיקת שטיסל: קשה להיות אמא ודתייה בתעשייה
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

גיליתי ש"בזמן שעבדתי", גדל כאן דור צעיר, חזק ובועט, המחפש חיבורים בין "מה שצריך לקרות עכשיו" לבין זהותו היהודית-ישראלית. עלה בי הרעיון של שנת השמיטה כתאריך יעד אולטימטיבי. זה היה ב-2012 והיה לי מספיק זמן להתארגן.
צילום: עינת קרמר
''שנת השמיטה לא 'נגועה' במחלוקות של דת ומדינה''. אוהל שמיטה צילום: עינת קרמר
צילום: צביקה נבו
''להטעין את המונחים המקראיים 'לקט', 'מעשר', 'פאה', ו'שכחה' במשמעויות רלוונטיות''. קרמר צילום: צביקה נבו

שנת השמיטה, כפי שהיא מופיעה בתורה, מציגה בפנינו שנת שבתון קולקטיבית (מה אפשר לעשות בשנה משותפת של חופש?), בה השפע מחולק בין כולם (ומגלים שיש מספיק), האדמה נתפסת כיישות עצמאית אשר זכאית למנוחה, ואפילו החובות הכספיים נמחלים. מדובר בחזון אוטופי ומעורר השראה שמעודד את כולנו לעצור לרגע מהמירוץ ולהיזכר בדברים שחשובים לנו באמת.

נוסיף לזה ששנת השמיטה לא "נגועה" במחלוקות של דת ומדינה, והנה הזדמנות אידיאלית לתיקון ולעשיית טוב מתוך חיבור למורשת ישראל. מתוך החזון הזה, וסדרה ארוכה של מפגשים עם מגוון גופים, הוקמה 'קואליציית שמיטה ישראלית' - קואליציה אזרחית שלקחה על עצמה להנכיח את השמיטה כשנת שיא בישראל בתחום התרבות, הסביבה, החברה והרוח. התחלנו לפעול.
nrg ניוזלטר דיוור יומי

'אוהל שמיטה ישראלית' הוא יוזמת שמיטה אישית שלי. הסתובבתי איתו ברחבי הארץ, כשאני מזמינה אנשים לשבת לתה-צמחים ופירות, להחליף ספרים בספרייה חינמית ולשתף בחלומות החברתיים שלהם. המסע והמפגש עם האנשים ועם "סיפורי השמיטה" שלהם הראו לי שהדברים מחלחלים מתחת לפני השטח וגם מעליו.

שינוי התודעה שהתקיים בשמיטה הזו עתיד, כך אני מאמינה, להיות בסיס להרחבת התודעה הישראלית לכיוון החיבור בין המצוות התלויות בארץ לאקטיביזם החברתי-סביבתי של ימינו. בשנים הקרובות בכוונתי, במסגרת 'טבע עברי', להמשיך ולהטעין את המונחים המקראיים 'לקט', 'מעשר', 'פאה', ו'שכחה' במשמעויות רלוונטיות, כהמשך לשנת השמיטה וכחלק מפעילותנו למען חברה שמגשרת בין מורשתה לעתידה. כך, משמיטה לשמיטה, ממעגל השבע לזה שאחריו, פשוט נהיה טובים יותר.

---

"שמיטה ישראלית" הינה שם כולל למגוון יוזמות מקומיות ולאומיות כאחד, ששמו להן למטרה לקדם את שנת השמיטה כשנה משמעותית בחברה הישראלית, בתחומי החברה, הסביבה והרוח. סייעה באיסוף החומרים והכתיבה: תהילה שפר.

הכותבת היא המקימה והמנהלת של ארגון 'טבע עברי' שמייצר חיבור בין יהדות וסביבה, בין קצוות החברה, ובין המורשת המשותפת והעתיד הרצוי


מקור ראשון במבצע היכרות. הרשמו לקבלת הצעה אטרקטיבית » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

טור אורח

nrg מציע במה לכותבים אורחים על ענייני השעה

לכל הטורים של טור אורח

עוד ב''טור אורח''

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק