שיא במספר התקריות האנטישמיות באוסטריה ב-2016
על פי נתוני "הפורום נגד אנטישמיות", בשנתיים האחרונות נרשמה עלייה דרמטית במספר התקריות האנטישמיות, אשר כוללות איומים מילוליים ברחוב וברשת, ואף מקרים של אלימות פיזית. "אנו רואים כיצד גזענות ואנטישמיות הפכו ליותר מקובלות", אמרו בארגון
הארגון הלא ממשלתי, "הפורום נגד אנטישמיות", באוסטריה פרסם את הדו"ח השנתי שלו, ממנו עולה כי בשנה החולפת נרשמו 477 תקריות בעלות רקע אנטישמי, המספר הגבוה ביותר שתועד אי פעם במדינה, כך על פי הארגון.מדובר בעלייה קלה מנתוני שנת 2015, אז נרשמו 465 תקריות אנטישמיות. לשם השוואה, בשנת 2014 נרשמו מעט מעל ל-200 תקריות בעלות רקע אנטישמי בלבד, כך שבשנתיים האחרונות חל גידול דרמטי לעומת השנים שלפני כן. בין היתר, הדו"ח כולל תקריות של איומים מילוליים, איומים ברשת האינטרנט, וכן תקריות של אלימות פיזית.

עוד 24 תקריות כללו עלבונות, או איומים מילוליים, כלפי יהודים ומוסדות יהודיים באוסטריה. גרפיטי אנטישמי
צילום: ניסן צור
מרבית התקריות הנכללות בדו"ח, 198 במספר, היו של מכתבי איומים, איומים טלפוניים נגד יהודים המתגוררים באוסטריה ונגד מוסדות יהודיים במדינה. מספר האיומים המקוונים עמד על 153, בעוד מספר התקריות בהן נגרם נזק משמעותי לרכוש יהודי עמד על 68. עוד 24 תקריות כללו עלבונות, או איומים מילוליים, כלפי יהודים ומוסדות יהודיים באוסטריה.
הדו"ח של "הפורום נגד אנטישמיות" התפרסם זמן קצר לאחר שדו"ח נוסף, שפורסם על ידי שירות המודיעין הפנימי של אוסטריה, הצהיר כי חלה עלייה משמעותית בתקריות בעלות רקע גזעני, שנאת זרים, אסלאמופוביה ואנטישמיות. בין היתר, מייחסים אנשי המודיעין האוסטרי את העלייה בתקריות הגזעניות והאנטישמיות, וכן את המתקפות נגד מוסלמים, לגל ההגירה ששטף את אוסטריה בשנה שעברה, ובמסגרתו נכנסו לתחומי המדינה עשרות אלפי מהגרים מוסלמים.
נשיא הקהילה היהודית באוסטריה, אוסקר דויטש, התייחס לדו"ח החדש ואמר כי הנתונים גורמים לדאגה בקרב חברי הקהילה, המונה כ-15 אלף בני אדם. "זה כמובן מדאיג. יש לנו כעת שנתיים רצופות בעלות מספר שיא של תקריות אנטישמיות", אמר דויטש.
גם אמבר ויינברג מ"הפורום נגד אנטישמיות" התייחסה לדו"ח המדאיג ואמרה כי אנטישמיות וגזענות "הפכו לתופעה מקובלת" באוסטריה. "מה שאנו רואים כיום הוא שגזענות ואנטישמיות הפכו להיות ליותר מקובלות באוסטריה. יותר ויותר בני אדם מעלים פוסטים אנטישמיים תחת שמם האמיתי, או שולחים מכתבי איום עם כתובתם האמיתית. קשה לנו להסביר את הסחף הזה באנטישמיות, אין לנו הסבר מדויק. אנו רק מציינים בדו"ח את מה שאנו רואים בעיניים שלנו", אמרה ויינברג.

עמד בראש מפלגת הימין הקיצוני, ''מפלגת החירות''. יורג היידר
צילום: איי-אף-פי
אחד הסימנים להתחזקות הלאומנות הקיצונית באוסטריה היא התמיכה הגוברת במפלגת הימין הקיצוני, "מפלגת החירות", שמובילה כעת במרבית סקרי דעת הקהל באוסטריה. פרשנים פוליטיים במדינה טוענים כי גל ההגירה העצום הביא לחששות בקרב אזרחי אוסטריה בנוגע למקומות העבודה ולביטחונם האישי, וסחף אותם להצביע עבור "מפלגת החירות".
מנהיג המפלגה הנוכחי, היינץ כריסטיאן שטראכה, גדל בצלו של מנהיג המפלגה הקודם, יורג היידר, שהואשם כניאו נאצי ומצא את מותו בתאונת דרכים בשנת 2008. אולם שטראכה ניסה למתג את המפלגה כ"אנטי מוסלמית", וטען כי הוא מתנגד בתוקף לאנטישמיות. למרות זאת, חברי הקהילה היהודית באוסטריה טוענים כי מדובר ב"הצגה בלבד", וכי ראשי המפלגה עדיין נגועים באנטישמיות קשה.
מקור ראשון במבצע היכרות. הרשמו לקבלת הצעה אטרקטיבית » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg