ראשי > סטיליסימו > אוכל>כתבה





קומזיץ גורמה
ל''ג בעומר הקרב לא מחייב טינוף השיניים בתפודים מפויחים. גבי בר חיים אספה מבחר מתכונים מרתקים יותר, שיהפכו אפילו אתכם לקומזיצנים נלהבים
6/5/2004   15:33 גבי בר חיים
אין בושה. אתמול ילד פילח לי את הספרייה מהחצר וכלל לא נבהל כשאיימתי לטבוח את משפחתו. ''ל''ג בעומר, את יודעת'', משכה הנזלת האנושית באפה, בעודה מפרקת את המדפים באדישות. ''זה למה אנחנו לוקחים עצים מחצרות''. גנב. עכשיו אין לי ספרייה ויש לי מדור אוכל לל''ג בעומר. ככה זה - כל אחד ומה שמגיע לו.
 
כנראה שהשארם הל''ג בעומרי טמון באותו פתח שהוא מעניק לכל מיני פשעים ועברות קלות, שמותרות לשם שינוי בזכות מילה קסומה: ''המסורת''. בעזרתה של זו ניתן ללסטם רהיטים (ע''ע ''לא גנבתי - לקחתי למדורה''), לגנוב עגלות מהסופר (''איך אני יסחוב את העצים?'') ולהתגאות בשיניים משחירות (''גבר, מעולה יצא התפוח אדמה'').

חוץ מזה, מותר ליהנות בקול מבליסת מרשלמלואים דביקים וניתנת לגיטימציה להשתין על הגחלים לפינאלה. מסתבר שיש אנשים שמתים על זה. גם בנות.
 
לאכול ישר מהגחלים
אבל אם נעזוב לרגע את תוצרי הלוואי המסורתיים, מדורה היא רעיון די חביב, לפחות ברמת הקונספט. המדורה, על גחליה, יכולה לעשות כבוד כמעט לכל אובייקט קולינרי, ובתוספת אלכוהול נכון גם הציני שבאדם עלול להתגלות כקומזיצן נלהב. לאלה מכם שמוכנים להשתתף בניסוי אספנו כמה מתכונים לוהטים, כאלו שאפשר, ורצוי, לאכול ישר מהגחלים. כל מה שצריך הוא נייר כסף (אלומיניום), ותחושת שליחות בוערת. ואגב מתכונים, עזבו אתכם מפטנטים מפוחמים ליצירת קרטושקעס משהו דליקטעס. אינני אודטה, וגם אתם לא, נכון?

 
אנטיפסטי מדורה
אנטיפסטי מדורה מתכון של מסעדת ''קימל'' ובאדיבות אתר www.2eat.co.il
מבחר ירקות חתוכים לרצועות: חציל, גמבה, כרובית, דלעת, זוקיני, תירס ובטטה.
2-3 גבעולי רוזמרין
2-3 גבעולי טימין
2-3 גבעולי מרווה
מעט שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. עוטפים את הירקות בנייר כסף כפול.
2. מוסיפים את ענפי הרוזמרין, הטימין והמרווה. מטפטפים מעל מעט שמן זית, ובלסמי.
3. סוגרים היטב וזורקים למדורה ל-15 דק'.

 

מעורב ירושלמי במדורה
 של מסעדת ''קימל'' ובאדיבות אתר .2eat.co.il
100 ג' לבבות עוף
100 ג' כבדי עוף
100 ג' פרגיות
100 ג' שקדי עגל
100 ג' בשר כבש
6 עצמות מח
1 כפית פלפל חריף
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
1 כפית חוויאג'
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר לרצועות, ומניחים את התערובת בנייר כסף כפול.
2. משחררים עם סכין את החלק הפנימי בעצמות המח ומוסיפים לבשר.
3. מוסיפים את התבלינים, עוטפים וזורקים לאש ל-15 ד'.
 
 

דניס בלימון ועשבי תיבול
וריאציה פרטית למתכון של ג'יימי אוליבר, השף העירום
4 דגי דניס טריים מאוד ומנוקים
מיץ משני לימונים צהובים, מסונן מגרעינים
לימון צהוב, חתוך לפרוסות
שמן זית
6 שיני שום, קלופות וחתוכות לאורך
חופן גדול של עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה, טריים וקצוצים (ניתן להשתמש בכולם או באחד, לפי הטעם)
מלח, פלפל טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מכינים ארבעה ריבועי נייר כסף כפולים.
2. מזליפים על כל ריבוע נייר כסף מעט שמן זית ומיץ לימון- ומניחים באמצעו של כל ריבוע את הדניס.
3. מכניסים לבטן הדג עשבי תיבול, פרוסות לימון ופרוסות שום.
4. מפזרים בנדיבות סביב הדניס ועליו עשבי תיבול ושום, מזליפים מיץ לימון, ממליחים ומפלפלים.
5. סוגרים היטב בנייר הכסף.
6. מכניסים לגחלים ל-15 דקות.
 

 
 

דניס בלימון ועשבי תיבול: עם חופן עשבי תיבול
גופי קלמרי בנייר כסף
של השף עופר גל מ''בישולים'', בית הספר המקצועי לאומנויות המטבח. המתכון מתייחס לקלמרי בתצורתו השלמה והקונוסית, ולא לטבעות קלמרי.
12 גופי קלמארי
4 ענפי רוזמרין
4-5 כפות שמן זית
מלח אטלאנטי (מלח ים)
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מכינים משטח בגודל של דף עיתון מנייר כסף (אלומיניום) כפול.
2. שמים על המשטח את גופי הקלמרי, רוזמרין, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים.
3. מקפלים את המשטח לכדור או כיס אטום היטב.
4. מכניסים למדורה ל-10 דקות.
את הרוטב המתקבל מומלץ לטבול בבאגט טרי או בפיתה
 
 
אנטריקוט הכי טוב
 מתכון מנצח של בשארה חינאווי, האיטליז והאגדה, לאנשים שבאמת, אבל באמת, אוהבים בשר. זאת מעין גרסה מקומית לביסטקה פיורנטינה האיטלקית, וגם כאן משתמשים בהרבה מלח גס לפני הצלייה כדי לשמר את העסיסיות של הנתח. והאמת? זה ממש לא רק לל''ג בעומר.
נתח אנטרקוט מיושן ומשויש במשקל קילו עד שלושה (בהתאם לכמות הקרניבורים)
הרבה מלח גס
פלפל שחור, גרוס טרי
אופן ההכנה:
מתבלים את הנתח בנדיבות בפלפל ובהרבה מלח גס, כך שתיווצר שכבה עבה על הבשר. (לא לפחד- שכבת המלח תוסר לפני האכילה).
מכאן, ניתן להכין את המנה בשני אופנים:
לעצלנים: בשלב זה ניתן לעטוף את הנתח היטב בשתי שכבות נייר כסף כפול ולצלות במדורה כשעה וחצי או יותר (תלוי בגודל הנתח).
לפרפקציוניסטים ו/או חובבי ספורט אתגרי: צולים מעל אש פתוחה - תחילה קרוב ללהבה (מבלי שהבשר יבוא במגע ישיר עם האש) ולאחר שהבשר משחים ונוצרת שכבה חיצונית חרוכה קלות, מעלים את הנתח גבוה יותר מעל הלהבות וממשיכים לצלות עד הדרגה הרצויה.
חשוב מאוד: בשני אופני ההכנה, לפני האכילה מברישים מהנתח את המלח הגס.
 


 
 

אנטרקוט: לאנשים שבאמת אוהבים בשר
שיפוד חלומי ותאנים טריות ברוטב קרם אנגלז
 של קייטרינג ''שקדים''
3 ריבועי גבינת חלומי
3 תאנים טריות
כוס יין פורט
2 גרעיני הל
½ כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל
כף דבש
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את יין הפורט, גרעיני הל, וניל ודבש ומערבבים.
2. משרים את גבינת החלומי והתאנים הטריות (לאחר שניקבנו אותן בעזרת קיסם מספר פעמים) כשעה לפני הצלייה.
3. משפדים תאנה אחת ואחריה ריבוע חלומי, חוזרים על הפעולה עם יתר החומרים.
4. צולים על האש (בזהירות- כמו מרשמלו, או עוטפים לפני כן בנייר כסף) למשך 7 דקות.
5. מגישים עם קרם אנגלז (המתכון בהמשך).
 

 
 

שיפוד חלומי ותאנים טריות ברוטב קרם אנגלז: קינוח מהמם
קרם אנגלז
250 מ''ל שמנת צמחית (מילה שלי - שמנת אמיתית היא יותר לעניין)
50 גרם סוכר
4 חלמונים
כפית תמצית וניל
1. מרתיחים את השמנת עם תמצית הוניל.
2. מערבבים את החלמונים והסוכר.
3. מורידים את השמנת מהאש ובוחשים פנימה את החלמונים. מקררים.
מומלץ להגיש את הרוטב בחצי אננס צלוי, אבל זה כבר ממש לא הכרחי.
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


סקס ודייטינגהחיים הטובים הורות
בריאות וכושראוכלעיצובאופנה
  
  
   
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך
דעה

ניר צוק על הקוקטילים החדשים בצ'ימיצ'נגה
דעה

בדיקה: אהוד רז
דעה

עחצלע
דעה

דעה סטייליסימו
דעה

נסיון ראשון
  פירסום ב - nrg מעריב   אתרי מעריב   דרושים ל - nrg  תנאי שימוש   עזרה   כתבו לנו   מי אנחנו