ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
מישהו מריח חזיר?
ספיישל לבן: היכרות אינטימית עם הבקר הנמוך בסביבה, וארבעה מתכונים ממיטב בשלני ישראל
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
14/6/2004 15:59
לי ולבג"צ אין יחסים מיוחדים. כלומר, בדרך כלל הם פוסקים - ואני אוכלת אותה. אבל היום - ורק היום - מגיעה לכל אחד מתשעת המוסקיטרים האלו נשיקה עם הלשון. הסיבה: רהביליטציה, חלקית אמנם, לבשר החזיר. למה דווקא עכשיו החליטו בבג"צ לשחרר את הקביעה? כמו שאמרו חכמים: "בנפלא ממך אל תדרוש". ובעצם, מה זה משנה. העיקר שאחרי שנים של נחירות מכוערות, החזרזיר מקבל לגיטימציה.
 
כדי לדייק בעובדות, הבשורה הבג"צית חשובה בעיקר לאנשי הפריפריות כבית שמש או טבריה, שחפצים בחזירות בעירם, וקופחו עד עכשיו. לגבי הערים הגדולות, אין לקביעה הזאת משקל סגולי רציני, אלא יותר משמעות סימבולית. בתל אביב, נתניה או גבעתיים,
למשל, איתור נתח חזיר אינה משימה קשה. מי שרצה להשיג קצת לבן יכול לעשות זאת בקלות: במעדניות רוסיות, בשוק הכרמל בתל אביב או ברשת "טיב טעם".

כך או כך, הרי לנו הזדמנות טובה לדבר יפה אודות הבקר הנמוך. החזיר הוא יצור ורדרד ועסיסי, שניחן בטעם המשתלב מצוין עם שמן זית, עשבי תיבול ומשרות אסיאתיות, ולא מתנגד לשום צורת הכנה. "הבעיה הראשונית עם החזיר היא כמה שהוא טעים", מתפייט דודי מנדל, קצב ובעלים "אצל דודי", מעדניות גורמה בהרצליה פיתוח וברמת השרון. "קודם כל, יש לו טעם נהדר, מה שהרבה אנשים לא יודעים. שנית, יש בו חלקים ללא כולסטרול שהם רזים יחסית, והוא גם יותר זול מבקר".
 
- מה אוכל הקהל הישראלי?
"בייבי ריבס, ספריבס, אוסו בוקו ובשר לצלי - כמו כף או אגוזית. אנשים גם מאוד אוהבים וייסוורסט,שהן נקניקיות חזיר שוויצריות, ונקניקיות מעושנות. אנשים בהחלט יודעים מה הם רוצים ויודעים לבקש. לחלקי פנים למשל אין דרישה. אני מניח שבמגזר הרוסי יש לזה ביקוש".
 
- מה צריך לדעת לפני ההכנה?
"דבר ראשון ותמיד - לקנות במקום טוב ונקי. דבר שני, הבשר צריך להיות ורדרד, לא כהה מדי ולא לבן - לבן זה רק שם. חשוב שלא לצלות חזיר יותר מדי, אבל מצד שני הוא לא אמור להיות רייר. דרגת הצלייה המומלצת היא מדיום".
 
נקניקיות חזיר. צילום: ארכיון
קרבונרה
גרסה אישית לרוטב הקלאסי, שהבייקון והחלמונים הופכים אותו לאובייקט ממכר. הבייקון,  שכולם מכירים ואוהבים, עשוי מהברוסט (החזה) של החזיר. הוא משמש כבסיס להרבה מתכונים במטבח הצרפתי, האיטלקי והגרמני, רק שהיהודים החליפו אותו בחזה אווז ודנו אותנו לחיי תחליפים נוגים.
 
המצרכים:
200 גרם בייקון, חתוך לקוביות של 2 סנטימטר.
1/2 כוס גבינת פרמז'ן
2 שקיות שמנת מתוקה
כמה מחטי טימין
4 חלמונים
מלח, פלפל שחור, גרוס טרי.
חמאה
 
ההכנה:
1. מטגנים את הבייקון במעט חמאה.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הטימין. מערבבים היטב, ונמנעים מרתיחה.
3. יוצקים את הרוטב מעל פטוצ'יני או כל פסטה רחבה אחרת. מוסיפים את שני החלמונים. מפלפלים - ומגישים.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...