ראשי > סטייליסימו > בריאות וכושר > כתבה
בארכיון האתר
אל תעביר לי את הלחם
אתר "לשובע" מציע לחולי צליאק מתכונים נטולי גלוטן, מקציצות ועד קוגל
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
שרית פרקול
20/6/2004 11:40
מחלת צליאק ("כרסת") היא מצב דלקתי של מערכת העיכול, הפוגע במעי הדק. הנזק למעי גורם הפרעות בעיכול, לתת-ספיגה ולסוגים שונים של תת-תזונה. הטיפול במחלה כרוך בהימנעות מוחלטת מגלוטן, חומר המצוי בחיטה, לכל החיים. הרגישות היא כנראה על רקע תורשתי.
 
באתר האינטרנט של חברת "לשובע", המתמחה במוצרים ללא גלוטן, תמצאו בפינת המומחה דפי הדרכה לחולי צליאק. דפי ההדרכה הם של אגודת הצליאק בבריטניה. הם תורגמו והותאמו לתנאי הארץ על-ידי פיא טנהאוזר, דיאטנית קלינית מהמחלקה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. באתר יש גם קישורים לאתרים בינלאומיים בנושא, לצד מידע על מוצרי החברה: לחמים ולחמניות, עוגות ועוגיות, פירורי לחם ופסטה ללא גלוטן, לפי תקן משרד הבריאות.
 
יש רשימת חנויות בהן נמכרים המוצרים, סניפי בורגר-ראנץ' המציעים המבורגרים עם לחמניות ללא גלוטן ומתכונים של השף יניב צמח: פשטידות, קציצות, קוגל איטריות, קוגל אורז מתוק, קוסקוס ועוד.
 
אתר "לשובע"
אתר עמותת הצליאק
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

בריאות וכושר
סלח לי, דוקטור, יש לך אש?  
האופרה העירה חולה מתרדמת  
אז כמה אתם באמת מוציאים על סיגריות?  
עוד...