 |
/images/archive/gallery/129/752.jpg השף שגב משה. בקרוב אצלו?
צילום: אירית זילברמן  |
|
הורים מתנדבים יבשלו לתלמידים |
|
במסגרת מפעל ההזנה שבדרך, תופקד ארוחת הצהריים של בתי הספר בידי אמהות ואבות שיוכשרו במיוחד |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
מאת דן אבן 4/7/2004 10:03 |
|
|
|
|
 |
בימים אלה מתכננים במשרד הבריאות את מפעל הזנת תלמידי בתי הספר, במסגרתו יזכו תלמידי בתי הספר היסודיים לארוחה חמה. בערים הגדולות יספקו חברות קייטרינג את המזון, אך בישובים קטנים ומרוחקים נאלצו ראשי המשרד לפנות לפתרונות יצירתיים. במסגרת תוכנית "בית מזין", יוקמו קבוצות הכשרה להורים שיבקשו להקים מפעלי הזנה לתלמידים. "יש ישובים מרוחקים - מושבים ועיירות פיתוח, כפרים ערביים וישובים בדואים, שבהם יהיה קשה למצוא חברות קייטרינג מתאימות", הסבירה ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, מנהלת שירות המזון והתזונה במשרד הבריאות. "במקביל, שיעור אבטלת הנשים בישובים אלה נמצא בעלייה. אנחנו נכשיר את האמהות כדי שיוכלו לקלוט לביתן קבוצות ילדים לאחר הלימודים ולהכין להם אוכל בדגש על תזונה נכונה. כמובן שהקורסים ייפתחו גם לגברים". המדריכים שיעבירו את ההכשרה יהיו מהנדסי מזון וסביבה של משרד הבריאות. מקור מימון לתוכנית עדיין אין, אבל שר הבריאות, דני נוה, אישר לאחרונה הקמת ועדה לקידום הפרויקט. באגף המזון כבר גיבשו את התפריט המומלץ לתלמידים, שמטרתו העיקרית היא צמצום תופעת עודף המשקל ממנו סובלים, על פי הערכות, כ-30 אחוז מהתלמידים בארץ. "מצאנו שחלק גדול מהילדים השמנים מתגוררים דווקא באזורים המרוחקים", הסבירה ניצן קלוסקי. "התפריט יורכב מעקרונות של מינון נכון, גיוון של סוגי מזון ואיזון ביניהם. בנוסף נתבסס על אוכל תרבותי. ליוצאי אתיופיה נמליץ על מזון בריא המתאים לתרבותם, כי גילינו שאוכלוסיות ששינו את התזונה במהירות, סבלו יותר ממחלות".
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|