 |
ענבי יקב אלכסנדר מובטחים מראש על ידי חוזים לשנים ארוכות עם כורמי הגליל העליון, אזור דלתון. בנוסף, בסמוך ליקב שבבית-יצחק, נטוע כרם בן שנתיים. עוד אין בציר. יורם שלום, הבעלים, היינן ואיש השיווק של היקב, ירש מאביו, אלכסנדר שלום, את האהבה הגדולה ליין. אילנה, רעייתו ושותפתו של יורם, מציירת ומעצבת את תוויות היקב.
יקב אלכסנדר, על שמו של אבא אלכסנדר, מייצג ייחודיות ומקוריות.
הוא לא מייצר כמות גדולה של יינות, אך רוב התוצרת נמכרת עוד לפני שהיא מגיעה אל המדפים. שלום, איש טלוויזיה לשעבר, ירש מאביו את הניחוחות של היין הביתי, את טעמיו וגם חלק מתהליך הייצור. את היתר הוא השלים בלימוד עצמי מספרות מקצועית, מסיורים בין דפי האינטרנט ומנסיעותיו התכופות לחו"ל. הפתעת היקב היא יין בסגנון פורט. אמנם לא הפורט המוכר של פורטוגל, אך בהחלט יין מיוחד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2002 יקב אלכסנדר – סדרת אלכסנדר – שיראז
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: .91 מחיר: 99 שקל
אדום כהה מאוד, ניחוחות של תבלינים, שכבות של טעמים, שזיפים, פטל והרבה דובדבנים, עטופים בריחות של עץ שרוף. יין צעיר, חלק, נעים וטעים. טוב עם מאכלי בשר קלים, הודו קר וגבינות עדינות. להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות צלזיוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2000 יקב אלכסנדר - סדרת אלכסנדר הגדול
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: .93 מחיר: 159 שקל
יין הכתר של היקב מתחיל לדבר. זאת השנה הראשונה שיין זה נפתח, למרות שהוא עדיין בחיתוליו. כמו כל יין בעל איכויות, אלכסנדר הגדול היה חייב להירגע בבקבוק (לא רק בחבית) תקופה די ארוכה על מנת להגיע לטעמו האמיתי. היין בורדו יפה, שופע ניחוחות שזיפים ותותים בשלים, טעמי קסיס וכל פירות היער. יין מצטיין ממש, מאוזן ובעל טנינים רכים. לאחר הטעימה, טעמו נשאר עוד הרבה זמן. מתאים למאכלי בשר, גבינות ודגים. להגיש בטמפרטורה שבין 18 ל20- מעלות צלזיוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
יקב אלכסנדר – ברונו – יין בסגנון פורט
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ללא ציון. מחיר: 139 שקל
הסגנון הוא פורט, אך היין אינו פורט, אלא יין מחוזק, טעים ובהחלט מיוחד. מיוצר מענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה ומחוזק באלכוהול. יין שמן בגוף, מלא טעמים וניחוחות, מתקתק ובעל יכולת הישרדות ארוכת שנים. מתאים מאוד למנות אחרונות ובמיוחד לגבינות מלוחות ושמנות כמו סטילטון. להגיש בטמפרטורה שבין 18 ל20- מעלות צלזיוס. הערה: כל היינות האדומים חייבים חדרור של כחצי שעה לפני ההגשה. אלכסנדר הגדול דורש זמן ארוך יותר. |  |  |  |  | |
|