ראשי > סטייליסימו > אופנה > כתבה
בארכיון האתר
קפיצה קטנה מחו"ל
מה קורה למוצרי הקוסמטיקה בדרך לארץ? הם מתייקרים בעשרות ומאות אחוזים. היבואנים מאשימים את המיסוי, הלוגיסטיקה, ואפילו את יועצות היופי - לצרכנים מומלץ לחפש את אריזות החיסכון והמבצעים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
יעל גרוס
14/7/2004 9:14
באחרונה פרסם איגוד לשכות המסחר סקר, שממנו עולה כי מחירי השימורים ומוצרי המזון הקפואים המיובאים לארץ גבוהים משמעותית ממחירי המוצרים המקבילים בחו"ל. מתברר, שהתופעה אינה מוגבלת רק לתחום המזון, אלא מוכרת ואף נפוצה יותר בתחום הטואלטיקה והטיפוח האישי.
 
כל מי שחי בארצות-הברית יודע לספר על פער המחירים שאליו נחשף בכל הנוגע לדיאודורנטים או מוצרים לגילוח. ואכן, צרכן עירני שביקר באחרונה בקנדה, הופתע לגלות שג'ל לאחר גילוח (אפטרשייב ג'ל) של חברת ג' ילט, שמוצריה מיובאים לארץ על-ידי חברת שסטוביץ', עולה שם רק 2.99 דולרים קנדיים, כלומר כ-10 שקלים בלבד. מחירו של ג' ל כזה בארץ הוא כ-20 עד 30 שקל, כלומי פי שניים או שלושה מאשר בקנדה, שם רמת החיים והמשכורות גבוהות יותר.
 
הסיפור חוזר על עצמו גם עם קצף הגילוח של ג'ילט, שנמכר גם הוא בקנדה ב-2.99 דולרים, ומחירו בארץ עומד על למעלה מ-25-15 שקל . מה אומרת על כך היבואנית, חברת שסטוביץ'? "מחירי המוצרים של ג'ילט בישראל מותאמים לשוק האירופי, כאשר עדיין ניתן למצוא מוצרים זולים מהמחיר באירופה, כמו רביעיית סכיני הגילוח 'מאך 3'".
 
לפי גרף ששלחה החברה, מדורגים מחירי סכיני הגילוח בישראל כזולים יותר מאשר
בחלק ממדינות אירופה. עם זאת, החברה (וגם הגרף) אינם מסבירים מדוע מחירי סכיני הגילוח בישראל יקרים יותר מאשר בספרד, יוון או אנגליה, למשל. זאת ועוד: הארצות שבהן מחירי סכיני הגילוח יקרים יותר, הן ארצות שפע מובהקות כמו מדינות שבדיה, נורבגיה או דנמרק.
 
ג'ילט לא לבד. מבדיקה באתרי אינטרנט של רשתות מחו"ל עולה, כי שורה ארוכה מאוד של מותגים בתחום הטיפוח האישי נמכרים בארץ במחירים גבוהים ממחיריהם בחו"ל. שני דיאודורנטים של דאב, למשל, עולים בבריטניה (ברשת בוטס, המקבילה לרשתות הפארם הישראליות) 2.5 ליש "ט כ-21 שקל.
 
בארץ, מחירו של דיאודורנט בודד נע סביב 25 שקל. יהודי ליפמן, סמנכ"ל השיווק של יוניליבר, יבואנית דאב לישראל, מודה: "הפערים בין המחירים בארץ לבין המחירים בחו"ל אכן מגיעים ליותר מ-50%, והסיבה היא עשרות אחוזים של מיסוי ועלות לוגיסטית שאנחנו כיבואנים צריכים לספוג". כדוגמה לפער בין הייצור המקומי ליבוא, מציין ליפמן את המותג הישראלי "פינוק", השייך גם הוא ליוניליבר; מחיר שמפו פינוק הוא כ-12 שקל , לעומת שמפו מיובא של דאב, שמחירו כפול. "הפערים נובעים ממיסוי, ולא מרצון להרוויח. אנחנו מרוויחים על המוצרים הרבה פחות מעמיתינו בארצות-הברית".
סכין גילוח ג'ילט
תחרות קשה
בדיקת המצב בקונצרן ענק נוסף, פרוקטר אנד גמבל, מגלה בעיות דומות. אריזת תחבושות היגייניות 'אולוויז אולטרה נורמל' או'אולטרה נורמל פלוס' (16 יחידות ) עולה כ-1.46 ליש "ט, כ-12.5 שקל . בארץ, אריזות מקבילות עולות כ-15 שקל.
 
20 טמפוני טמפקס, המיובאים גם הם בידי פרוקטר אנד גמבל, עולים ברשתות אמריקניות כמו רייט אייד או וולגרינס כ-15 שקל . בארץ, חבילה דומה עולה כ-24 שקל .
 
מפרוקטר אנד גמבל ישראל נמסר בתגובה: "מוצרי אולווייז, אולדייז וטמפקס, המיובאים לארץ, הם מוצרים מהדור החדש ביותר. באינטרנט, נמכרים לעתים מוצרים מהדור הישן יותר, במחיר שונה. בנוסף, המחירים בארץ מגלמים שינוע, הפצה, פרסום, וקידום מכירות.
 
"הצרכן הישראלי תמיד יכול למצוא מבצעים טובים בחנויות,ואריזות חיסכון שנמכרות במחירים נמוכים מאוד של כ-20 שקל לאריזת תחבושות כפולה". בתחום הקוסמטיקה, הפערים גדולים אפילו יותר. אייליינר של רבלון, למשל, עלה בארה"ב 6.37 דולרים (כ - 29 שקל), ובארץ 77 שקל. שפתון של רבלון עולה 7 דולרים (כ-32 שקל ), ואילו בארץ מחירו נע סביב 70 שקל.
 
מרבלון נמסר בתגובה: "מוצרי החברה בארץ מיובאים מאנגליה וצרפת,והם שונים מהמוצרים המשווקים בארצות-הברית. בנוסף, הלקוחה הישראלית מצריכה שירות, ואנחנו מחזיקים מערך של יועצות יופי".
 
לכאורה , אין מה לעשות נגד המחירים הגבוהים, אבל גם למודעות להם יש תפקיד חשוב. לפני שאתם רוכשים מוצר מיובא, השוו את מחירו למוצר מקביל מתוצרת הארץ. חפשו גם אריזות חיסכון (ותבדקו שהן אכן חסכוניות), והשתדלו לקנות במבצעים.
 
היבואנים מוצאים עצמם בתחרות קשה מול השוק המקומי, וקיימת גם תחרות בין הרשתות, כך שהמחיר לאריזה בודדת הוא מחיר מומלץ. לרוב, מוצעים מבצעים אגרסיביים, וכדאי לחפשם (כמו גם את אריזות החיסכון) ולהתרחק מהמדפים של האריזות הבודדות.
עיפרונות עיניים
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אופנה
כלה להשגה: קייט מוס לאייג'נט פרובוקטור  
הרשת החברתית של עולם האופנה  
המותג הלוהט של העונה החמה  
עוד...