 |
חמש עוגות שאפה בן-עמי ברתיני-שביט לפני 15 שנה ליום הולדתה החמישי של בתו נעמה שינו את ייעודו המקצועי מחקלאי לקונדיטור. "האורחים נשבעו שעוגות כאלה הם לא טעמו מעולם", הוא נזכר. בשלב הראשון הוא נענה לבקשות המשפחה והחברים ואפה למענם עוגות במטבח הביתי בכפר-ויתקין. גרגורי ההנאה שהפיקו דחפו אותו לוותר על עבודתו במדגרה ולהקים על אדמת המשק את קונדיטוריית בן-עמי, שמעסיקה כיום 30 עובדים שמכינים בעבודות יד עוגות ומאפים. העובדה שהפך לקונדיטור לא ממש הפתיעה את סביבתו של בן-עמי, שכן מהיום שהגיע לגובה השיש במטבח של סבתו זהבה, שנחשבה לאופה דגולה בכפר, הוא היה מבקר אותה כמה פעמים בשבוע ואופה לצדה. לאחר מותה של הסבתא ירש הנכד, בנוסף לכישרון האפייה, גם את ספרי המתכונים הישנים שלה, ובקונדיטוריה שלו, כמו גם בבית הקפה שלו בהרצליה פיתוח, עוגת "סבתא זהבה ", עוגת גבינה עם צימוקים, נחשבת למבוקשת מאוד. אישה נוספת שהשפיעה על טעמו של בן-עמי היא אורית, אשתו ואם שלושת ילדיו, שהביאה כנדוניה לנישואיהם את איכויותיו של המטבח הצרפתי. "אמא של אורית היא הבשלנית הכי טובה של המטבח הצרפתי, ובכל ארוחה המנה האחרונה שהכינה היתה עולם ומלואו", מספר בן-עמי. בהמשך נסע ללמוד אפייה בפריז, וכיום הוא משלב במאפיו אפייה יהודית מסורתית מבית סבתא זהבה עם אפייה מודרנית וצרפתית. בקונדיטוריית בן-עמי מיוצרים כ-120 מאפים מתוקים ומלוחים בגדלים שונים, מעוגות אישיות ועד עוגות גדולות בקוטר 26 סנטימטר, ובהן עוגות מוס וקרם (עוגת הפסיפלורה, בקטגוריה זו, היתה טעימה מאוד וחוסלה מיד). המבוקשת ביותר היא "עוגת גאיה", המורכבת ממוס שוקולד בלגי בטעם אגוזים, מוס שוקולד לבן וציפוי גנאש לבן. בין עוגות הפרי אפשר לטעום ממבחר פירות העונה - שזיפים, משמשים, אגסים, אשכוליות אדומות, תותים וגם סוגי פאי שונים כמו פרג, לימון ודובדבנים. המבוקש ביותר הוא פאי תפוחים צרפתי. מבין העוגות בתבניות אינגליש קייק מובילה עוגת שיש רטובה עם רוטב שוקולד. המאפים המלוחים הם בעיקר קישים שונים, ובהם גבינת עזים, פטריות, ברוקולי, בצל ואפילו תרד עם נענע. בקונדיטוריה בכפר-ויתקין ובבית הקפה בהרצליה פיתוח נמכרות העוגות ללקוחות פרטיים גם באריזות מתנה בשילוב כלים נאים. בנוסף משווקת הקונדיטוריה מאפים למסעדות ולבתי קפה ברחבי הארץ, מכינה קייטרינג לאירועים קטנים ועושה משלוחים עד לבית הלקוח, ממטולה עד באר-שבע, בהזמנה מעל מאה שקל. מחירים: החל משמונה שקלים לקרואסון ועד 140 שקל לעוגות גדולות.
קונדיטוריית בן-עמי, מושב כפר-ויתקין. טלפון: 09-8663186. חנות וקפה, המנופים 11 הרצליה פיתוח. טלפון :09-9579589.
|
 |
 |
 |
 |
|
|